דומה או שונה?

thewhiteknight

New member
דומה או שונה?

שלום לכולם... בחודש אוגוסט האחרון הרעילו והרגו לי את הכלבה שלי, ומכל מיני סיבות עד לאחרונה לא יכולתי לאמץ כלבה חדשה. היא הייתה טרייר שחורה (מאוד דומה לפודל) בת 7, ומאוד אהבתי אותה, בעיקר בגלל שהיא הייתה כמו בת בשבילי, גידלתי אותה מגיל חודש עד לאותו יום. בכל מקרה, עוד חודשיים אני יהיה במצב (מבחינת מגורים, עבודה וכו') שאני יוכל לאמץ כלבה חדשה. חשבתי על זה המון ואני לא מסוגל להגיע להחלטה, האם לאמץ כלבה חדשה שתהיה מאותו הגזע ותיראה בדיוק כמו הקודמת, או לאמץ כלבה מגזע אחר (לא עקרוני כרגע איזה) ולא לנסות "להחליף" את הכלבה המתה בכלבה חיה. מה אתם חושבים? האם יש מישהו שעבר מצב שכזה ויכול לחוות את דעתו?

מתוקה ../images/Emo10.gif

כשהכלב הראשון שלי מת, הרגשתי שאף כלב שבעולם לא יוכל להחליף אותו, וכשהגיע הזמן לאמץ - הלכתי על כלב שונה לגמרי. לא רציתי להשוות כל הזמן. רציתי לאהוב את הכלב החדש בגלל מה שהוא, ולא בגלל שהוא דומה לכלב הקודם. אני ממליצה לך דווקא לא להיות סגור על סוג כלשהו. פשוט ללכת ולהתאהב בכלב אחר

אני לא הייתי מסוגלת לאמץ כלבה שנראית כמו

הכלבה שלנו שמתה די בפתאומיות ולכן לקחנו כלב פינצר אבל זה דבר מאד מאד אישי

כשהכלב שלי נץ נפטר

אחרי 12+ שנים והלכנו לאמץ כלבה חדשה הדרישות היו לא קטנה (כי הוא היה קטן) ולא חום (כי הוא היה חום ג'ינג'י). ונקבה, כי הוא היה זכר. לא רציתי כל פעם שאני אסתכל על הכלבה החדשה אני אזכר בו. ובאמת משי מדהימה, גדולה ושחורה... וכל כלב זה אהבה בפני עצמה, אבל לא צריך תזכורת יומיומית...

nrsl

New member
גם אני לא יכולתי

לקחת כלבה שתהיה בדיוק כמו לאקי שלי (שהורדמה בגיל 14 ב10.05) ולכן חודשיים אח"כ אימצנו כלב זכר שונה מאד ממנה באופיו וגם ביופי. א-ב-ל כל פעם שאני רואה ברחוב או כאן בתמונות כלבה דומה אני פשוט 'מתמוססת' לי בשמחה מהולה בעצב. רות

B0NB0N

New member
אני דווקא כל הזמן הולכת שבי אחר חתולים וכלבים

שדומים למי שנפטרו לי.... לא יודעת למה, לא במקום, ממש לא, (אין אף אחד שבא במקום אף אחד) אבל הם פשוט עושים לי את זה. לא יכולה להסביר זאת.

yaelhar

New member
לא חשוב.

דומה או שונה זו החלטה מהשכל. למעשה גם אם תמצא כלב שנראה זהה - זה לא יהיה אותו דבר. אנחנו אוהבים את המהות וזו לא ניתנת לחיקוי. אני מציעה לך לפתוח את הלב ולהתאהב. לאמץ כלב שהתאהבת בו ואז - לספר לנו אם הוא דומה או שונה...

הי

כששוקו שלי מת, מצאתי את עצמי במכלאה של צער בעלי חיים, שלושה ימים אחר כך. אימצתי את יוצור, כי דמתה לו במראה החיצוני, אבל ברגע שהתרגלה אל הבית הבנתי שזה ממש לא זה, שכל קשר בינו לבינה מקרי בלבד.. לפני חודשיים אספתי כלבה נוספת, היא שונה ממנו לגמרי, אבל העיניים שלה- ממש שוקו. האופי מדהים, ממש כמותו... לדעתי- לא לחפש כלב שדומה לה. לך עם הלב, כשאני ראיתי את רוני- היה קליק. וזה מה שאתה צריך לחפש. בהצלחה.

למעלה