דופק באימון

צוקית3

New member
דופק באימון

שלום אני בת 40 ויש לי עודף משקל של 15 ק"ג. (12 כבר ירדתי בלי פעילות גופנית) . אני רוצה להתחיל בהליכה. הדופק שלי במצב רגיל הוא 59. אני שוקלת היום 77 והגובה שלי הוא 1.58 . אני לא בכושר! אני עושה דיאטה במסגרת קבוצתית עם שקילה שבועית. נאמר לי להתחיל ללכת. כמה פעמים בשבוע כדאי ללכת , כמה זמן וכן, אשמח אם תסבירו לי על השימוש במד דופק ומה זה נותן כי אני מעוניינת להשתמש באחד כזה רק שאינני יודעת כיצד. תודה

P u s s i c a t

New member
קשה לענות לך...

אף אחד פה לא יוכל לתת לך תשובה אחראית בלי להכיר אותך מספיק בעקרון על פניו דופק במצב "רגיל" של 59 זה בסדר.. אבל מה זה מצב רגיל?... מה המצב שלך בכלל? האם הלב שלך בסדר? מה מצב לחץ הדם שלך? האם יש לך היסטוריה בעייתית במשפחה של בעיות לב? האם עשית בדיקות לאחרונה אצל רופא? האם עשית כושר בשנים האחרונות? מה זה אני לא בכושר? מה קורה כשאת עושה / מנסה לעשות כושר? איך את יודעת שאת לא בכושר ואיך מדדת את הדופק של ה-59 פעימות? הכי טוב? לעשות בדיקה ארגומטרית. אני אישית הייתי עושה אחת כזו בעיקר בגלל הגיל. זו לא בדיקה יקרה והיא מסובסדת ע"י רוב קופות החולים. את כותבת שירדת כבר 12 קילו בלי פעילות גופנית... את לא רושמת איך ירדת אותם ובכמה זמן אולי ירדת אותם מהר מדי.. ואז אולי הלב שלך במצוקה... מה שעלול להוות בעיה מבחינת אימונים בכלל... בעקרון..... כל תשובה שתקבלי כאן ו"הנחיה" תהיה לדעתי "פשע" כי בלי לדעת את הרקע הרפואי שלך ואת המגבלות שלך זה עלול להיות מסוכן בשבילך הכי טוב, לפנות לרופא המשפחה שמכיר את ההיסטוריה שלך, שיבדוק לך לחץ דם, שיודע את מפת הדם שלך. שיפנה אותך לבדיקה ארגומטרית (זה לא כואב
) וינחה אותך בפעילות מתאימה באופן כללי - מה שמד דופק נותן לך זה בקרה הוא מראה לך אם את בטווח הדופק הנכון לך גם מהבחינה שאת לא עובדת בדופק נמוך / גבוה מדי, וגם שאת עובדת בטווחים שיעילים לך מבחינת תפוקת העבודה אבל עד שלא תדעי מה הטווחים הנכונים לך (ואת זה את לא יכולה לדעת בלי דופק מנוחה ודופק מקסימלי שיאפשרו לך לחשב את טווחי העבודה ) לא תוכלי לתכנת אותם בשעון בינתיים? תתחילי לזוז. ותקבעי תור לרופא המשפחה שינחה אותך לגבי ההמשך הבריא כי הפחתת משקל היא קודם כל עניין של בריאות והכי חשוב לעשות את זה נכון בהצלחה

dimrub

New member
לגבי הדופק

בד"כ מקובל להשתמש בדופק בזמן האימון כמדד למאמץ שהגוף מבצע תוך כדי אותו אימון. מקובל להתאמן בדופק, הנקרא דופק המטרה, שהוא אחוז מסוים מהדופק המירבי של אותו בן אדם (אחוז ספציפי תלוי במטרת האימון ובכושרו הפיסי של המתאמן). ככלל אצבע, ניתן להתחיל בכ-60% מהדופק המירבי, אך בכל אופן רצוי להתייעץ עם רופא משפחה ו/או רופא ספורט לפני שמתחילים - ואולי אף לשכור שירותיו של מאמן כושר אישי.

למעלה