דוחות התפתחות

• פותח הנושא ק
  • פורסם בתאריך

ק

New member
דוחות התפתחות

שלום לכל הגולשים מה דעתכם לגבי דוחות (להורים) שהגננת צריכה למלא על תפקוד הילד בגןבתחומים השונים (קוגנטיבי, רגשי, חברתי, מוטורי ועוד). האם הדוחות הללו לא יומרניים מדי לגבי ילדים בגילאי שנתיים שלוש, שההתפתחות שלהם דינאמית מאד והשינויים יכולים להתרחש בזמנים קצרים. כך שדוח שמולא בתחילת חודש מסויים בסופו כבר יכול להיות לא רלבנטי לגבי תחומים מסויימים.

limori

New member
דוחות תעודות ודיווחים של הגננת

בגן של הילד שלי מגיל שנה וחצי פעמיים בשנה מקבלים תעודה. הגננת כותב על התפתחותו המוטורית, התאקלמות חברתית, תחומי התענינות וכמובן כל הנושא הקוגנטיבי רגשי וכו.... במשך 3 שנים שהילד שלי בגן הדיווחים היו בחלקם מיותרים. כי בסה"כ אתה יודע בדיוק מי הילד שלך. אך היו דברים שהופתענו לגלות ולדעת. אין לי מושג על איזה דוחות בדיוק אתה מתכוון ומתי בדיוק ולמי בדיוק מיועדים הדוחות. כאן במדינה שאני גרה את התעודות של הגן אני צריכה להביא להרשמה לכיתה א, ויש להם השפעה גדולה על החלטת בית הספר אם לקבל את הילד או לא.

vered4

New member
דוח יצירתי ../images/Emo62.gif

במשפחתון של הבן שלי, למטפלת יש נוהג מקסים. היא מצלמת את הילדים בוידאו לאורך השנה, בסוף השנה כל הורה מקבל קלטת. גם אפשר לראות מה הילד עבר המהלך השנה וגם מזכרת נהדרת.

../images/Emo45.gif אני מסכימה - צריך לחשוב על

דרך אחרת. בגן שגייל הלכה אליו ביפן היתה לכל ילד מחברת שאותה הגננות וההורים מילאו במשותף. כל יום הגננת רשמה כמה מילים על גייל (מה עשתה, אם אמרה משהו וכו´, במיוחד אם עשתה משהו חדש עבורה) ואני רשמתי כמה מילים על מה שהיה בבית - מה אכלה, אם אמרה משהו על הגן, אם עשתה משהו מיוחד וכו´. בסופו של דבר יש לנו היום כמה מחברות שמתעדות את ההתפתחות של גייל במשך כל הזמן שבו הלכה לגן, עם התייחסויות אישיות של הגננות והרבה "פכים קטנים". מהסתכלות במחברת כזו אפשר ללמוד הרבה יותר על הילד ולקבל תמונה שלמה יותר של קצב ותחומי ההתפתחות שלו. במיוחד מוצא חן בעיני בשיטה הזו שאין בה את הפן ההשוואתי לילדים אחרים.

vered4

New member
לשאלתך

אני חושבת שמשהו שמוגדר כ"דוחות התפתחות", נותן הרגשה של רצון להשגיות ותחרותיות שמיותר בגיל הזה ובכל גיל.

נעה גל

New member
לדעתי הם מיותרים לחלוטין

במקום כל המאמץ שהגננת משקיעה בלכתוב דוחות (ולפעמים מדובר על למעלה מ-20), ואין סיכוי שהדוחות האחרונים שהיא ממלאה יהיו מושקעים ומייצגים כמו הראשונים... אפשר פשוט להזמין את כל ההורים לשיחות פנים מול פנים ולספר להם על הילד. גם יותר אינטראקטיבי, גם אפשר לשאול שאלות במקום ולשמוע ולספר סיפורים על הילד, גם לא מרוח, וגם לא מריח כמו עוד תעודה בדרך לבגרות.

