דוח משטרתי

eitay

New member
דוח משטרתי

טוב, אני מקווה שזה הפורם הנכון לנושא הזה - פשוט לא מצאתי יותר טוב מזה. אז ככה, לפני מספר ימים נסעתי בכביש מס´ 1 לכיוון י-ם, שוטר שנסע מאחורי - ולא שוטר תנועה - קרא לי לעצור בצד הוא החל לכתוב לי דוח על מהירות - כששאלתי כיצד הוא החליט שנסעתי מהר- הוא ענה שיש לו סטופר באוטו והוא ספר את העמודים בצד הדרך - שהמרחק ביניהם הוא 100 מ´ - עשה את המתמטיקה והחליט שנסעתי על 150 קמ"ש. את שמו הוא לא הסכים למסור לי (זה בניגוד לחוק לא? - הוא חייב לתת לי את השם שלו) וכשביקשתי שיציין בדוח שזוהי השיטה שבה מדד את מהירות נסיעתי - הוא לא הסכים ! בסופו של דבר הוא לקח את הדוח איתו ואמר שישלח לי אותו בדואר (לא חתמתי על כלום - הוא גם לא ביקש ממני) יש לשיטה הזאת תוקף בבית משפט? - או שהוא סתם הפחיד אותי? תודה

אם הוא לא שוטר תנועה ...

אם הוא לא שוטר תנועה, כנראה שהדו"ח שהוא מילא היה על טופס של "דו"ח פנימי", הקרוי גם "דו"ח לבן". מה הוא יעשה עם הדו"ח - לא ברור. אם יגיע אליך דו"ח הבייתה, רק אז אפשר יהיה לדעת מה תקפותו המשפטית. בינתיים עדיף שתירגע, ותסמוך על המשטרה שתציל אותך מידי עצמה. כיצד היא תעשה זאת - ראה ספינת הדגל טובעת. קימקא

igalgolan

New member
השאלה המתבקשת

האם מותר לשוטר שאינו שוטר תנועה ולכן לא היה בתפקיד לנסוע במהירות מופרזת של 150 ק"מ לשעה המסכנת את חיי העוברים בכביש, וכל זה על מנת לרשום דו"ח על מהירות? יגאל גולן

התשובה המתבקשת

מבחינת חוקיותו של ההליך, לא נראה לי שיש הבדל בין שוטאר לשוטר, א"כ אני מניח שאם שוטר יעשה שטויות בתחום מקצועי לא-לו, כבר יימצא (אולי!) מי שיעיר לו על כך. ככל הידוע לי ישנן הוראות משטרתיות פנימיות האוסרות לבצע מירדפים, אבל יש שוטרים אשר מגלים דבקות מטומטמת במטרה לא-רלוואנטית, ומוכנים ליהרג על עבירת-קנס של 270 ש"ח. קימקא

אין תוקף

על השוטר יהיה להוכיח הסטופר שלו כוייל במעבדה מוסמכת לפני המדידה, וכי היה תקין לפני המדידה. שלא לדבר על זה שאין ערך למדידת המרחק בין העמודים, כי אין חוק שמחייב הצבת עמודים במרחק קבוע.

אביא

New member
מהסיפור לא נראה לי שהוא שוטר

סתם מישהו שרצה להרגיש עצמו חשוב.

למעלה