דוח חניה לנכה

אבנכה

New member
דוח חניה לנכה

בס"ד
אני פונה אליכם בגין הנדון ומודיע לכם הדו"ח ניתן לרכב של אבי שהוא אדם נכה מוגבל ושבד"כ לא
מקבל דוחות חניה עקב מוגבלותו הקשה,
יתכן שאותו פקח לא שם לב לתו הנכה המוצמד לחלון בחזית רכבו באופן קבוע, ומה גם הרכב מופיע
ברשימה של תגי חניה נכה .
מדובר על דוח ( משנת 2011 חניה על מדרכה ) שלא ידענו על קיומו עד ל 19/05/15 לא היה
ידוע לנו על קיומו , למרות הטענה שנשלחו אלינו בדואר רשום שפיזית לא התקבל במענו של אבי ,
ביום ה 19/05/15 הגיע לביתם אדם והגיש להם צו עיקול,המקנה לפעול לו מתוקף תקנה 4 לפקודת המיסים
תפיסת מיטלטלין בגין חוב והמשולח ע"י עיריית רשל"צ
עליי לציין בפניכם כי
א) כל המכתבים הרשומים שנשלחו לנמען לא התקבלו וכל אישור קבלה מחייב הוכחה
ע"י חתימה כי אכן התקבלו מבחינה משפטית בזמן שמתבצע הליך מסוים

ב) בית המשפט קבע : ופסק כי סעיף 4 לפקודת המיסים (גביה), דורש כי לפני
ביצוע עיקול או תפיסה עפ"י סעיף 5, יישלח מכתב דרישה לתשלום החוב,
ושיינתנו לחייב לפחות 15 ימים לתשלום החוב עפ"י הדרישה. רק אז תהיה
סמכות לעיקול והוצאה לגובה המס עפ"י ההרשאה שניתנה לו. " משבוצעו
העיקול והתפיסה ביום האירוע ללא התראה מוקדמת
אני מבקש לדעת איזה הליך לבצע על מנת לבצע הליך שיפוטי ועיכוב הלכי גבייה
ההליך נמצא בחברת גבייה מטעם העירייה (מילגם )
תודה על ההכוונה

רוני1955

Active member
אני לא עו"ד.

אני סתם אדם מן השורה. בנושא של חניית נכים, יש כמה דברים שמפריעים לי, משני הצדדים. הצד הראשון, אני לא סובל שאנשים תופסים ללא כל סיבה את חניית הנכים. בזמנו צילמתי ניידת משטרה ורכב של בזק חונים בחניית נכים, ופרסמתי את זה בכמה פורומים.
מצד שני, עם כל הסמפטיה שיש לי לנושא בעלי המוגבלויות, יש גם חוצפה מצד הנכים. הם חונים לפעמים היכן שמתחשק להם, ומסתמכים על רחמי הפקחים והשוטרים. לא מעניין אותם למשל לחנות על מדרכה, ולהפריע להולכי הרגל. מה שעוד יותר מפריע לי, זה שהרכב הזה נמצא לפעמים בשימוש בני משפחה של הנכה, והם מרשים לעצמם לחנות בחניית נכים, אפילו שהם עצמם לא נכים. ודרך אגב, לרכב של נכה עם תו נכה מותר לחנות בחניית נכים אך ורק אם הנכה עצמו נמצא ברכב. אם הוא לא ברכב, תו הנכה שנמצא באופן קבוע ברכב, לא מעניק כל זכות לחנות בחנית נכים.
השאלה הנשאלת, מי באמת חנה על המדרכה, ולך תוכיח את זה עכשיו.

shlang

New member
רוני , לא על זה הוא מלין, הוא לא מציין שלא בוצעה

עבירה הוא מציין שלא קיבל את הדוח בדואר כפי שמחוייב על פי החוק

רוני1955

Active member
אני לא רואה את זה ככה.

