דווקא על הכרמל

T Tonel

New member
דווקא על הכרמל

היורו מתקרב.. שיא העניין בליגת העל נמצא בתחתית (מישהו בכלל יודע שיש מאבק על הכרטיס לאוופא?) ונשאר עוד קצת עניין לגרנט... אבל אני רוצה לפתוח פה דיון דווקא על- מכבי חיפה. ברור שלא נגיע פה להסכמות אבל שכל אחד ינסה להציג את עמדתו ברוגע ואל תורידו את רמת הדיון לפסים אישיים וסתם כאלה שלא קשורים. אתחיל בביקורת ליעקב שחר. אני לא מבין איך הוא החתים את אלישע לוי רק לשנה אחת, הוא מביא אותו לבנות קבוצה אבל מחתים אותו לשנה אחת? על הפנים... עוד ביקורת היא לקהל הירוק שנתן השנה את אחת השנים העלובות שלו, אם לא יהיה שיפור רציני בעונה הבאה מכבי חיפה שוב תישאר מאחור, תהיו בטוחים. לגבי שחקנים: בשער למרות שאני מאד לא מחזיק מדוידוביץ' (ואמרתי את זה לא פעם) אין כרגע משהו יותר טוב ולכן מומלץ להשאיר אותו. את אלמדון יש לשחרר או להשאיל תמורת כסף, כי פשוט לא הוגן לתת לו להיות שוער שני שוב... בהגנה יש להגיד לשני המגנים הימניים יפה שלום. חרזי צריך לפרוש כבר, את משומר אפשר להשאיר אם מבהירים לו שהוא לא הולך לפתוח (אלא אם יוכיח שמגיע לו). את הצד הזה אפשר לאייש על ידי גניבה מהפועל ת"א, מה הכוונה? גם קנדה וגם בונדר הם מגנים צעירים וטובים שסביר להניח שעקב הקיצוצים בתקציב בהפועל היא תהיה מוכנה למכור אחד מהם תמורת מחיר הגיוני. למרכז ההגנה יש להביא בלם זר טוב, אם מערך הסאוטינג לא התחיל לחפש אפשר לבדוק את אופציית ויזארה של מכבי ת"א ופאהס שהיה בעונה שעברה בהפועל (בהחלט עשה עבודה טובה לדעתי). בצד שמאל מסיללה חייב להישאר ואותו יש לגבות ברוני גפני (דנין יתלונן יותר אם ישב על הספסל). עוברים לקישור האחורי שם חייב לתת צ'אנס אמיתי לכיאל! גם בקישור האחורי צריך זר. אבל לא מהסטייל שהביאו בשנים האחרונות כמו פאוליניו ודירסאו אלא דווקא אחד עם טכניקה שיודע להוביל כדור, בקיצור צריך לשים הרבה כסף על העמדה הזאת. ג'ובאני רוסו ובוקולי (לא לוותר עליו) יכולים גם הם לתרום במרכז המגרש. בהתקפה חובה להשאיר את פאנטיני כי כמו שאמרתי מההתחלה הוא חלוץ נפלא. רנאטו הוא מוכשר מאד, השאלה אם לאלישע בא להתמודד עם אחד כזה, אם לא אז מאד מומלץ לו להביא זר שישחק מאחורי החלוץ. עדן בן בסט חייב להיות חלק מהרוטציה של אלישע לוי, נתן עונה נפלאה והוא שחקן טוב יותר שמשקיע יותר מליאור רפאלוב. מפה אתם ודאי מבינים שאני חושב שרצוי לשחרר את ליאור רפאלוב. קטן הוא שחקן ששווה משהו בליגה שלנו, אבל בטח לא את הכסף שהוא מקבל. אם הוא לא יהיה מוכן לקצץ משכרו ו/או שחר יגדיל את התקציב עדיף גם לתת לו ללכת. ארבייטמן צריך להיות בורג בקבוצה הזאת, רק בתנאי שנותנים לו הזדמנות שווה להתמודד על מקום בהרכב. את גיטה אני לא רואה שום סיבה שלא להשאיר... ופה יש עוד נקודת מפתח לעונה הקרובה. והיא היורדות, בערך לכל יורדת פוטנציאלית יש שחקן לקישור ההתקפי שיכול לסייע לחיפה, והיא תעשה בשכל אם תביא אחד. בהרצליה זהו כמובן בוקסנבויים שלמרות הירידה ביכולת השנה עדיין שווה סגל במכבי חיפה. בפ"ת זהו לירן כהן, שזו היא האופציה המועדפת עליי, אם פ"ת לא תרד היא כנראה גם לא תחשרר אותו.. בכפ"ס זהו ישראלביץ', יכול לעשות את ההבדל בין חיפה שנלחמת על מקום 3 לחיפה שרצה לאליפות. באשדוד זהו כמובן משה אוחיון. בבני יהודה אין ממש אחד כזה, אבל יש לה את ברדון שבהחלט שווה לפתוח בשבילו את הארנק (הוא יהיה המחליף של רנאטו, לא בעמדה כמובן..) ועוז ראלי שיכול לעזור. זהו אני סיימתי... עכשיו תורכם...

