דולפין ים , ירושלים

דולפין ים , ירושלים

אז היינו בירושלים. בפרסומים , כל המסעדות שם כשרות ,אלא אם כן נכתב אחרת. המליצו לנו על דולפין ים. המסעדה נמצאת בתוך בית אבן. משום מה , אף על פי שלא היו מפות על השולחן , היתה אוירה מאד "אליגנטית" ותרבותית. יום ששי הצהרים , המסעדה מלאה , יש עיסקיות. הוגשו לנו 10 סלטים טריים וטעימים , כל כמה דקות עברה שם מלצרית ושאלה האם למלא עוד סלטים. ליד זה הוגשה פיתה-טוסט. הזמנו בקבוק יין "גוורצמילר" של ירדן (הבקבוק הגדול) מיץ תפוזים ולימונדה (וורודה) אני כדרכי בקודש לקחתי סרטנים (טובים מאד) הבעל הלך על המיוחדים. דג אמנון לבן מים כנרת. אמרו לו , היות והדגים הם גדולים (900 גרם) אז נותנים חצי. להפתעתינו הגיעו 2 חצאים. הסבירו לנו שהיות והדג היה קצת פחות מ 900 גרם , אז נתנו לו דג שלם. בשר הדג היה רך וטעים. הדג הכי טוב שטעמתי (בטח שגנבתי לו חצי) פשוט מעולה. לקינוח הוא - קרם ברולה (כרגיל) ואני לקחתי משהו עם קרם פטל - ממש מעולה. וכמובן היה גם אספרסו. השירות היה לבבי חייכני , מקצועי. פשוט 10. 2 עיסקיות (סלטים+מנה עיקרית + שתיה קרה + שתיה חמה +לחם) ועוד 2 קינוחים ובקבוק יין יצא 268 ש"ח (לפני) תמורה בהחלט טובה לכסף. כשנהיה בירושלים שוב , נחזור בלי ספק. ועכשו זאת ההזדמנות להגיד תודה לכל ממליצי המסעדות בברצלונה. עוד פחות מ 48 שעות אני מתעופפת לשם ל 8 ימים. (יותר נכון ברצלונה וטראגונה , יש המלצות לטרגונה?) בנתיים רשמתי לבקר ב "7 דלתות" , "טאפס-טאפס" , "פינוקיו" יש עוד? כמובן שנקפוץ גם לנמל האולימפי לאכול.

meravbr

New member
נשמע מעולה ומעורר תיאבון

תיהני לך בנסיעה

anatc

New member
תגידי שאת רוצה המלצות על ברצלונה...

מצרפת לך את חוויותי מברצלונה, מנקודת מבט קולינארית. יש טפאסיות יותר שוות מטפאס-טפאס
לגבי דולפין ים - נקרא טעים ביותר וממש לא יקר
תהנו

כבר עשיתי שעורי בית

נברתי ונברתי משם לקחתי את ההמלצות (כמובן שהוספתי גם את CIUDAD CONDAL ) בעבר הרחוק כשהיינו בברצלונה , אכלנו דוקא במסעדה איטלקית PERLA NERA בעלי עד עכשו לא שכח את הלזניה שלהם . ננסה למצוא גם אותה. צדפות , שרימפסים , סרטנים , טאפאס ,גאספאצ'ו , סנגריה , פאיה תתכוננו - אני כבר בדרך.

prizman

New member
אם היא אכלה שם סרטנים

כנראה שדי ברור שהיא לא כשרה
אכן מסעדה חביבה בהחלט, המלצתי עליה יותר מפעם.

התייחסתי למשפט הראשון שלה

ש"בפרסומים (לא יודעת למה הכוונה- כנראה לעכבר כל העיר) כל המסעדות כשרות אלמלא מצויין אחרת". אז לטובת אלו שלא קראו את הביקורת עד הסוף, רציתי להבהיר שהמסעדה לא כשרה. בכל מקרה, כירושלמית גאה, חשוב לי להבהיר שיש גם מגוון מסעדות לא כשרות וראויות ב"עיר הקודש". אם-כי יש גם לא מעט מסעדות כשרות מצוינות (כך שגם התייחסות הפוכה- של לא ללכת למסעדה כשרה מתוך עיקרון- מפריעה לי). אך אכן הסרטנים כבודם ושריצותם במקומם...

למעלה