דווקא ביפן?

herouth

New member
קישור מתוקן

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4304562,00.html

סתם לידיעה: בשביל לשים קישור בהודעה בתפוז צריך לעשות רק קופי-פייסט. לא צריך להשתמש באופציה "קישורים בתוכן ההודעה" או כל פטנט אחר - זה רק גורם לשבירת הקישור במקרה של קישורים ארוכים.

herouth

New member
יש ביפן אובססיה של שמירה על הגזרה

מופעל לחץ על אנשים - מטעם מקומות העבודה, מטעם רשויות הבריאות, מטעם החברה באופן כללי.

kagekun

New member
מישהו שם לב

לכמות המאפיות שם?? שמוכרות מאפים מלאי פחמימות ובסוף כל יום נראה כי הסחורה נעלמה מן המדפים! הקלוריות האלה מוצאות את דרכן לאנשהו... שלא לדבר על כמות הראמן שהם אוכלים. המזון הזר פוגע בגזרה!

herouth

New member
כל דבר במידה.

אם יש למאפיה שאופה 5 חלות מאה לקוחות, זה אומר שכל לקוח אכל 1/20 של חלה - אבל מהמאפיה זה אזל. מהחלק ה־20 של חלה עוד אף אחד לא השמין.

זה גם לא קשור למזון זר - גם מאורז וטונה אפשר להשמין כהוגן - הכל תלוי בכמויות. וראמן, סובה ויתר החברים מלאי האיטריות כבר לא נחשבים מזון זר. אחרת גם האוכל הצרפתי אמור להחשב איטלקי...

kagekun

New member
אז תוסיפי גם את

הקומה התחתונה של בתי הכלבו הגדולים. בחיים לא ראיתי כאלה כמויות של אוכל, עוגות, ממתקים וכו'.

זה לא היה חלק מהתפריט היפני המסורתי. בנוסף דנקן דונאטס שמלא תמיד בבחורות צעירות, גודייבה שכנראה מוכרים לא רע במחירים מופקעים עד כדי כך שלינדט התקנאו ופתחו גם הם קפה במחירים מופקעים עוד יותר.

כל הקלוריות האלה הולכות לאנשהו. אני גם מניח שלא כל מוצרי הדיאטה פונים לכלל האוכלוסיה אבל מהתרשמות כללית היפניות (בעיקר) כבר לא כולן רזות כמו שהיו פעם.

ואגב המאפיות, זה לא חלות, אין בהן כמעט דבר שאפשר לכנותו מזין בצורה טובה. הרוב מתבסס על קמח לבן וכמות נכבדה של שומנים וסוכרים פשוטים מכל מיני סוגים. הן מתמלאות כל יום ובערב הן ריקות. וזו באמת רק דוגמא אחת.

עכשיו, כמה אורז לבן כבר אפשר לאכול? קערה, שתיים? כמה עוגת קצפת או מאפה טעים אפשר לאכול? אהמ... הרבה!

herouth

New member
אגב, חלות זה לא דבר מזין.

מאז ומתמיד הן היו עשויות מקמח לבן, שמרים וקצת סוכר... דווקא לחם יום-יומי (לחם שחור) היה מעט יותר מזין.

ליפנים, אגב, יש גם ממתקים מסורתיים משלהם. כל הדברים האלה שממולאים בשעועית מתוקה, מוצ'י, וכמובן מיזואמה. וחטיפים מלוחים כמו סמביי וארארה.

innocence

New member
אבל הכל קטן,

ויקר מאוד.
לא כל יום קונים במאפיה, ואי אפשר גם להשוות לכמויות של מאפים שאוכלים בארץ, למשל.

OraionSan

New member
אטריות ופסטה כמעט אף פעם לא היו מזון זר

במקור אטריות ופסטה זה אוכל סיני מסורתי. חוקר הארצות מרקו פולו הביא אותם מסין לאיטליה (לא זוכר באיזה שנים אבל נראה לי זה היה בתקופת הרנסאנס) ועד מהרה האיטלקים התמחו בו- אבל היפנים למדו את זה מהסינים הרבה לפני

innocence

New member
אני זוכרת שהפעילו סנקציות על חברות

ואני גם זוכרת כמה זה עצבן אותי.
היה איזה מדד שכל מי שהיה מעליו מבחינת היקפים ומשקל וכו היה צרי לרדת אל מתחת אליהם, אחרת החברה מקבלת קנסות, ובשלב מסוים אפשר גם לפטר את העובד.
ותהיתי איך אנשים שונים, עם מבני גוף שונים, מצב רפואי שונה, גובה שונה וכו יכולים לעמוד באותו סטנדרט אחד קבוע (ולא, זה לא כמו BMI שזה טווח רחב, אלא ממש משקל יעד ספציפי..)?
אז נכון שכולם יפנים, וזה סוג של ממל על מבנה גוף דומה, ועם זאת - לא זהה.

למעלה