דומיננטיות ידנית

כרמית6

New member
דומיננטיות ידנית

אני מטפלת בילד בן תשע אשר הדומיננטיות שלו שמאלית אבל כותב ביד ימין (בגלל גננת והורים). הילד כיום סובל מכאבים עזים ביד ימין בעת הכתיבה ולא מסוגל לכתוב יותר משתי שורות ואף מחליף ידיים לעיתים בעת הכתיבה. הוא אובחן אצל מרפאה בעיסוק אשר אמרה שאולי כדאי להחזיר את הדומיננטיות לשמאל וכעת אני מתלבטת כיצד להמשיך את הטיפול. האם למשהיא יש רעיון (אולי ספרות מקצועית שאני יכולה להעזר בה?

fez1

New member
שלום כרמית ,

לדעתי הטוב ביותר לזמן את ההורים לשיחה רגועה ונעימה בליווי הסבר מתאים מדוע הדומיננטיות הטבעית כ"כ חשובה , וכן בכדי לשמוע ממקור ראשון מדוע היה להם כה חשוב (ולגננת ?!) להעביר את הדומיננטיות . רק אח"כ לעבור לביצוע - שלדעתי צריך להיות העברה לדומיננטיות הראשונית . ברגע שתהיה הבנה וההחלטה תהיה משותפת , הביצוע יעבוד טוב יותר , בפרט לאור הדיווח על הכאבים . בהצלחה !

אני הייתי ...

אחרי שביצעתי "הערכה" של איכויות ומרכיבי תנועה בעת ביצוע מיומנויות שונות וכתיבה בעיקר ... הייתי בודקת את הילד מה היא עמדתו ? מציגה לו את הנתונים ונותנת לו לבחור ... זכרי שהיד הדומיננטית, מחוברת לילד בן 9 בעל "משמעויות " משלו ... וזכות בחירה כמובן. מעבר לידע המקצועי המצטבר שלנו ושל הוריו (שכשל עד עתה !) ! הוא יודע בדיוק מה טוב בשבילו ...

fez1

New member
מצרפת את

דברי נגה לדברי , אלא שישנם מקרים בהם הילד אינו "מתגייס" לכך וצריך לקחת זאת בחשבון ...

כאבים בכתיבה

אני הייתי מחפשת קודם כל את המקור לכאבים. אולי יש לו איזושהי בעיה מוסקלו- סקלטלית בכתף/ ש.כ.י שגורמת לו לכאבים אלו? כאבים עזים- נשמע אפילו כמו מצב דלקתי. האם הכאבים מופיעים גם במנוחה? בנוסף: האם הכאבים מופיעים בביצוע של פונקציות נוספות ביד ימין? מהו מנח הילד (גוו+ חגורה עליונה) בישיבה בעת כתיבה בימין ובשמאל, האם קיים הבדל? אני ממליצה לשלוח אותו לגורם מטפל שמומחה בהערכה של גפה עליונה.ובנוסף להסתכל על הילד (גם) באוריינטציה פיזיקלית. חנה.

1ron

New member
דומיננטיות?

כדאי לבדוק את כל מרכיבי הכתיבה לפני שמחליטים.למשל-תיפקוד בתחום הרצף והסדר,יכולת שליפה של האותיות, האם הקריאה שוטפת? יש להיות בטוחים כי הקושי הוא מוטורי בלבד לפני כל החלטה. מכיון שהוא כותב לפי דבריך, גם בימין, הרי שההתחלה של ההעברה כבר נעשתה על ידו,ולכן עשויה להיות אולי יותר קלה.אין ספק שצריך להתייחס לכתף לגב וגם לעיניים. כדאי לבדוק מיקוד ומעקב עיניים ליתר בטחון. יכול להיות שהכאב המדווח הוא "תלבושת" למשהו אחר.

למעלה