דוח לימודים

semuelf

New member
דוח לימודים

אנקי: הצטברה לי ערימה גדולה (200) של כרטיסים שטעיתי בהם, שצריך ללמוד מחדש. העפתי את כולם ל-suspend, עם טג ללמוד מחדש.
כמו כן יש לי ערימה של קאנג'ים שאני צריך ללמוד כדי לכסות את כל הקאנג'ים המופיעים בחבילות של iKnow. אז עבור החבילה של 200 מילים יש לי עוד 8 ללמוד, ועבור ב-300 אני צריך ללמוד 24.
כל יום בערך אני מנסה ללמוד כמה קאנג'ים - גם מהערימה של ללמוד מחדש וגם מהערימה עבור iKnow, בשיטה שדיברתי עליה כבר בעבר.

בקשר ל-iKnow, אני רץ עם החבילות שלו. נחמד. עובד על זיהוי שמיעה, זיהוי קאנג'י ותרגום מאנגלית ליפנית.
וצריך גם לכתוב את המילה מדי פעם, בקאנה. אם זה מתוך הפירוש ואם בתוך משפט. מסתבר שמספר האותיות שבמילה מהווה רמז לא קטן לאיך כותבים אותה...

היה לי שיעור נוסף ביפנית. הפעם לימדה אותי המאדאם. פשוט הבאתי מנגה, וקראתי. והיא הסבירה לי מילים ומבנים תחביריים.
אולי אני פשוט יקנה עוד עותק של הספר, ויהיה לנו יותר קל ללמוד. (הפעם היא צילמה כמה דפים)
מדי פעם כשהיא הסבירה לי משהו, היא הוסיפה "ואל תשתמש בזה בעבודה! רע מאוד!" או משהו כזה.

herouth

New member
מה זאת אומרת, אם אתה טועה אתה לומד מחדש?

בעיקרון עצם העובדה שטעית אמורה להיות סוג של למידה מחדש, ואז אנקי יציג לך שוב את הכרטיס במרווח קטן, עד שתפסיק לטעות.

כרטיסים נודניקים, שאתה טועה בהם לעיתים קרובות, הוא יהפוך ל־leech ובעצמו יעשה להם suspend.

אחרת מה הרעיון ב־SRS?

semuelf

New member
תלוי בטעות

אם זה רק איזה קו ששכחתי באלמנט, אז לא.
אבל אם אני בוהה במילה ולא מצליח לחבר אותה לשום דבר, כנראה שהסיפור לא היה חזק מספיק, וצריך ללמוד מחדש.
או אם אני חושב שזה קאנג'י אחר, אז צריך לשנות את מילות הקוד של הקאנג'י הזה ושל השני, כי ברור שאני לא מצליח להפריד ביניהם.

נמאס לי לטעות שוב ושוב באותן האותיות. ולוקח לאנקי עידנים עד שהוא מסמן עלוקה. למה לחכות?

herouth

New member
כי בעצם אתה צריך לעשות את השינון המחודש

בזמן שאתה טועה. כלומר, נוכחת ששכחת את המילה? בדוק את הסיפור, שנן אותו, ולחץ על ה־1. ככה, כל פעם שאתה טועה אתה בעצם לומד.

אגב, הייסיג לא ממליץ לשנות את הסיפור אחרי שכבר למדת אותו כי הוא טוען שזה עלול לבלבל אותך בהמשך.

semuelf

New member
嬉しい

כלומר, שמח.
אני אומר לכם, הקאנג'י הזה ממש פונוגרפיה.
בצד ימין יש לנו גרגירים, ועליהם מחט, (בכל זאת, יפנים) ומתחת פתח.
מצד שמאל יש לנו - אישה.
ברור לכולנו למה הבחור מאושר, נכון?

תגידו, לומדים בבתי ספר את הפונוגרפיה הזאת?

semuelf

New member
口 זה לא רק פה

זה כל פתח. ולאדם יש הרבה פתחים.
אני אעצור כאן לפני שחרות תתחיל למחוק הודעות שלי...

herouth

New member
הא? אתה בטוח שאתה לומד מהייסיג?

