דוח שיפוץ

frankthe

New member
דוח שיפוץ

ערב טוב
ושוב אני מטריח אתכן ואתכם בדוח על מצב השיפוץ של הדירה שלי.
האמת היא שאני פשוט מיואש - ולכן אני כותב...
ממה אתחיל? אתמול עשו לאחי תאונת דרכים בדרך לעבודה. הוא חזר לבית בשעה 7:30 (חצי שעה אחרי שיצא) והעיר אותי בצעקות - שמע, אל תיבהל, עשיתי תאונת דרכים אני הולך למחלקת תאונות של קופ"ח - נו באמת! לא תיבהלו מסוג כזה של השכמה? התוצאה בסוופו של יום היא שכואב לו הגב ודי קשה לו עכשיו אבל האמת - אני שמח שזה נגמר ככה ולא יותר גרוע. יכול היה להיות הרבה יותר גרוע. אחי עבר להתאושש אצל אימא - אצלינו אין מעלית והדירה לא מסודרת - אז החלטתי עבורו שיעבור לאימא ולא יגיע לבית
אז נשארתי לבד וכל העומס בהכנת הדירה לשיפוץ מוטל למעשה עלי - אז הכל בבלאגאן עכשיו. אני עומד להרוס את ארון הקיר הישן והמסריח מעובש ולכן כל הארון שלי ארוז בקופסאות קרטון, את הבלאגן שהיה המרפסת כבר פיניתי לפני שבועיים-שלוש וחלק מהדברים שהיו בארון העברתי לשם, עכשיו אני מסדר את הסלון, אח"כ כביסה, צריך לשטוף רצפה קצת כי אני עדיין יושן בדירה, החדר שלי נראה נוראי, ארגזי קרטון ושקיות למיניהן מסתובבות ללהם בחדר לפי מצב הרוח בחוץ. כל הצבע בתקרה החל מתקלף אז כל חצי שעה אני מטאטא עוד צבע מהתקרה שנופל לו כך סתם על הרצפה... אני עדיין מחפש מקום להעביר אליו את הדברים שיש לי - שני מחשבים, מסכים, מערכת סטריאו, כל מיני...
הקבלן היה אמור להגיע היום אבל יגיע רק ביום שני בסופו של דבר וזה בסדר כי כך סיכמנו בין שנינו לפני חודש כאשר החלטתנו וסיכמנו על השיפוץ.
מצד אחד הדירה עכשיו במצב נוראי, מצד שני אני רוצה כבר להגיע ליום שני. אני צריך לבטל את המשמרות שלי בשבוע הבא וחבל לי על כך - אין לי הרבה פרנסה בימים אלה וכל שעת עבודה עושה רק טוב לחשבון הבנק שלי. אבל אין ברירה - זהו! חייבים לשפץ את הדירה ולפתור את הבעיות שיש כאן - העובש בתקרה שהיה, הצבעים המתקלפים ועוד...
מה עוד? למדתי המון בימים האחרונים - איך מחליפים גומיה במקרר, איך להיפטר ולזרוק חפצים ישנים - הזכרונות נשארים בראש, ואם החפץ תקוע בארון סתם כך - אז כבר לא רואים ולא משתמשים ולא מוציאים ולא זוכרים. בשביל מה כל הברדק והחפצולוגיה הזו?
למדתי שאני לא לבד במצב של אגירת חפצים - חברה שלי התלוננה בדיוק על אותה בעיה, אלי השוטר אמר לי לפני יומיים שאגירת החפצים היא פונקציה מעריכית של מספר חברי המשפחה - ככל שיש יותר חברי משפחה ככה אוגרים יותר חפצים וללא צורך. סיכום - נהפכנו, ולא רק בישראל אלא בכל העולם כולו, לחברה שצוברת חפצים על חשבון ערכים ועל חשבון היחסים בינינו לבין החברים שלנו וחברי המשפחה שלנו. עצוב!
כבר כתבתי שאני מיואש?
עכשיו ראיתי עוד שקית מטיילת לה על הרצפה, אני קם ואוסף אותה לשקית השקיות ומרגיש יותר טוב - פחות שקית אחת לבלאגן, יותר רצפה לראות....
המכונה סיימה עכשיו לעבוד אז הגיע תורי לעבוד - בתליית הכביסה.
יאללה! יום שני - תגיע כבר!
עם ציפיה לעתיד טוב יותר - אני מאחל לילה טוב וכל טוב!

raya

Well-known member
פעם היתה פרסומת..... "אל תתייאש - עשן כנסת 6".
אז אני לא מציעה לך לעשן, אבל מקווה שלא תגיע למצב של ייאוש טוטלי.

מזל שאחיך יצא בשלום (יחסי) מהתאונה, מכות יבשות כואבות, ולוקח זמן עד שהן נעלמות.

מאחלת לך כל טוב ושהשיפוץ יסתיים על הצד הטוב ביותר.

רעיה

לאט לאט, וזה ייגמר בסוף

מסכימה לגבי חפצים שלא בשימוש, מקומם בחוץ
מה שלא טוב - לפח
או לתרומה במידה ובמצב טוב
דרך אגב, היום הייתה כתבה ב-ynet על איזה ארגונית בחו״ל שהרי פה שלה קרסה והיא נקברה תחת ההריסות וכל החפצים שאגרה.

שיפוצים זה מבאס...

כל הסדר, ארגון, מיון זה אלו שלבים לא פשוטים, גם (ואולי בעיקר) רגשית. נחמד מאוד שאתה מצליח לראות גם דברים חיוביים בתוך התהליך.

בהצלחה!

למעלה