Cade Foster

New member
מסכים עם הרוב, הנה הדברים שלא

פאנטיני. אני לא יודע על מה ולמה אנשים תופסים ממנו. שחקן בלי טיפת שכל שגם משחק רחוק מהשער וגם לא מסוגל להחזיק כדור שניה אחת כששומרים עליו, זה תמיד יסתיים או באיבוד כדור או בנפילה. אז הוא כבש שלושער מול מכבי ת"א. נו יופי מול האין-הגנה שלהם גם אני הייתי כובש. גם ארבייטמן הצליח לכבוש רביעייה בעונה שעברה מול האין-הגנה של הפועל פ"ת, והוא אחד החלוצים הכי אוברייטד בארץ (והנה עוד משהו שאני לא מסכים איתך לגביו - ארבייטמן שחקן בינוני מינוס שיכול להתאים רק לקבוצות קטנות). אני אומר לשחרר את פאנטיני ולנסות להביא את מקרייב. אני חושב הייפך ממך בנוגע לקשר האחורי הזר. דווקא כיאל הוא האיש שיש לו טכניקה בשביל להניע כדור, הוא השחקן שיכול לשחק בעמדה שלה אתה מייעד שחקן זר. מה שחסר פה זה דווקא שחקן שהוא בדיוק כמו דירסאו - גרזן שיהרוס התקפות של היריבה ויתחיל התקפות שלנו. אולי עכשיו כשלוי עזב יהיה אפשר להחזיר אותו (את דירסאו). השחרור שלו היה הטעות הכי קשה של רוני לוי בכל 5 שנותיו כמאמן. את משה אוחיון פשוט חובה לנסות להביא כחיזוק לקישור. בסך הכל הזרים צריכים להיות מסיללה, בעמדה של הבלם, בעמדה של הקשר האחורי, חלוץ וקשר ימני. רפאלוב ואפק לא מתאימים לעמדה הזאת. שחקן בעמדה של רנאטו אנחנו בכלל לא צריכים - הוא מתחת לחלוץ וחיפה משחקת עם חלוץ אחד ו-2 קיצוניים במערך שהוא 4-3-3/4-5-1 ובמערך כזה אין שחקן שהוא מתחת לחלוץ. בנוגע לעמדת המגן הימני, מישהו בפורום מכבי חיפה (בנדיקטוס נראה לי, שגולש גם בפורום הזה) העלה רעיון שמאוד מצא חן בעיני ששווה לנסות - להציב שם את בוקולי. הוא יודע לשחק על הקו, הוא יודע לעשות התקפה, הגנה הוא יודע לעשות יותר טוב מכל מגן ימני שאני מכיר בארץ... אבל הכי חשוב זה להתחיל לשחרר את כל השחקנים שכבר אין להם מקום בחיפה. משומר, דנין, אפק, פאנטיני וזה רק מה שעולה לי בראש כרגע. המפתח הוא פגיעה בזרים + להביא את הישראלים הבולטים מקבוצות אחרות (שזה אוחיון בעיקר) ולהתחיל לתת דקות לשחקנים בולטים מהנוער. יש לנו שם שחקנים כמו גאדיר, זגורי, דהאן והחל מהעונה הבאה גם גולסה - זה לא ייתכן שעם קבוצת נוער כזאת מכבי חיפה תמשיך להיות דלילה יחסית בייצור כשרונות כמו בשנים האחרונות. חוץ מקינן וכיאל (את רפאלוב אני כרגע לא מחשיב לצערי, וגם לא את בוזגלו ובן בסט שפרחו בקבוצות אחרות) אף שחקן בית לא פרץ ב-5 שנים האחרונות וחבל שכך. צריך לשנות את המגמה הזאת ודווקא בעניין הזה אני סומך על אלישע.