לפי הייסיג, בצד ימין זה תוף מעל פה. הקנג'י של גרגרים הוא 粒 בכלל. ונכון שהאלמנט של התוף מורכב בחלקו מקטניות - 豆, אבל לא הבנתי בכלל מה פורנוגרפי בזה.

semuelf

New member
תפסתי אותך

עורכת את ההודעות שלך - קיבלתי אימייל אחד עם כותרת "הא", ואחד עבור זאת.
איזה כיף להיות מנהל... (לא באמת)

אני לא ממש נצמד אחד לאחד להייסיג. כמו שכבר דיברנו, אני לא לומד לפי הסדר שלו, אבל משתמש בשיטה שלו. ואם מילת קוד לא מתאימה לי, אני מחליף אותה.
אני גם משתמש הרבה ב-Reviewing The Kanji, ושם לפעמים אנשים מציעים מילות קוד שונות עבור אלמנטים, ואני מאמץ אותן.
וגם הייסיג עצמו לפעמים מפרק אלמנט לתת-אלמנטים, אם הוא חושב שזה משרת את הסיפור.

את הקאנג'י הספציפי הזה למדתי ב-iKnow. הסתכלתי עליו, והסיפור הזה קפץ לי. הוא כל כך חזק ומשעשע, שאין סיכוי שאני אפילו יצליח להחליף אותו.

ואם את לא רואה פה את הפונוגרפיה: הפתח למטה זה חור תחת. מעליו יש את "הגרגירים", ומעליהם את "המחט". אני צריך לצרף תמונה?

herouth

New member
נו שויין. תשמע, הגודל לא קובע, אבל אפילו

ליפנים, שאינם ידועים כברוכי ממדים, מחט ושעועית זה קצת... בעייתי.

אגב, לי נראה הרבה יותר קל לזכור את הצירוף הזה עם החלקים האמיתיים שלו - שמחה ואשה.

herouth

New member
אגב, כל אחד יכול לבקש ממני למחוק הודעה

אם היא לא יצאה לו טוב, ולכתוב מחדש. אני בדרך כלל אעשה זאת אלא אם כן מישהו כבר ענה להודעה.

אני פשוט יכולה לבקש מעצמי די במהירות.

semuelf

New member
יפנים ורשתות חברתיות

אני חושב שהיפנים משתמשים בפייסבוק בערך כמו שאנחנו משתמשים ב-לינקד-אין, כרשת עיסקית.
והחיים הפרטיים, אם הם מועלים לרשת, משותפים רק עם החברים. מדי פעם אני רואה את החיים הפרטיים דולפים, כשמישהו שאני מחובר אליו מתוייג בתמונה. אבל זה לא קורה הרבה.
במקום זה הם משתפים עם כולם תמונות של ארוחות צהריים (משמש מעין פעימות לב / אני עוד חי, אני חושב) ולינקים מקצועיים.

טייטר, כידוע, פורח ביפן. אבל מה שמשעשע הוא שטייטר לא מפרסמים את זה - הם משתדלים לא לקבל את התווית "מס' 1 ביפן". לכן פייסבוק מקבל יותר תשומת לב לזה שהם גדלים ביפן, וטייטר לא.

קראתי איפהשהו שמיקסי מחפשים למכור את עצמם. קצת קשה כנראה להלחם בעצמך בענקים שבאים מבחוץ. עדיין יש להם נתח שוק גדול.

mishel s

New member
תגיד

במרץ כשעזבתי, ברחבה ליד TBS הם היו באמצע בניית איזה בניין רב קומות.
מה זה יצא בסוף אתה יודע?

semuelf

New member
רק שתי קומות

זה בהתחלה היה קומפלקס לקידום תוכניות, אח"כ הפך לקידום שידורי הכדורגל שלהם.
(יש איזה מונדיאל עכשיו?)
הפכו אחד מהצדדים לאולפן כדורגל פתוח. (ליד הסטארבקס)

herouth

New member
לא מונדיאל, יורו. מסתבר שזה מעניין גם את

...האסיאתים (והאזיאתים, שזה אנחנו.
)

Manty

New member
אהממ

במקביל ליורו יש גם גביע אסיה ויפן נחשבת אחת הקבוצות החזקות פה (יחד עם קוריאה).
בכל ערב של משחק של יפן, הכל מגיע לסטנד סטיל וכל המדינה צופה באדיקות.. רק לפני שבועיים "הבסנו" את ירדן 0-6

המשחקים משודרים במסכי ענק בכל מקום וכנראה שגם בבניין המדובר

השבוע יש משחק נגד ערב הסעודית (נדמה לי).
"ניהון, צ'ה צ'ה צ'ה"

herouth

New member
וואלה? עושים את זה במקביל?

לא היה לי מושג. ברור שיפן חזקה - היא היתה במונדיאל והתקדמה שם יפה בשלבים.

למעלה