דווקא כן אכפת להם

דווקא כן אכפת להם

התגלגל לידי אלבום של מתי כספי, שאיני יכול ללנקק עליו משום שלא מצאתי לו זכר ברשת. זוהי מעין הוצאה מחודשת של אלבומו מ-1971 עם שלישיית "לא אכפת להם", אבל מה שמיוחד בו הוא הבונוסים. לאלבום זה הוסיף כספי ביצועים לא מוכרים של "כשאלוהים אמר בפעם הראשונה", "ציור", "ואותך", "שיר היונה" ו"יש לי ציפורים בראש". ואם אתם שואלים מה לזמר העברי ולפורום אגדות רוק, אז הוא נמצא בחמשת השירים האלה. נתחיל במאסטרפיס. תמיד חשדתי ב"ציור" השמיימי עם גרוניך שהוא בעצם קינג קרימזון שהלך לאיבוד. גרוניך וכספי חזרו על השיר באינספור איחודים של "מאחורי הצלילים", אבל תמיד באנפלאגד. זה יפה וישראלי, אבל משהו חסר. המשהו הזה נמצא בגירסה האמורה. השיר מבוצע עם מערך כלים ספייס-רוקי למהדרין, שכולל תופים, מוג וגיטרה חשמלית. העיבוד לכלים האלה הוא עדין ומוסיף לשיר בדיוק את מה שהיה חסר לו כל השנים. "כשאלוהים אמר בפעם הראשונה" הפך כבר לפני שנים לאירוע מכונן במדורות הנוער העובד והנח"ל. כולם יודעים לנגן אותו והוא בעצם די שיר עם (למרות מילותיו המתפלספות). והנה כאן עושה אותו כספי בטון רועם ורוקי למדי. נחמד. "שיר היונה", מעבר להיותו מושר בצורה נפלאה עם נתנאלה, משתמש בעיבוד המקורי והמוכר, אבל צובע אותו בגוונים יותר החלטיים. "יש לי ציפורים בראש" הוא פשוט פנינה שנשמטה מהרזומה של כספי (ובעצם בשנים האחרונות הוא מחייה אותו מעט בהופעות). "ואותך" הופך לבלדה בסגנון "הארווסט" של ניל יאנג. מקסים. לסיכום ניתן לקבוע כי מתי כספי היה יכול להיות רוקר מפעים, אם זה מה שהיה בראש שלו לעשות. אבל הוא בחר להמריא את הקריירה שלו על גבי עיבודים רכים ותיזמורים נעימים לאוזן. לפעמים אף מדשדשים בקיטש. אגדת רוק הוא לא, אבל אחד שיכול היה להיות כזה אולי כן.

giba70

New member
יפה, תודה

מתי כספי הוא אולי לא "אגדת רוק", אבל הוא בכל זאת אגדה. הערת עברית: למה ללנקק עליו ולא לקשר אליו? אני מקשר אל הודעתך בפורומוזיקה עברית.

melancholy man

New member
ציור הוא קטע יפיפה

וזה הדבר הכי טוב (והיחיד) שיש לי להגיד על מתי כספי, עוד אחד מאלה שהם כנראה גאונים, אבל משאירים אותי אדיש לגמרי. ועדיין, ציור הוא סוג של גאונות.

Mr Mustard

New member
משונה...

גם את מאחורי הצלילים אתה לא אוהב? אם לא שמעת (וקשה לי להאמין שלא עשית כן), אז אתה ממש ממש ממש חייב ועכשיו. האלבום הישראלי האהוב עליי בכל הזמנים., כל שיר הוא פצצה, שנעשית בידי שני אומנים מהדרגה הראשונה, המון חינניות, בלי פלצנות יתרה ופשוט יופי טהור!

melancholy man

New member
הם שניהם אומנים מהדרגה הראשונה כמו שאמרת

ממש כמו זאפה, אלטון ג'ון, סטיבי וונדר, ג'אנטל ג'יאנט ועוד המון אמנים מהדרגה הראשונה שמשאירים אותי בעיקר תמהה למה אני חושב שהם אמנים מהמדרגה הראשונה... תשמע, זה עניין של טעם, אני בהחלט מסכים שזה מצויין, יכול להיות אפילו גאוני, אבל לא לטעמי. אין לי שום ספק שמתי כספי שולמה גרוניך אנשים מאוד מוכשרים. יאללה חוזר לשמוע האוולין וולף.

REMBRANT

New member
סוף סוף חמי רודנר בהופעה 14.6.07 בברלה

ביום חמישי 14.6.07 הופעה של חמי רודנר במועדון הברלה שבקיבוץ להבות חביבה שווה לבוא להזמנות ניתן להתקשר 046369993

LEATHER REBEL

New member
הדיסק אינו זהה לויניל

כלומר, מה שיצא בזמנו ב CD כ"מתי כספי ושלישיית לא אכפת להם - בפעם הראשונה", חסרים בו כמה קטעים שהיו בויניל המקורי, אבל מה שנכון הוא שאף אחד מהבונוסים לא נכלל בתקליט המקורי... ולפחות חלק מהבונוסים, כל קשר בינם לבין האלבום המקורי הוא קלוש ביותר. דבר נוסף שנודע לי הוא שחברת "פונוקול" הוציאה את ה CD ללא אישור מכספי. כלומר, לפני שהוציאו שיגרו לו כמה מסרים אבל לא נתקבלה תגובה. לו היה כספי מעורב פול טיים בהפקת ה CD, יכול היה לצאת משהו טוב יותר.

fenriz

New member
לא יודע אם כן אכפת להם

או שלא אכפת להם, אם הם אגדות רוק או לא, מה שאני כן יודע הוא שמדובר באחת העטיפות היותר מזעזעות שיצאו בארץ.
מתי כספי באותה תקופה דווקא הביא אותה בכמה שירים יחסית 'רוקיים' יחסית לסצינה שהוא יצא ממנה (להקות צבאיות), והוא אחראי על מה שנחשב לקליפ הראשון שצולם בארץ - אני מת (השלישייה נקראה אז 'שלושת השמנים' של להקת פיקוד דרום), וגם לשיר 'לילות הקיץ החמים' ועוד כמה.

pasteran

New member
תודה רבה

כספי הוא בהחלט אחד מהגדולים ומקומו באגדה: רוק ישראלי, מובטח. שמעתי על התקליט וחשבתי שהוא בכלל לא יצא על דיסק. תודה על המידע (לא שאת הדיסק ראיתי אי פעם בחנות). בהחלט מעורר חשק. רק הערה קטנה לגבי "כשאלוהים אמר בפעם הראשונה" - כולם יודעים לנגן אותו??? זה אחד השירים היותר קשים לנגינה ושירה - אם רוצים להתקרב למקור. אפילו לגיטריסטים יותר טובים ממני... בחיי לא שמעתי אותו במדורה (מצד שני לא הייתי במדורת הנחל).

למעלה