T Tonel

New member
כמה דברים

שכחתי לציין שבמרכז ההגנה עם הבלם הזר ישחק קינן. מימון יגבה אותם מהספסל. את אפק שכחתי לחלוטין והוא יכול להיות מגן ימני (שעה את זה בנברחת ובסאנטנדר), אם לא אז לשחרר אותו. בוקולי כבר מבוגר מדי לעשות שינוי עמדה למגן ימני, זה ללמוד סגירות..לשנות הרגלים ודברים שקשה לעשות בשלב כזה של הקריירה.. לגבי הרכב אז מכבי חיפה בעונה הבאה 95% תשחק 4-5-1 אני חושב שצריך להיות: ניר, בונדר, קינן, בלם זר, מסיללה, כיאל, קשר זר, רוסו, בן בסט, שחקן כנף זר ופאנטיני. כמובן שזה לא מה שיהיה... אני מודע למציאות...

adiryosef

New member
רוסו?

רוסו לא יכול להיות בהרכב בשום קבוצה בליגת העל. רוסו זה מהסוג שחקנים האלה שיכולים לעלות מהספסל שהקבוצה לא פוגעת ולעשות שינוי במשחק,והוא לא צריך לעלות בכל משחק,אלא רק שהקבוצה לא משחקת טוב,זה לגביי רוסו. רשמת את בונדר,לדעתי קנדה עדיף עליו בהרבה ולא יהיה סיפור גדול להביא את קנדה כי הפועל לאט לאט מתפרקת. שחקן נוסף,בוזגלו,אסור לוותר עליו, שחקן כזה חייב בקבוצה,אין אף שחקן יצירתי שיעשה משהו גם שהקבוצה לא טובה ויכניס גול. בן בסט,לא השחקן שצריך להוביל את חיפה,אלא צריך להיות חיזוק לרוטציה. לדעתי צריך להיות ככה. דוידוביץ,מסיללה,קינן,מימון,קנדה,כיאל,קולמה,אוחיון,קטן,בוזגלו,פאנטיני. ובסגל,רפאלוב,בן בסט,רוסו,אפק,בוקולי,רנה לימה(אם הוא יוכל לשחק בעונה הבאה,שחקן טוב שבמעט שראיתי ממנו השקיע המון),גיטא,חרזי,ירו בלו,דהאן,דנין,השוער השני(שכחתי את השם שלו).

T Tonel

New member
6 זרים

קודם כל יש לך בסגל שישה זרים, שזה מעל למותר לפי מה שאני יודע... רוסו יכול לשחק כמעט בכל קבוצה בארץ בהרכב. שחקן טוב. אם אפשר להביא את קנדה אז ודאי שהוא עדיף אבל אני לא חושב שהפועל תשחררו.. בן בסט בהחלט יכול להיות שחקן הרכב במכבי חיפה. בוזאגלו? לא נראה לי שאפשרי שהוא ישחק בחיפה בעונה הבאה...

adiryosef

New member
למה 6?

מסיללה,לימה,קולמה,פאטיני,בלו. דעתי שונה משלך,בן בסט לא מספיק טוב,מה הוא הבקיע 10-11 שערים בלאומית?

lemmacantor

New member
לא נראה לי שבלו ישחק

הוא פצוע עד תחילת העונה הבאה. מכבי חיפה מחפשת חלוץ זר. גם לא בטוח שפאנטיני ימשיך. לימה כמעט בודאות עוזב.

mongol1

New member
לא נראה לי שאלה הזרים שיהיו.

