דוח מבקר המדינה

אשרת

New member
כבוד לכל מי שעסק בשינוי

והוציא את מפלגה עם 0 קנס
בניגוד לדו"ח הקודם של מבקר המדינה שבה שינוי תחת הנהגתו שלפורז חוייבה בקנס אשר היה קרוב למיליון ש".

אל תתלהבי

90% היו הפעם "בסדר". כמובן, הבדיקה היא שטחית לחלוטין ומפקששת את הבעיתיות האמיתית בכל ההוצאות הנ"ל. דרך אגב, שמתם לב לחוב של חץ? אני חושב שאני אפנה במכתב לכנסת ואברר לדעת האם נעשו ההליכים לגבות את החוב

לא, רק שהוא לא בודק את הכל

תיקחי למשל את מינוי רג'לדה, אין כמעט ספק בליבי שהמינוי נועד לגייס קולות בפריימריס הקרובים ואני לא יודע מה ההבדל בין זה לבין שוחד, אבל המבקר לא יעשה דבר בנדון. למה? כי הוא לא בודק את זה. גם אם אני אגיש נגד זה תלונה, למבקר אין מה לעשות בקשר לזה. בהקשר שלנו, המבקר לא בודק, למשל, אם אדם מסוים שוכר את החבר שלו. אני שמעתי על מקרה (לא בשינוי!!! לכל מי שחושב בטעות שאני רומז למשהו!!!) על אדם ששכר את מישהו "למען הבחירות" שילם לו שכר מופרז והתחלק איתו בכסף. דברים שכאלו, שהם פליליים לכל דבר ועניין בעיניי, לא נבדקים ע"י מבקר המדינה. הוא לא בודק אם המפלגה ביצעה מכרז ושכרה את החברה היותר זולה או דווקא את היקרה והמקורבת, הוא לא בודק את מי שכרו ולמה. אני אפילו לא בטוח שהוא בודק שהכסף הוצא באישור ובסמכות. המבקר רק בודק אם ההוצאות היו במסגרת החוק (קרי יש חשבונית ולא חרגו מהמותר) וההכנסות היו במסגרת החוק. התוצאות של הבדיקה שלו לא אומרות דבר וחצי דבר.

vinney

Well-known member
מבקר בודק דברים בדיעבד

מי שאמור לעשות בנידון (אם מה שאתה טוען זה אכן כך) זה היועץ המשפטי לממשלה. אבל מה, ביצוע מינויים בממשלה, פוליטיים בהגדרה, זה תפקידה של הכנסת. אם הכנסת אישרה את המינוי, אני לא רואה שום דבר בעייתי עם זה, גם אם הוא נועד להשפיע על דעת הקהל בצורה כזאת או אחרת (והרי מג'דלה לא ילך ויביא ביד בוחרים לקלפיות, זה אמור להשפיע על דעת הקהל של תומכיו).

לא המבקר הזה, דרך אגב

בכל מקרה, אני מסכים שזה עניין ליועץ המשפטי/משטרה. אין כאן שוחד כי כך החוק בנוי, אבל בפועל אין הבדל גדול. רואים שאתה לא מכיר מבנה של מפלגה אז אני אסביר לך. יש קבלני קולות שהם פוקדים חברים, בני משפחה, עובדים שלהם וכיוצא בזה. כמעט כל הנפקדים הם חיילים שעושים מה שאומרים להם, כך שאם אתה ממנה קבלן קולות שפקד, נניח, 1000 איש, התוצאה תהיה שיש לך עוד 1,000 קולות. אם אותו קבלן תומך בך בגלל שמינית אותו לאיזה ג'וב, בעייני זה שוחד לכל דבר ועניין.

vinney

Well-known member
אין דרך לברוח מזה

ככל שאנשים יתפקדו פחות למפלגות, כך גם העסק הזה יפרח ויגדל עוד יותר. מפלגת העבודה לא שונה בהרבה מהליכוד, רק שבעבודה זה מפקד כללי ובליכוד זה היה רק חברי מרכז, ולכן בולט הרבה יותר.

טשאפק

New member
הביקורת על אופן ניהול הבחירות

ועל ספרי החשבונות של המפלגות, שנעשית בדיעבד לאחר הבחירות, היא חלק מתפקיד המבקר. בדיקות נוספות יכולות לבוא בנוסף לזה, לפי רצונו של מי שמכהן במשרה.

gershon17

New member
גם אותי המבקר לא חייב בקנס

וההישג שלי בבחירות נמוך אך במעט מזה של שינוי. לא כזה כבוד גדול.

אשרת

New member
כאשר אתה תהיה מפלגה, תודיע לנו.

עד אז אנחנו מאוד מאושרים שהעסק שלך מתפקד, אבל זה לא רלוונטי לכלום.

gershon17

New member
טוב, כנראה שאני בכל זאת חייב להסביר

אני לא קיבלתי קנס ממבקר המדינה כי אני לא מפלגה. וגם שינוי כבר לא.

אשרת

New member
אז זהו

שמאוד נחמד שאתה חושב כך, אבל כנראה שרשם המפלגות וגם אנחנו חושבים קצת אחרת.
וגם אחרי ההסבר המפוקפק הזה שלך, הבדיחה שלך עדין לא מצליחה להתרומם.

תמיר1991

New member
הייתי מוכן שנחוייב גם בקנס של 15

מיליון שקל בשביל שלוינטל חדל האישים יוכל להתקרב בכלל לרמה של פורז ולהביא אותנו אפילו לרבע מההישגים. אה, שכחתי. לוינטל? אין עם מי לדבר
תמיר.

אנדרי ז

New member
כולל ההישג המדהים

של הקרבת המפלגה וטובת ציבור בוחרינו למען האגו הפרטי המאוד מנופח שלו?

אשרת

New member
לך, תמיר, אין שום זכות דיבר.

ומה אתה עשית למען שינוי פרט לעריקה לחץ וחזרה לנוער שינוי עם זנב בין הרגלים אה? מגיע לרון ח"ח ענקי על הסמינר שהוא הרים הסופ"ש. היה סופ"ש מהנה מאוד מעניין מאוד ומפיח רוח אופטימית בקרבנו. ולגבי פורז, מה ששמעתי הסופ"ש על התנהלותו של זה, יש המון צדק בדבריו של פורמן עליו. אני משערת שהערצתך לאדם חדל אישים כמו פורז , לטעמי, מראה הרבה מאוד עליך.

אנדרי ז

New member
בקרוב יגיע גם הדיווח היותר מפורט

בעיקרון דיברנו על הדרך החדשה שעליה אנחנו עומדים לעלות ושמענו נתונים מאנשי מקצוע שנסכו בנו המון אופטימיות.

למעלה