דופק איטי

רחליקו5

New member
דופק איטי

קוד:
היום ביצעתי אולטרסאונד הריון צעיר הממצאים:
מס' שק הריון 1
שק הריון 1
עוברים בשק 1 
שק תוך רחמי הודגם מבנה שק הריון גבולות סדירים 
שק חלמון הודגם קוטר 7 מ"מ 
הד עוברי הודגם הערות: הודגם דופק איטי
CRL 5.2 מתאים לשבוע 6 ו2 ימים
 יש לציין שעל פי ההפריה אני אמורה להיות שבוע 7 +5 האם יש סיבה לדאגה בשל הדופק האיטי? האם הסיבה לדופק האיטי יכולה לנבוע מכך שגיל ההריון נראה צעיר יותר? האם יתר הנתונים תקינים? (ממה שאני קוראת גם שק החלמון קצת גדול ממה שאמור להיות..)
אשמח לעזרתכן...

מחזיקה לך אצבעות

אין לי מושג מה זה אומר אבל נראה לי שבפורום הריון ידעו לענות לך

רחליקו5

New member
שאלתי גם שם..פשוט אני אחרי ivf ואיקסי

אז אולי זה משפיע על המדדים

שיהיה בהצלחה

אני מתלבטת פה איך לענות לך

הגודל של העובר והדופק האיטי לא מבשרים טוב לצערי המאד מאד רב.
אני הכי רוצה להגיד לך שיהיה טוב (והלוואי ויהיה! לא להפסיק לקוות עד תשובה בהירה וברורה)
אבל...

shira3121

New member
גם אני לא יודעת מה לענות לך

מניחה שאין מה לעשות מלבד לבדוק העוד שבוע עוד פעם

רחליקו5

New member
מעדכנת שבנתיים דיברתי עם הרופא הפרטי

שלחתי לו את התוצאות והוא ביקש שאקדים את הפגישה איתו ליום א...
יכול להיות שבפער של 4 ימים יהיה שינוי לטובה?

טוליתי

New member
הלוואי

תעדכני.
אצלנו לא היה שינוי לטובה, בלשון המעטה
, אבל הלוואי ונלמד משהו חדש.
&nbsp

טוליתי

New member
ההבדל היה בכך שדופק

נשמע כמה ימים לפני כן, ורק אחכ הפך לאיטי עד שזהו-:(.

hatalya

New member
מקווה שיהיה לך סוף טוב

המצב לא כל כך טוב. בשבועות הראשונים כל פער הוא משמעותי. אבל כן יכולה לספר לך שהייתי שלוש פעמים בהריון אחרי ivf. גם בהריון המוצלח שלי היה פער בימים ולמרות שזו הייתה הפרייה, תיקנו את תאריך ההפרייה בדיעבד. אז אולי זה גם המקרה אצלך. תחזיקי אצבעות.

רחליקו5

New member
הייתי היום במיון

הדופק פסק

מרגישה בסרט רע...
ולא יודעת איזה מהאופציות עדיפה...ציטוטק או גרידה?

טוליתי

New member
אוי לא

עצוב, עצוב כל כך. מצטערת מאוד יקירה.
&nbsp
בגרידה מסיימים את ההליך ביום אחד (למעט אם יש סיבוכים), התהליך כרוך בהרדמה מלאה ואחרי כמה שעות של התאוששות את משוחררת הבייתה. הסיכון הוא לעשות גרידה בידי ידיים לא מומחיות שיכולות לפגוע ברירית הרחם.
בציטוטק - לפעמים הכדורים עוזרים, לפעמים צריך מנה נוספת ולפעמים גם אחרי שתי מנות יש צורך בהיסטרוסקופיה לניקוי שאריות או אפילו בגרידה. היתרון הגדול הוא שאין התערבות כירורגית, וכך פחות סיכון לרירית הרחם, החשובה להריון התקין שלך, שיגיע
. יש בתי חולים שמאשפזים לכמה שעות ויש רופאים שנותנים ציטוטק ושולחים למעקב בטא.
&nbsp
מגיעים לך הרבה ימי חופשת מחלה (אני אני לא טועה 3 שבועות, שלא ניתנים באופן אוטומט, אבל את יכולה לקבל אישור מרופא המשפחה). אני מדגישה את העניין הזה, כי לרוב, ההחלמה הפיסית קלה בהרבה מההחלמה הנפשית. אובדן הריון זה תהליך מטלטל נפשית, ולפעמים הנפש צריכה זמן להחלים (יש כאלה שנכון בשבילן לחזור לעבודה). בנוסף, כדאי להיעזר באשת מקצוע ולעבד איתה את הרגשות, כשתהיי מסוגלת לעשות זאת.
שולחת חיבוק גדול לימים הקשים שהגיעו

אליסקה

New member

מצטערת מאוד לשמוע, זה אכן סרט רע.
לשאלתך, אספר מניסיוני. עברתי שלוש הפסקות הריון בשל הפסקת דופק או היעדרו, וניסיתי גם גרידות וגם ציטוטק.
היתרון בגרידה הוא שמדובר בפעולה שלרוב מסתיימת תוך כמה שעות, ומאפשרת לך להמשיך הלאה בחייך. עם זאת, מכיוון שגרידה היא פעולה עיוורת (ללא הנחיית אולטרסאונד), לפעמים נשארת שארית ברחם, ואז יש צורך לעבור היסטריוסקופיה להוצאתה. זה מעכב את החזרה לחיים ולכן מדכא, אך מדובר בסיכון שקיים. קרה לי פעם אחת. חיסרון נוסף הוא ההתערבות בענייני הרירית וצוואר הרחם, שכשלעצמה יכולה להזיק.
היתרון בציטוטק הוא שמדובר בפעולה לא פולשנית, שמצליחה בחלק מהמקרים. אם היא לא מצליחה, אין מנוס מגרידה. החיסרון הוא שזה כואב, ובאופן כללי לא לבעלות לב חלש.
לו הייתי במקומך, הייתי אוזרת כוחות נפש ומנסה ציטוטק, מתוך ידיעה שייתכן ולא תהיה ברירה ותצטרכי להמשיך לגרידה. הייתי עושה זאת לטובת ההריון העתידי, שבוודאי יגיע בקרוב ויסתיים במועדו בידיים מלאות
.
חזקי ואמצי.

אוף, עצוב

כשעמדתי במצב הזה לא הציעו לי אופציות, הלכתי ישר לגרידה,
בעיניי זה היה לטובה, גמרתי עם זה ודי. פיזית.
נפשית... נפשית זה קשה לאורך זמן.
&nbsp
חיבוק גדול
&nbsp

dandale1

New member
הייתי בסרט הזה לצערי

גם כן, דופק שהיה חלש, שבוע לאחר מכן כבר לא היה.
בחרתי בציטוטק ולא מתחרטת על הבחירה, לא רציתי התערבות כירורגית שעלולה לפגוע ברירית, רציתי פעולה מידית בלי להמתין לתור להפלה (במקרה שהציעו לי היה המתנה של שבועיים).
בחרתי באופציה של ציטוטק פעמיים, למזלי בשתי הפעמים זה נגמר בפעם אחת.
ממליצה לקחת אופטלגין כחצי שעה אחרי שמחדירים לך את הכדורים.
תחווי גלי חום ואולי כאבים (בפעם השניה לא הרגשתי כ"כ כאבים)

מאחלת לך שיעבור בשלום וההריון התקין יגיע במהרה!

למעלה