דומיננטיות

לושקי1

New member
דומיננטיות

שלום לכולם, מישהו יודע אם דומיננטיות עוברת בתורשה? כשמנסים לקבוע דומיננטיות שמאלית אצל ילד אשר נראית העדפה כזו אך היא אינה ברורה, האם יש מקום לשאול לגבי דומיננטיות שמאלית במשפחה (לפני שמעבירים אבחונים שונים)? תודה וערב טוב לושקי - מרפאה בעיסוק

נאוה ר

New member
דומיננטיות זה משפחתי

אני לא בטוחה שיודעים על איזה גן זה יושב. מאוד מומלץ לשאול רק צריך לזכור שני דברים : 1) זאת תכונה שקופצת דור לפעמים, כך שצריך לשאול גם על דור הסבים והסבתות. 2) יש דורות / אנשים / עדות שהיה נהוג להימין את השמאליים. וכמובן שנסיבות לידה קשות יכולות גם לשנות דומיננטיות. אני באופן אישי מעדיפה לא להחליט לילד על ידי מבחני דומיננטיות. אלא לעשות את התרגילים המתאימים כדי שהמוח יחליט על כך.

לושקי1

New member
תודה נאוה

תודה על התשובה, למה את לא אוהבת מבחני דומיננטיות? ולמה את מתכוונת בתרגילים מתאימים כדי שהמוח יחליט? האם את מסכימה שכדי לקבוע דומיננטיות כדאי להתייחס בעיקר ליד שבה משתמש הילד בפעילויות גרפומוטוריות?

qweenDDD

New member
לגבי דומיננטיות

אני יודעת שנותנים להורים לעשות תצפית על הילד בכל מיני סיטואציות בחיי היומיום (אכילה, צחצוח שיניים, לקיחת חפצים וכו') במשך שבוע שלם ואז אפשר לראות מגמה,לא לשכוח שיש ילדים אמבידקסטרים.

נאוה ר

New member
לושקי שלום!

שמאליים הם הרבה פעמים לא דומיננטיים טהורים. אני מתעקשת על שימוש ביד אחת רק כאשר אני רואה שיש פגיעה בתפקוד. כמו שנאמר יש גם אמבידקסטרים. הרבה נשיאות משקל על הידיים באופן יום יומי עוזרות כמעט תמיד להחלטה מה היד הדומיננטית. איך זה פועל? אני כנראה לא מבינה מספיק במבנה המוח. אבל העובדה היא שזה פועל.

שירהד1

Member
מנהל
האם את יכולה

לספר קצת יותר על הילד?- בן כמה הוא? מהי סיבת ההפנייה? מה ראית עד כה באבחון? באופן כללי- אכן כדאי לשאול האם יש מישהו במשפחה שהוא שמאלי. לפעמים זה יכול לתת איזושהי אינדיקציה, אך ממש לא באופן גורף. חשוב לצפות בילד בפעילויות השונות ולראות האם ישנה העדפה ליד מסויימת, באיזו יד לוקח חפצים, באיזו יד אוחז את הצבע/המספריים והאם מחליף בין הידיים באמצע פעילות. ישנם גם אבחונים הבודקים נושא זה (מבחן הקיווקוו ומבחן חלוקת הקלפים- אך הם עבור ילדים מגיל 6). עבור ילדים צעירים יותר חשובה בעיקר התצפית. בקשר לטיפול-אנחנו הרי לא יכולים לקבוע עבור המוח של הילד מי תהיה היד הדומיננטית. יחד עם זאת, חשוב לעודד את הילד שכאשר מתחיל משימה עם יד מסויימת, עליו להמשיך את המשימה עד תומה עם אותה היד, ולא להחליף ידיים באמצע. המוח שלו הוא יהיה זה שיקבע באיזו יד להתחיל. במהלך הזמן עם התירגול וההתנסות תבוא גם ההכרעה המוחית. שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

תקותנו

New member
דומיננטיות

ענין הדומיננטיות הוא מאוד משמעותי. היא כנראה יושבת על מספר גנים, ולכן המופע שונה בין בני המשפחה השונים. לכן-יכול להיות גם דילוג על דור אחד. אבל- גם אם הילד אינו שמאלי ויש שמאליות במשפחתו- הרי שכדאי לדעת את זה כי יש דברים ותכונות הקשורים בארגון וסדר, הכרוכים בשמאליות.

למעלה