האם הדימיון נובע מזה שהדולב הוא קרוב משפחה של המייפל? הדולב נשיר? ומה עם ציבעי סתיו? תודה אלון (ומה זו כל המגמה הזאת של להזדעות כצעיר?, כדאי? כי גם אני 22 lol)
לצערי לא ראיתי את שאלתך-ולכן התשובה מאחרת.הדולב הוא עץ נשיר,העלים שסועים ל5-7 אונות,עץ המגיע גם לגובה של 20 מטר ויותר.גדל בר בארץ. אכן ישנו גם דולב אדרי- platanus acerifolia willd ,וכפי שידוע עץ המייפל נקרא בעברית-אדר ובלטינית - acer /ומכאן שיש דמיון מסויים. איתן.
שלום זאב,הדולב נרכש במשתלה לפני כ- 17 שנה כשתיל בגובה של 15 ס"מ לערך.גדל אצלי בעציץ אימון גדול כ 12- 13 שנים.לפני כ-4 שנים העתקתי אותו לעציץ הנוכחי. אני משער שהסוג שנמצא אצלי הואlatanus acerifolia willd.= p.occidentalis x p.orientalis הסימן של האות הלטינית איקס (X) בא להורות לנו שמדובר בהכלאה בין שני סוגים או מינים. אגב כשישנו גלוי של צמח מיכלוא שאין יודעים מאיזה סוגים ההכלאה ,יציינו את שם הצמח המקורי ולידו את המילה הלטינית-hybrid. יום-טוב איתן