דוד שמש לא חם מספיק

fqa man

New member
דוד שמש לא חם מספיק

שלום

עברתי לדירה בבניין 6 קומות עם דוד שמש.

נראה שהדוד שמש עובד אך המים החמים הם חמים מספיק בשביל להתקלח, אך לא רותחים כמו שאני רגיל מהדירה הקודמת שלי.
אם אני מפעיל את הדוד חשמל אז המים הם רותחים.

האם הדבר מצביע על בעיה בדוד שלי? או בעיה בבניין?

תודה

רשר

Well-known member
מנהל
יש הרבה סיבות למים לא חמים מספיק

החל מערבול מכוון וכלה בערבול דרך ברז מקלחת/ כביסה,
כמובן שלמצב המערכת קולטים-פיזור-דוד יש אפשרות לבעיות הח מלכלוך על קולטים וכלה במשאבה לא תקינה

יש עוד סיבה. בבניינים החדשים בהם הקולטים משותפים,

עד שלא גרים בכל הדירות, אספקת המים החמים היא חלשה.

רשר

Well-known member
מנהל
בכל מצב שעולה בדעתי - זה הפוך

ככל שיש פחות צרכנים יש יותר מים חמים כי שטח הקולטים מלא והמשאבה עם הטרמוסטט עובדת רגיל בין אם סגורים 50% מהדודים ובין אם כולם פתוחים

זה מה שנאמר ע"י חברה שהתקינה מערכות רבות כאלו. ובפועל הם גם

צדקו.
&nbsp
ויש עוד נקודה הקוטר של צינור המיים הקרים שעולה כלפי הקולטים צריך לקטון בקור עם העליה כלפי מעלה

רוני1955

Active member
למה הקוטר צריך לקטון?

לגבי מה שכתבת קודם, זה שטויות. לפי מה שאתה אומר, כשיש יותר צרכנים, יש יותר מים חמים לכל אחד? מאיפה זה?

אז ככה: לגבי שיפור היעילות כפונקציה של ריבוי צרכנים - זה

עובדה. בדוק במספר בניינים
&nbsp
לגבי הקטנת קוטר צינור המים עם העלייה בגובה - אני חייב להודות שניסתי לברר ולחשוב ולא מצאתי תשובה. דשיברתי עם שני אנשים שעובדים בהתקנת מערכות כאלו והם לא ידעו לתת לי תשובה ואמרו שככה המהנדסים מתכננים את זה, ואם לא עושים את זה יש בעייה עם אספקת מים חמים.

רוני1955

Active member
אני אסביר לך, ואתה תסביר ל"מהנדסים".

במערכת סולארית, יש שני מעגלי מים. אחד מי צריכה, והשני הוא המים החמים מהקולטים. המים האלו נמצאים במעגל סגור, עם חיבור לקו המים לתוספת במקרה של איבוד מים מנזילות. המערכת הזו היא בעקרון ללא לחץ, חוץ מהלחץ שיש בתחתית הבנין בגלל הגובה. המערכת מורכבת מצינור שיורד ומצינור שעולה. בשני הצינורות האותו קו גובה הלחץ כמעט וזהה. המשאבה שיש למעלה בגג, לא יוצרת לחץ, אלא רק תנועה להזרמת המים. הקטנת קוטר הצנרת בנקודה מסוימת לאורך הצינור תגרום להפרעה לתנועת המים, המים לא יזרמו טוב, האנרגיה שאצורה במים לא תגיע לדודים, ומערכת המים של מי הצריכה לא תתחמם.
לגבי העובדה שצינת, שזה בדוק בכמה בנינים, זה לא משכנע. להגיד "זאת עובדה" זה לא מספיק. צריך לגבות עם הסברים או עם חישובים. כל זמן שאין לא את זה ולא את זה, אני טוען שזה לא נכון. אין דבר כזה "יש מאין".

למעלה