קולמה כמעט בוודאות יגיע לחיפה ולכן הוא יהיה כנראה זר אחד. בלו פצוע ולא בטוח שחיפה תמהר להחזיר אותו גם ככה. לימה חולה במחלה קשה לפי מה שאני זוכר ואני מקווה בשבילו שהוא יוכל להמשיך לשחק כדורגל ככה שבחיפה הוא לא ימשיך. מסיללה ופנטיני כרגע בחיפה, לא בטוח שהם ישארו הכל תלוי. ובוקולי כבר קיבל אזרחות? לא זכור לי . חיפה צריכה חיזוק נרחב בקרב הזרים......

Benedictus2

New member
את מה שבוקולי שכח

בעניין הסגירות, משומר לא ילמד מעולם. בוקולי הוא אולי השחקן היחיד במכבי חיפה שיודע לעשות סגירות אלכסוניות. כקשר אחורי הוא הלך לאיבו לגמרי וגרם לכך שהעיתונאים וחלק מהאוהדים יתחילו לגלות כלפיו קוצר רוח. זה כל כך לא מתאים לבוקולי - איש מקסים ושחק נשמה שלא מייצרים בארץ. בוקולי מגן ימני, בוקולי מגן ימני, בוקולי מגן ימני ואם צריך עוד פעם - בוקולי מגן ימני (ועם מעמדו האזרחי - גם בנבחרת)

Benedictus2

New member
כמה ציטוטים חשובים מדבריך

"את משומר אפשר להשאיר אם מבהירים לו שהוא לא הולך לפתוח (אלא אם יוכיח שמגיע לו)" איך הוא יוכיח ומה בדיוק הוא אמור להוכיח?? מכבי חיפה זו קבוצה שאמורה לשדרג את מעמדו של הכדורגל הישראלי באירופה. כדי שזה יקרה אסור שבהרכב הקבוצה (ובכלל בסגל שלה, יהיו שחקנים שאין להם הבנה מינימאלית של המשחק. מאחר ומשמר הוא לא בן 12 אי אפשר ללמד אותו מה המשמעות של משחק הכדורגל, ולכן - להעניק לו שעון וחולצה, מכתב תודה ולאפשר לו למצוא את מקומו בקבוצות אחרות, ויפה שעה אחת קודם. "בצד שמאל מסיללה חייב להישאר ואותו יש לגבות ברוני גפני (דנין יתלונן יותר אם ישב על הספסל). גפני ודנין מצויים באותה ליגה של משומר, כלומר לא בליגה של מכבי חיפה. כמו משומר, העובדה שהם בסגל מכבי חיפה נובעת מכושר ההבחנה העלוב של רוני לוי שהביא לבחירות השחקנים שלו. מכבי חיפה לא יכולה לקחת את מה שבית"ר ירושלים זרקה, אם היא רוצה להתמודד איתה על האליפות בעונה הבאה. המסקנה - מכירה לכל המרבה במחיר. "ג'ובאני רוסו ובוקולי (לא לוותר עליו) יכולים גם הם לתרום במרכז המגרש" ג'ובאני, אחד מגדולי השחקנים ששיחקו כאן כדורגל. אבל, הוא כנראה לא סטנלי מת'יוס ולא יכול לשחק לנצח. הגוף לא מאפשר לו