דוד שמש

• פותח הנושא onm1
  • פורסם בתאריך

onm1

New member
דוד שמש

אני כל הזמן שומע כרומגן ,אבל יש הרבה אופציות פחות יקרות (הבדלים של 700-900 ש"ח) שמתקינים ממליצים . האם מישהו מכיר את חברת טל סחר ? מה לגבי אמקור? אשמח לשמוע מניסיון תודה

בינא

Member
אתה שומע "כרומגן" לדודי שמש, כמו שאתה שומע

"רגבה" למטבחים, כי הם הכי טובים. "טל סחר" היא חברה למסחר ואינה יצרנית דודי שמש בכלל... "אמקור" נחשבים פחות טובים מ"כרומגן" ולכן המחירים שלהם נמוכים יותר. מרכיבי הדודים = הקבלנים שמרכיבים מערכות סולאריות יציעו לך כל דבר שייתן להם את העבודה, אלא אם הם סוכנים של "כרומגן"... מי שמציע לך דודים של "טל סחר", חזקה שהוא מקבל מהם מלה על כל מערכת שהוא מצליח למכור וכנ"ל "אמקור". "כרומגן" עובדים בשיטת מסחר שונה ויש להם סוכנויות מורשות בכל הארץ ולכן האחריות שהם נותנים יותר אמינה ולכן אתה משלם יותר על המערכת (זה כמו ביטוח נוסף). קיימת חברה נוספת "נמרוד" שהדודים שלה דומים לאלה של "כרומגן" והקולטים שלה פחות מחממים ולכן במקומות חמים במיוחד עדיף להתקין אותם בגלל בעיות של אבנית במים (ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, כמות האבנית הנשארת בצנרת הקולטים רבה יותר ועם זה הסיכוי גודל לסתימת צנרת והשבתת הקולט). "נמרוד" נותנים את אותה אחריות כמו "כרומגן" וקצת יותר זולים...

dan0005

New member
נחושת / סקדיול

בינא שלום, ובמקומות חמים (מדבר) מה עדיף קולט נחושת או סקדיול?

בינא

Member
במדבר עדיף קולט הפלסטיק של "כרומגן"

קולטי הנחושת מגיעים לחום גבוה מידי. קולטי הסקדיול מתמלאים אבנית מהר מידי (אלא אם המים מותפלים כמו באילת). קולטי הפלסטיק הם המילה האחרונה בנושא כבר מזה 15 שנה...

onm1

New member
לא קריטי לי אם הם מיצרים או לא ונותנים עמלות

חוץ מה EXTRA ביטוח של חברת כרומגן ,האם יש סבירות גבוהה שטל סחר מספקת דודי שמש + קולטים באותה רמה בדיוק ותשמש אותי באותה רמה? ממעט האיזכורים באינטרנט יש רושם שהמוצר איכותי ביותר (עומד בתקן ,ציפוי הדוד ,תפוקת הקולטים וכולי) המינוס היחיד הוא שהם לא מפורסמים ולכן אני מנסה ללקט פרטים ?

בינא

Member
כל היצרנים מחוייבים בתו-תקן ישראלי

בכך אין הבדל, לכן לכל יצרן שתפנה אליו יהיה כזה, גם אם הוא פחות מוכר. ההבדל הגדול בין סוחר שמוכר מערכות ובין יצרן הוא באחריות, אבל גם האיכות... הסוחר ימכור את מה שהכי משתלם לו למכור = הרווח הגדול ביותר. היצרן ימכור את המוצר הטוב ביותר שהוא יכול ליצר = עלות הכי משתלמת בנושא המערכות הסולריות נכנס גם הגורם האנושי, המרכיב, המחבר אותך עם הסוחר או היצרן וכאן ליצרן יש יתרון כי הוא יותר גמיש אם משהו נשבר בהרכבה ו/או לא עובד ולכן גם בדרך-כלל תקופת האחריות יותר ארוכה ויותר מגובה. אחריות = כסף כי זו אחריות ביטוחית. היות והפרשי העלויות שאתה מדבר עליהן אמורות להימתח על כמה שנים וקיומה של מערכת סולארית טובה יכול להיות 10 שנים, יוצא שתשלם על מערכת טובה בין 70-100 ש"ח לשנה, כאשר המערכת הפחות טובה תחזיק רק 5 שנים במקרה הטוב עד שתאלץ להתחיל להחליף את הקולטים או את הדוד (כולל תשלום מחדש למפרק/מרכיב... תעשה חשבון נכון ותגיע למסקנה שעדיף לשלם יותר על מערכת מומלצת ושנחשבת טובה מאשר על מערכת מוכרת פחות...

onm1

New member
טוב.סגרתי על הדוד של טל סחר ואני שלם עם זה

כמעט כל מוצר הוא לתקופה ארוכת טווח--יש דברים מסוימים שבהם יש אופציה לחסוך וזה אחד מהם לדעתי ותודה על חוות הדעת בכל אופן ועכשיו שאלה אני גר באזור השרון מה כדאי יותר 1,מערכת נחושת --קולט גדול יחיד 2, מערכת ברזל ---2 קולטים קטנים במערכת של שני הקולטים יש הספק של 500 K יותר ממערכת 1 המתקין מוכן להתקין לי את 1 או את 2 באותו מחיר תודה

בינא

Member
2 קולטים או 1? נחושת או ברזל?

2 קולטים עדיפים על קולט 1 בכל מקרה. לאזור השרון, קולטי נחושת עדיפים, בעיקר בחורף כי התפוקה שלהם יעילה יותר כשאין שמש. הכי יעל בשרון - 2 קולטי נחושת.

mister500

New member
אמקור

התקנתי כמה דוודים + קולטים של אמקור ואין שום בעיה

למעלה