דוחות חניה

ofcorse

New member
דוחות חניה

קיבלתי דוח חניה,אבל לא בעיר שלי. מה יקרה בטווח הרחוק אם אני לא אשלם? ומה קורה אם הדוח לא מגיע בדואר? תודה מראש רון

ציפי ג

New member
אם לא תשלם ../images/Emo104.gif

הקנס יגדל. אם הדוח לא מגיע בדואר, הוא כביגול לא הומצא לך, ואין זכות לגבות ממך את הגדלת הקנסות.

ציפי ג

New member
ינקטו נגדך הליכי גביה ../images/Emo104.gif

יכולים לעקל לך את האוטו, לעקל לך את חשבון הבנק, ועוד "מטעמים" שכאלה.

taliya

New member
מתערבת לשיחתכם

אני בעצמי עוברת את זה - המציאו לי רשום, "שנשלח אלי" עם כיתוב של דואר "לא נדרש".וזאת למרות שיש לי תמצית רישום ממשרד הרישוי שלא גרתי שם במועד שליחת דואר. החבר´ה בעירייה טוענים שגם לאחר 30 שנה שולחים לכתובת שביום העבירה הבעיה היא ש"לא הומצא לי" אין למי להגיד - העירייה לא מתייחסת, וזכות להשפט לא חי לאחר שנתים. כמו כן למי אפשר להגיד שהנני זוכרת אם זו אני שנהגתי ברכב - יש לי בעיה לזכור דברים לאחר תקופה ארוכה זאת. וכל זה כאשר מצד אחד יש עכשיו מבצע וחבל, אבל מצד שלי למה לתת להם מתנות? מה חושבים על זה בפורום?

הבעייה העיקרית היא ... ../images/Emo141.gif

הבעייה העיקרית היא שפקידים ערלי-לב, אשר המחשב, ומנגנוני-הגבייה (והיום גם שוט "סוף המבצע") עומדים לימינם, ועל כן הם מצפצפים עליך ועל טענותיך, בידעם כי היחיד יתיש את עצמו לדעת בהתכתבויות אתם, אבל בסוף יילך לשלם את הקנס בבנק הדואר, ולא יילך להתעמת אתם בבג"ץ (כי זה יותר יקר). כדי להתמודד עם הבעייה צריך להתארגן ציבור לא קטן ("מאמץ מאוחד, עקשני וער, של אלף זרועות", כלשונה של רחל המשוררת), וכעת נאספה אצלי קבוצה של עותרים, והעתירה שלהם בשלבי ההכנה - ממש בישורת האחרונה. מי שרוצה להצטרף, יתקשר אלי, 520000-051. האתר של קימקא.

taliya

New member
so, מה עושים בינתיים?

ממשיכים לכתוב, לא משלמים וצוברים קנסות, דורשים להשפט? נגד עירייה רק בג"צ יכול לפסוק?

תודה, טליה, על השאלות ../images/Emo141.gif

תודה, טליה, על השאלות. אם ממשיכים לכתוב, נתקלים ב"אין לנו מה להוסיף" של הפקידים ערלי-האוזן. אם לא משלמים קנסות - אחרי ה"מבצע" חוזרים על כנם הקנסות עם תוספות-הפיגור הקודמות, וזה לא נעים. לדרוש להישפט אפשר רק אם לא עבר המועד (90 יום). אם מדובר בעבירות של "ברירת קנס" (דהיינו עבירות בהן אתה מקבל אופציה לשלם או מועד להישפט, להבדיל מעבירת של "ברירת-משפט", בהן אתה מקבל אופציה לשלם או ליזום משפט ע"י בקשה להישפט) - צריך לבדוק את התיק, כולל פסק-הדין: סביר מאוד להניח שעין מקצועית תגלה בהם פגמים על גבי פגמים. מחלוקת בין האזרח לבין הרשות המבצעת - מקומה בד"כ בבג"ץ. האתר של קימקא

taliya

New member
תודה שימחה על תשובות

אנסה לשאול שאלה קונקרטית: מדובר על דוח חניה פשוט - ברירת משפט. לא נראה לי שיש פסק דין. אבל שאלה האם חוקי 3 חודשים לאחר "עבירה" לשלוח לכתובת ליום העבירה - אפילו שהיא עוכדנה לאחר יומים? ואם לא - אז לא מספיק בתשובה של ציפי כי הוכחה שלא קיבלתי הודעה " הוא כביגול לא הומצא לך, ואין זכות לגבות ממך את הגדלת הקנסות" ועד כמה שידוע לי תוך שנה צריכה להשלח הודעה- מה עוד צריך לחפש עם עין מקצועית? חוץ מזה אפשר לכתוב לא רק לפקידים... תודה

אם הכתובת הרשומה שלך ... ../images/Emo141.gif

אם הכתובת הרשומה שלך ביום המשלוח היא גם הנכונה, והם שלחו לכתובת ה"היסטורית" - יש להם בעייה. מצבך הכי טוב הוא אם הכתובת ה"רשומה" רשומה גם ברשיון הנהיגה, וגם ברשיון הרכב. אם שם לא מעודכן, זה מצריך עיון נוסף, אם כי כיום, ככל הידוע לי, הרישום במשרד הפנים הוא און-ליין עם הרישום ברשות הרישוי. מה עוד צריך לחפש עם עין מקצועית? אם את בטוחה שכל מה שאת רואה די בו לעניינך, אז באמת לא צריך לחפש עוד, וכדי להעריך מה יכולה עין מקצועית לגלות, קחי את מקצועך-את, ושאלי את עצמך מה יכולה את לגלות בדברים שאחרים אינם יכולים. אכן, אפשר לכתוב לא רק לפקידים, אלא גם לשר, לראש העיר, לראש הממשלה, למשיא המדינה וכו´ - אבל כל אלה מעבירים את מכתבך אל הפקידים, כדי שאלה יטפלו בו. שמחה (ולא שימחה). האתר של קימקא

למעלה