ובמחזורים האחרונים של העונה הוא אפילו פגע במשחק הקבוצתי (שגם כך לא היה מי יודע כמה). לפיכך, שעון, חולצה, משחק פרידה ותפקיד בכיר בצוות המקצועי של המועדון (יחד עם חרזי). לגבי בוקולי, אני אמשיך לומר את זה ואולי בסוף זה יקרה: בוקולי הוא המגן הימני הקלאסי בשביל מכבי חיפה. יחד עם מסיללה, מכבי חיפה תהפוך למכונת אגפים משומנת משני הצדדים. אין ישראלים טובים לתפקידים האלה ושנים ארוכות לא היו. לצערי גם לא נראים באופק (כולל אלה שהצעת שלא ראיתי מהם שום ניצוצות מיוחדים). לכן, לא חבל לבזבז את התפקיד על זרים. חייבים להביא זרים לתפקידים האלה, שבכדורגל שמכבי חיפה אמורה לשחק - הם מהווים מרכיב קריטי. "קטן הוא שחקן ששווה משהו בליגה שלנו" שווה משהו?? הרבה דברים הוא שווה, אבל הוא צריך להשר במכבי חיפה אך ורק אם במרכז השדה יהיה קליבר שיש לו כריזמה, מנהיגות, כשרון ואהבה למשחק (מסוג פראליה למשל). גם במרכז הרחבה צריך אחד כזה (מסוג יעקובו, למשל). רק ליד שחקנים כאלה קטן יכול להיות איש קו משלים לא רע. בלעדיהם, אני חושב שטוב שהוא יפגין את כישורי המנהיגות שלו ואת איכויותיו שחקן מרכזי בקבוצה אחרת (מכבי תל-אביב כתחליף לנמני יכול להיות רעיון לא רע). "ארבייטמן צריך להיות בורג בקבוצה הזאת" ארבייטמן הוא אחד השחקנים הפחות אינטליגנטים שמתרוצצים על המגרשים שלנו. המשחק שלו נגוע באינפנטיליות, וזה קצת לא סביר בשביל בחור שכבר חצה את הגיל שבו אפשר להתחיל לנהוג. מישהו מתישהו איפהשהו, שאני חושב שכולנו יודעים מיהו, החליט שהילד הזה יכול להיות שחקן כדורגל. כך, כשהוא עומד על רגל אחת, הוא הצליח להתחבב על אוהדי בית"ר ירושלים (אם כי גם מליקסון הצליח להתחבב עליהם, והוא אפילו פחות חכם מארבייטמן). לא מבין את זה, וגם לא רוצה להבין. כדורגל זה לא המקום שבו הוא יכול להביא לידי ביטוי את הכישורים שלו... לגבי שחקני קבוצות אחרות - מכבי חיפה צריכה להביט למעלה, אל הצמרת, לאירופה, להחזיר את הכיף של עונת 2002-3 שלמרות אבדן האליפות הייתה עונה נפלאה עם כדורגל שמח ושחקנים מאושרים. שחקנים שמככבים בקבוצות תחתית לא יתאימו למשימה הזאת לצערי הרב. כולל ישראלביץ' שאני מאד מחבב ומעריך את אהבת המשחק שלו.

