דומיניון

דומיניון

אחרי שבועיים שאני קוראת וצופה בכל מה שקשור לדומיניון קפצתי אתמול למים - משחק אונליין ראשון היה קשה
אני יודעת שמשחק התנסות ראשוני לא מייצג אבל מרשה לעצמי לשאול - האם יש בכלל איזושהי החלטה שנלקחת על בסיס פעולות של אחרים? ראיתי בסקירה באתר הקופסא - מישהו הגיב או בסקירה עצמה שזה מרגיש כמו לשחק סוליטייר עם רעשי רקע וכך באמת הרגשתי
מצד שני לפי כמות המכורים משהו כנראה שונה
אשמח גם לשמוע מהמכורים לדומיניון (ומחיפוש בפורום יש לא מעט) - מה מיוחד במשחק מנקודת מבטם

בטטהמן

New member
את בהחלט תלויה באחרים

יש שני אספקטים עיקריים בהם צריך להסתכל על אחרים: 1) כסף לעומת נקודות נצחון. בתחילת המשחק תעדיפי לקנות כסף (או פעולות) ולקראת הסוף תמקדי בVP. למשל, לקראת הסוף עדיף לקנות דוכסות ב-6 על פני זהב. איך תדעי מתי הסוף מתקרב? לפי כמויות הקלפים שנשארו בקופה - לפי הקלפים שנקנו ע"י שחקנים אחרים. כמו כן, אם תצליחי לספור כמה נקודות כל שחקן קנה, תדעי האם כדאי לך לפעול לסיום המשחק ולקנות קלפים שאת לא צריכה רק כדי לסיים עוד חבילה או שאולי דווקא עדיף לך לקנות דוכסות על פני הפרובינציה האחרונה, כי היא לא תעניק לך נצחון. 2) התקפות. האסטרטגיה שלך מושפעת מפעולות ההתקפה ששאר השחקנים קנו. למשל, אם כולם קונים הרבה גנבים וספינות פיראטים, עדיף להימנע מרכישת כסף גדול ולהתמקד בקניית פעולות שמקנות לך כסף. אם כולם מצטיידים בהרבה קלפי הגנה, חבל לקנות פעולות התקפה שלא תורמות לך תועלת (אלא רק פוגעות באחרים) כמו מכשפת ים או גנב.

בדיוק נזכרתי בהודעה שלך

7 משחקים מומלצים: 1. דומיניון 2. דומיניון וכן הלאה - זוכר
אתה עדיין אוהב את המשחק בכזו רמה? אני חושבת שזו אחת ההודעות שהבהירה לי שאני חייבת להבין מה זה

regex

New member
הי - זו היתה ההודעה שלי

לפני המון זמן כשרק היו לי 4 משחקים :) ובכן - רוב הזמן ההערה המקורית נכונה - ואני אוסיף יחסית להעותין של בטטהמן: - אם יש התקפות - בטוח שחייבים להבין מה היריבים עושים - לעיתים קרובות את מגלה ברבע המשחק שהיריב בונה איזה מנוע טורבו שהולך למחוץ אותך, ולפעמים עדיף לקנות קלפים כדי שהוא לא יגיע לזה

regex

New member
להעותין = להערותיו

לעזזל עם מתקן האיות של האיפון הזה - רק חבל שאין לי אחד :)

regex

New member
עוד הערה

יש יתרון מסויים לשחק פיזית במשחק ולא במחשב - כי יש מעקב טוב יותר של פעולות היריבים

מענין

חשבתי על כך... אתה יכול לעקוב יותר ולא כשבמסך דברים קורים בזריזות ללא יכולת מעקב גם בDragonHeart - במשחק לוח - אתה יכול לראות כמה קלפים יש בערימה - במחשב זה לא ידוע

y י ר י ת

New member
פעם אחת בלבד שיחקתי פיזית

זה היה כל כך אחרת,,, מצד אחד יש באמת מעקב טוב יותר של פעולות היריבים מצד שני, צריך לספור פעולות ונקודות צ'ופר שהמחשב מוסיף אוטומטית בכל מקרה, התמכרתי קשות ואני כבר מחכה לקופסת המשחק שלי שתגיע בקרוב :) [ואז אצטרך לחפש עם מי לשחק,,,]

yaronra

New member
לא הרבה

אחרי כמה אלפי משחקים, אני חושב שאין לי ברירה אלא לסווג את עצמי כ"מכור". אבל גם אני נאלץ להודות שאינטראקציה היא לא הצד החזק של המשחק. היא קיימת, אבל ברמה נמוכה יותר מרוב המשחקים שאנחנו משחקים. בנוסף לשתי הנקודות שהוזכרו (סיום המשחק ותגובה להתקפות), יש אינטראקציה ברמת בחירת סוג האסטרטגיה. למשל: חבילה קטנה מבוססת Chapel תנצח חבילה רגילה מבוססת כסף, שתנצח חבילת ענק מבוססת Gardens, שתנצח חבילה קטנה מבוססת Chapel. אז כדי לבחור אסטרטגיה צריך להסתכל מה אחרים עושים, ואולי לשנות ברגע הנכון. ובכל זאת, זה מעט.

את הקשרים האלה ראיתי

אבל אם למרות שהאינטרקציה מועטה אתה מכור אז זה מענין מאד

y י ר י ת

New member
כמה אלפי משחקים?

אני עדיין בשלב שבו בכל משחק רנדום אני מגלה קלפים חדשים שצריכה להתרגל אליהם [ומתבאסת מקלפים אהובים עלי שלא הופיעו,,,] ועדיין, ההתמכרות קשה,,,

C r o n o

New member
ואו, עד כדי כך?

שמעתי על דומיניון, אבל אף פעם לא שיחקתי בו... מה הלהיט הגדול?

C r o n o

New member
אופס, הגבתי לאדם הלא נכון בשרשור :)

רציתי לשאול את ירון בקשר ל"אלפי המשחקים" ו"מכור" :)

yaronra

New member
מעין חידה תחרותית מתחלפת

כוחו הגדול של דומיניון הוא בבחירה האקראית (או לא אקראית) של 10 סוגי הקלפים שמשתתפים בכל משחק (מתוך 25 בסט הבסיסי, אבל 157 עם כל ההרחבות). העניין העיקרי במשחק הוא לפתור את החידה: מהי הדרך האופטימלית להשתמש בעשרת הקלפים שנבחרו (ולהתגונן ממה שאחרים יעשו איתם)? החוקים פשוטים, אבל עשירים מספיק כדי ליצור יחסי גומלין בין הקלפים השונים. מכאן, שהתועלת שבכל קלף אינה קבועה, אלא משתנה ממשחק למשחק על פי הקלפים האחרים שאפשר להשיג. התוצאה היא שכל משחק שונה לחלוטין מקודמו, וזה מה שמאפשר לי לחזור אל המשחק שוב ושוב.

ycyclop

New member
נכון אבל

לפעמים נוצרות קומבינציות ממש ממש משעממות וגרועות ןואז המשחק יכול להית ממש משעמם וצריך להזהר עם זה

sonde

New member
תזמון

דעתי על דומניון חלוקה מצד אחד מנגנון מעניין מצד שני אתם זוכרים את סיפור המסגרת של המשחק? (בן אצילים שמגדיל את הכנסותיו... באמת! תבדקו בהוראות) והנה סרטון שיצא בימים אלו ממש שמציג את הבעייתיות שלו מצד אחד ציון 9 מצד שני ציון 6.... http://www.2d6.org/2012/02/dominion-the-collection-a-video-review/

למעלה