דולפינים

S K I P E R 2

New member
דולפינים../images/Emo13.gif

ובכן הם עדיין כאן אצלנו. אבא,אמא ובנם/ביתם במופעי אקרובטיקה מדהימים. 3 מייל צפונית מערבית למרינה תל-אביב.

בת ים

New member
איזה יופי../images/Emo24.gif

כבד די הרבה זמן, לא יצא לי לראות דולפינים. אגב...הם נראים כהים יותר מהרגיל...אני צודקת? יכול להיות שאלו לא דולפינים מזן דולפינן מצוי?

S K I P E R 2

New member
דווקא לא

הם לא נראו כהים יותר ולגבי המין/סוג נחכה לאבינועם ממחמל שייתן הסבר.

בת ים

New member
אביעד..איפה אתה../images/Emo35.gif../images/Emo24.gif

כן, במבט נוסף, אתה צודק...הם לא כהים יותר....אני מניחה גם, מהדברים שלמדנו בהרצאה של אביעד ממחמל"י שמדובר בשתי נקבות וגורון מתוק.

תודה על הדיווח../images/Emo45.gif ../images/Emo8.gif

בתיה שתי נקודות, בהחלט נשמע הגיוני שמדובר בשתי נקבות (בדרך כלל קרובות) וגור (זכר/ נקבה). אני מזכיר שדולפינים לא חיים בתא המשפחתי כמו בני האדם, אלא בלהקות של נקבות בוגרות וגורים עד גיל 4 בערך, ובלהקות קטנות 2-4 זכרים בוגרים ובלהקות של "רווקים ורווקות" צעירים שעדיין לא הגיעו לבגרות מלאה. מבנה הלהקה מאד דינמי ומשתנה כל הזמן כתלות המצאי מזון, מצב ייחום, טורפים וכו' על פי התמונה בהחלט נראה שמדובר בדולפינן ים-תיכוני המין הנפוץ לאורך חופי ישראל. תמשיכו לפקוח עיינים לדווח ולצלם כמובן. בכל דיווח אני צריך את זמן המפגש, מיקום (ב-lat ו-long) ןמספר הפרטים בלהקה. שוב תודה ליוסי (אשמח לראות עוד תמונות) אביעד מחמל"י - מרכז מחקר מידע וסיוע ליונקים ימיים בישראל

S K I P E R 2

New member
שאר התמונות נמצאות בפורום

השכן-פורום דייג. שעת ההתקלות היתה 18.00 3 מייל צפונית מערבית למרינה ת"א.

S K I P E R 2

New member
לא מבטיח לך צפייה בדולפינים

אך צפייה במאות מדוזות בגדלים מפלצתיים, ובשקיות ניילון מכל המינים והצבעים, זאת בטוח תוכלי לראות מחר.

Alex33

New member
אכן יש מדוזות גדולות,כחולות ולבנות

גם בקירבת החוף...

Alex33

New member
ןבנוסף, האם עליתם על פני הים...

תלויה במצב הים ( שקט,גלי) או רק בעונות השנה,ואילו, אם בכלל?

למעלה