lemmacantor

New member
בוקסה כבר שיחק במכבי חיפה

הוא לא ברמה של הקבוצות המובילות. בן בסט בהחלט צריך לחזור. מכבי חיפה צריכה לרכוש את מושיקו אוחיון ומקרייב מאשדוד. קטן צריך ללכת ועדיף לבית"ר תמורת טוטו תמוז. צריך לנסות להביא את טועמה. רנאטו לא זז במגרש והוא חוסר אכפתי. הביתה! בכל מקרה חיפה תקום או תיפול על זרים.

Puskas

New member
לא..

הוא שחקן פחות טוב מבן לוז,ישראלביץ',דגו,צרפתי.. הוא בערך ברמה של אלירן עטר,ראובן עובד ושאר הבינוניים...

Puskas

New member
דעתי

דוידויץ' צריך להישאר אולי אבל חייבים להביא שוער שיתן לו תחרות על הכפפות.. ניר שוער במכבי חיפה כבר 13 שנה ועושה את אותן טעויות שעשה בגיל 19..אז מזה ניתן להבין ששוער יותר גדול הוא לא יהיה.. בלמים: אין אפס..חובה זר..אבל לא אג'יפור,אוסטרובסקי או קרוסה..הם צריכים בלם עם מהירות! אי אפשר ככה שההגנה של חיפה זה עגלות שרצים לי בקושי 10 קמ"ש... קיינן צריך לשחק לצד בלם זר מהיר יותר שיאזן ת'עניין שם.. מיימון יכול להיות מחליף אבל חובה להביא עוד מישהו..אני הבנתי שמור דאהן אחלה שחקן אז אם הוא ישחק מחזור אחרון ויהיה טוב ויהיה טוב גם במחנה האימונים של העונה הבאה אז שווה לחשוב עליו כשחקן סגל לגיטימי.. מגן שמאלי :חיפה מסודרת על מסיללה ודנין אז הכל בסדר שם..את גפני צריך לבעוט..סתם שחקן.. מגן ימני: חרזי הביתה או מקס' להנהלה ומשומר חזרה לכ"ס..צריך פה מגן רציני..לא יודע אם זר אבל החומר הישראלי לא מבטיח בעמדה הזו..אולי לנסות שוב את סבן.. קישור אחורי: בירם כיאל זה טאבו להרכב ולידו צריך זר עם קילר אינסטינקט רציני (פאליניו דווקא היה התקפי יותר משהו סטייל בריטס או איך שלא היה קוראים לפרגוואי שבא עם דנטה לופז אז..) משהו אנסומבו כזה..הפועל מתפרקת אז הוא אופציה לא רעה..עוד אחד שיכול להיות נחמד זה לוקמן. קישור התקפי: רוסו הביתה,בוקולי לספסל,רפאלוב בהרכב,רנאטו לברזיל ועל חשבונו זר ראוי..בארדון לא רע אבל הייתי הולך על אופציה צעירה יותר. את ישראלביץ' הייתי מחזיר ואיתו מביא אולי את טועמה אם תיהיה אופציה..כאשר את אפק אפשר לשלוח לעזאזל.. התקפה: גיטא אחלה שחקן ושישאר על תקן מחליף. את פאנטיני הייתי משחרר..לא ניראה משהו.. בן בסט שווה הרכב ליד חלוץ זר אמיתי,למשל מקרייב כמובן... אלישע בחירה טובה וצריך לדעתי לקבל חוזה לשלוש עונות ולא אחת..כי בעונה אחת אי אפשר לבנות כלום.. בנוסף אגב יש בנוער שחקנים טובים כמו גאדיר וגולסה שסיכם שם לדעתי..אז הם יכולים לתת עוד עומק לסגל. נקודה אחת בהתייחסות למה שאמרת..בונדר מגן איום ונורא..וקנדה כולה התבלט בקבוצה עגלה.. אם קנדה יהיה טוב גם עונה הבאה אז יהיה על מה לדבר..אבל כרגע..על סמך חצי עונה לא הייתי מביא אותו..

lemmacantor

New member
אני לא חושב שזה משנה

לכמה שנים החוזה של אלישע. אם יכשל, הוא עלול שלא לסיים את העונה, גם אם חתם על 3 שנים ואם יצליח, הרי שחוזהו יוארך גם אם חתם בהתחלה לשנה.

T Tonel

New member
שני דברים

קנדה הוכיח את עצמו שנה וחצי בפ"ת וחצי עונה בהפועל. בונדר בקנה מידה ישראלי הוא אופציה לא רעה. חוזה ליותר מעונה היה נותן לאלישע טווח ביטחון לבנות... בשנה אחת השגים יהיו אצלו לפני כדורגל איכותי ובניית תשתית ראויה..

lemmacantor

New member
עם כל הכבוד להצהרות

של הצערה ושינוי, שהם הצהרות מבורכות מבחינתי, הרי שהקהל של חיפה רוצה גם כדורגל וגם צמרת. אני מאוד חושש שאם לא נשחק טוב בפתיחת העונה, הלחץ של הקהל יפריע מאוד לאלישע, חסר הנסיון ברמות אלו וגם שחר לא יעזור.

אני כמעט ולא מסכים עם שום דבר.

האחד דבידוביץ שוער ענק ויש סטטיקה מה קרה שעלו מחליפים במקומו. 2 אלמדון לא בגלל שהוא לא רוצה להיות שוער שני אפי` אם ירצה הוא לא שווה אתזה גם הליצן השני יולזרי באותה קטגוריה. 3 . לדעתי משומר מבחינה התקפית גדול על קנדה בהרבה בלם שי מימון וקינן מספיק . קשר אחורי בירם משה אוחין הלואי שאשדוד תרד ליגה וכך זה היה רלונטי משהו מאוד מצחיק אמרת ארביטמן אפי` לא בצחוק פנאטני לא מציאה עדיף חלוץ זר אחר. עוד משהו על רפאלוב אסור לותר עובדה שיש לו מספרים לא רעים יחסית למצב שלו עים רוני ויחסית למשחקים שהוא שיחק גם עומרי כך.

למעלה