אני לגמרי לא מסכימה

כלי העבודה הראשון והעיקרי של גננת הוא תצפיות. זה אומר שגננת צריכה להשקיע לפחות חצי שעה כל יום לתצפת על 4-5 ילדים שונים: לבד, ביחד, בפנית הקוביות, בחצר, בזמן האוכל וכו´. תצפית כזאת צריכה להיות אובייקטיבית (באופן יחסי...), ומלמדים במכללות כיצד לעשות זאת. משום מה, לא נותנים לזה דגש מספיק ברור, ורוב (אם לא כל) הגננות לא עושות את זה. הן עושות את זה בע"פ במקרה הטוב, אבל זה לא יעיל כמו כרטיסי תצפית. [באופן עקרוני, כרטיסי תצפית אמורים להיות מחולקים לשניים - תצפית אובייקטיבית, וממול הסברים, פרשנות והערות. זה הרבה עבודה, אבל זה לא פשוט (ולא צריך להיות פשוט) להיות גננת] על סמך התצפיות הללו, הגננת יודעת איך לתכנן את תהלכי הגננת ע"פ צרכי הילדים השונים (הילדים והצרכים), זה לא בזבוז זמן חלילה, להפך, זה בדיוק העבודה שלה, על סמך זה נפגשים עם ההורים, ומספרים סיפורים וכו´. בקשר לשאלה הראשונה- דוחות המוגשים להורים נראים לי לא לעניין, זה כמו שמורה תתן להורים את מערכי השיעור כמעיין סילבוס לילד. מצד שני, בימינו - כל יוזמה של גננת יש לברך עליה, אני לא חושבת שהמטרה היא מתן ציונים, אלא מין מפת התפתחות, בגיל הרך כל כך הרבה דברים קורים כל כך מהר, שיפה שיש מזכרת.

נעה גל

New member
לא הצלחתי להבין מה הקשר בין

דוחות שהגננת ממלאה בשביל עצמה והמשך העבודה שלה (ובהמשך על סמך התצפיות שלה מנהלים שיחה עם ההורים), לבין אלה הממולאים בשביל ההורים? שנה שעברה קיבלנו דו"ח כזה על אורן, מה זה דו"ח? חוברת של ועדת חקירה! היו בדו"ח הזה לפחות 10 עמודים כרוכים בצורה מהודרת, דפדפתי... הראתי לדני ו... הדו"ח נזרק לפח. אם גננת רוצה ליזום דבר יפה והשאיר מזכרת לשנים אח"כ הרעיון של ורד נראה לי מקסים.

נעה גל

New member
אני לא חושבת שמדובר באותם דוחות

הדוחות אותם אנחנו קיבלנו יועדו והופנו להורים. וחוץ מהגננת מילאו אותם גם "המורים המקצועיים".

אז זה עצוב מאוד, ונשמע כמו תעודה.

ואני מבינה את חוסר שביעות הרצון שלך מהם (ניסוח מעודן
).

mom&shaked

New member
זמן הכנת דוחות יבוא על חשבון משהו?!

יכול להיות שהייתי שמחה לקבל דוח על בסיסי יומי או שבועי ולהתרשם מתפקודו של שקד בגן, אבל החשש הגדול ביותר שלי הוא האם זה יבוא על חשבון זמן הגננת עם הילדים, כלומר: הגננת והמטפלות יהיו כל כל עסוקות בהכנת הדוחות וסביר להניח שזה יבוא על חשבון משהו אחר... במחשבה שניה זה די מיותר, אני לוקחת ואוספת את שקד מהגן ורואה את הגננת בוקר ואחה"צ, אני שואלת אותה כל יום לגבי היום שעבר ואם היה משהו חריג היא מספרת,השיחות האלה די מספקות אותי וממצות את מה שהיה נכתב בדוח. יתכן והדוחות האלה מיועדים להורים שלא נפגשים עם הגננת?

יוטל

New member
דוחות בגן

היי, אני מהפורום השכן של תאומים-שלישיות. לגבי הדוח"ת בגן. אני לא בעד לתת אותן ביד להורה אלא כמו שכתבו לפני, בשיחה גננת-הורה , יזומה פעמיים בשנה. אני לא בעד ציונים או קיטלוגים אבל אם הדו"ח גורם לגננת לתת את הדעת על הילד בכול מגוון הפעילויות והתיפקודים בחיי היום ולהביא את זה להורה בצורה מסודרת ופתוחה לשמוע ולהשמיע, אז שווה. לא רק זה יהיה הדיאלוג בין ההורה לגננת אבל זו עוד דרך במיוחד במקומות בהם יש קשיים או מצד הילדים או ההורים (וגם הגננת

anat30g

New member
לדווח תמיד

לדעתי הגננת צריכה לדווח להורים על ההתפתחות של הילד מתי שהיא נתקלת במשהו חיובי או שלילי... ולא לחכות לדוח שנתי/תקופתי על מנת למסור מידע. לומר להורים שבאים לקחת את הילד - היום הוא קפץ על רגל אחת... ולא בדוח של החציון - בחודש האחרון הילד קפץ על רגל אחת... כשעושים לילדים מבחנים חשוב לדווח בכתב - בגן חובה הילדים עושים מבחן "איתור" - ככה מכנים את זה אצלינו - לבדוק את המוכנות של הילד לכיתה א´ ומאתרים בעיות אם ישנן... דיווח במקרה כזה חיוני - כי יש 35 ילדים בגן - לא כל הורה מגיע לשיחה עם הגננת, ועל מנת שהורה יוכל לטפל בבעיה חייבים לדווח בכתב... בגיל צעיר יותר - קשר בין הגננת להורה צריך להיות יום יומי והדיווח יומיומי. ענת

למעלה