דוחות תנועה...

K 3 0 0

New member
דוחות תנועה...

הבנתי שאני כמתנדב (קלאסי, בן 19) יכול לתת דוחות תנועה פנימיים שהמקבל אותם יקבל את התלוש בדואר... המב"ס שלי אישר את זה וילמד אותי לעשות זאת. השאלה שלי היא איך עובדת הפרוצדורה? והאם הרבה פעמים הדברים מגיעים למשפט? דבר נוסף, האם זה מסוכן? האם קורים מקרים של נקמה או קטטות של נהגים עם מתנדבים בעקבות מתן דוח? תודה.

24BP

New member
תשובה...

אז ככה.. הדוחות הפנימיים לא מגיעים לאזרח בעת הרישום. הדוח מועבר אל לשכת התנועה של התחנה אליה אתה שייך ומשם משכתבים לדוח תנועה רגיל אשר נשלח לנהג. אצלי בתחנה לא ממש מתיחסים לדוחות אלה בקשר למסוכנות העניין... אם אתה יודע איך לגשת לאזרח אין סיבה שתתפתח קטטה.מקסימום יתנו לאמא שלך "תואר" חדש ושלל קללות כל אזרח והלקסיקון שלו

UTM

New member
הדרך המקובלת = קורס ית"מ

לרשום דוח זה פשוט. לרשום דוח נכון, שלא יפול בבית משפט זה כבר יותר קשה. אם אתה מתעניין במניעת תאונות, המסלול המקצועי הוא לבקש להצטרף לית"מ. שם (אחרי 3 קורסים + הכשרה מעשית בשטח) תדע כיצד לרשום דוחות נכונים, כיצד לדבר עם נהגים ו"למכור" להם את הדוח, וכיצד לא להתבזות בבית המשפט אחרי רישום דוח בצורה חובבנית... זה לא משהו שאפשר ללמוד בשעה (או אפילו ביום). קח בחשבון שדוח הוא כתב אישום לכל דבר המוגש לאזרח באופן רשמי מטעם המדינה! הפרטים הטכניים של "כאן רושמים את שם הנהג וכאן את מספר הרכב" זה רק ההתחלה. הנקודה הקשה היא "תאור העברה", כולל המאפינים של המקום ושל העברה, והדגשים השונים לכל עברה שבלעדיהם הדוח יפול בבית משפט כמעט אוטומטית. בקיצור, אם המבס שלך אומר שהוא יכול ללמד אותך "על רגל אחת" איך לרשום דוחות, תשאל אותו כמה דוחות הוא רשם, וכמה מהם הגיעו לבית המשפט...

8ballsnooper

New member
דבר נוסף...

כמו התגובה שמעליי, אם אתה רושם דו"ח הוא חייב להיות מפורט בפרטי פרטים ממש עד ה"פס האחרון" כמו שנקרא, כי אם, ייתכן ותעשה מעצמך צחוק במשפט... לתשומת לבך

למעלה