אם הטענה היתה רק על אי קבלת הדו"ח, למה הוא, בפתח דבריו, סיפר על אביו הנכה? הוא לא התחיל עם העובדות היבשות, אלא טען שהפקח לא ראה את תו הנכה.

shlang

New member
ראשית. כל מה שכתבת זה נכון וגם אמרתי זאת

בזמנו בעמותת הנכים שיש ניצול של תו החניה או נכה שחונה היכן שמתחשק לו
אגב, העונש על ניצול תו נכה הוא 13000 שח קנס
הכותב מתלונן על כך שהוא לא קיב כל דוח בזמנו, לא בחלון ולא בדואר ועל הדוח נודע לו רק ברגע שבוצע העיקול

כלומר, לנכה אסור לצאת מהרכב לאחר ההחניה?

"ודרך אגב, לרכב של נכה עם תו נכה מותר לחנות בחניית נכים אך ורק אם הנכה עצמו נמצא ברכב". מדהים; מהיכן בדיוק שאבת את המידע הזה?

shlang

New member
עופר ב-א, לדעתי כוונתו של רוני היתה

שהנכה עצמו נהג ברכב וחנה בחניית נכים או אדם מטעמו בתנאי שהנכה בעל התו היה נוכח ברכב עם הנהג, כמובן לאחר החניה הנכה לא צריך להשאר ברכב.
לצערי, יש היום ניצול לרעה של התו כאשר בן משפחה נוהג ברכב. ללא נוכחות בעל התו, וחונה במקום חניה של נכה, דבר זה אסור ע"פ החוק והקנס הוא 13000 שח על עבירה זו

רוני1955

Active member
זה מה שחשוב לך? הניסוח?

זה לא פורום "השפה העברית". כתבתי מראש שאני לא עו"ד. מפריע לך שאנשים מן השורה נכנסים לכאן ולא מתנסחים בשפה משפטית? רק לעורכי דין מותר להגיב כאן? אם כן, אני מצטער שהגבתי ללא רשות. אבל מעניין מאד שאנשים אחרים הבינו בדיוק למה התכוונתי, והם לא מנסים להתנשא ולהראות קבל עם ועדה את "חוכמתם" ואת "טפשותם" של אחרים.
אני מבקש ממנהל הפורום שימחק לאלתר את תשובתי שאינה מנוסחת לפי חוקי השפה העברית, וכמובן אינה מנוסחת לפי כלליו של האדון הנכבד מר עופר בן אברהם הצדיק.

חשוב לי שהניסוח לא יטעה

ולא רק לעורכי דין מותר להגיב כאן. עובדה, שאני מגיב כאן בקביעות, אף שגם אני איני עורך דין.

shlang

New member
ייתכן והדוח נשלח אליכם בדואר רשום

לכתובת של בעל הרכב כפי שרשומה במשרד הפנים ולא משכתם זאת מסניף הדואר
עליכם לבקש ממח' החניה להוכיח לכם שאכן שלחו לכם את הדוח בדואר רשום ועד אז להשעות את תהליכי הגביה

Harrington

Well-known member
מנהל
צריך לבדוק את המקרה יותר לעומק בשביל להשיב, אולם

קיימות שלל דרכי פעולה אפשריות כמו למשל פניה לביהמ"ש כפי שכבר נכתב כאן, פניה לעירייה עצמה (שעל אף שהיא הנהנית לכאורה מהמצב כרגע בהחלט יתכן שבנסיבות העניין היא בעצמה תורה על הקפאת ההליכים עד לבירור העניין), וכדו'.

עצתי אליך היא לקחת את כל החומר שברשותך ולהיכנס לעו"ד שיטפל בעניין או לחילופין יכוון אתכם, לאחר קריאת החומרים, ללא תשלום. כך למשל בשי"ל (שירות ייעוץ לאזרח), שאמנם בדרך כלל לא מטפלים ישירות אך כן מכוונים את הפונה כיצד לפעול, וכיו"ב.

אבנכה

New member
תודה

כולכם צודקים הנכה חייב להיות עם הרכב שבו חנו ולכן עלו למדרכה על מנת להוריד את הנכה
הנכה לא חייב להשאר ברכב כל הזמן שהוא חונה
ואגב היתה מדרכה ענקית כך שהיה מקום להולכי רגל גם
אני מאוד מודה לכם

למעלה