דוד שמש כרומגן

רשר

Well-known member
מנהל
דוד קטן בטור לדוד שמש

היה ברור שנגרר גם לזה - הנה כאן המקור,

צימעס

New member
האינסטלטות שלי חולק על דעתך/כם

הוא טוען שהמים בדוד הקטן יתקררו, והחסכון הוא רק בחימום המים שאחרי שהוא התרוקן (= מקלחת שלישית). זה נשמע לי (ולבעלי ולמפקח הבניה שלנו) הגיוני. מה'תאומר?

משה פרל

New member
נשמע הגיוני

בסוף היום למשל תצטרכי לחמם את הדוד הקטן גם באמצע הקיץ או שתצטרכי לחכות במקלחת עד שהוא יתרוקן מהמים הקרים וחמים ימלאו אותו, נדמה לי שהיה שם פתרון מחוכם של ברז קיץ שעוקף את הדוד הקטן בקיץ.

צימעס

New member
ברור שבקיץ צריך מעקף.

הטענה שלהם היא שגם בחורף זה לא יעיל. מה דעתכם?

fireman

New member
לא מסכים....

הדוד הקטן נותן בחורף יופי של תגבורת לדוד הגדול ביחוד במקרה שהדוד הגדול כבר חומם במהלך היום ומישהו נתקע בלי מים....במקום לחמם 200 ליטר מחממים רק רבע ובהרבה פחות זמן וחשמל.

צימעס

New member
ומה עם הטענה שבדוד הגדול לא כל המים מתחממים

בשיבל המקלחת הראשונה, כי גוף החימום נמצא למעלה, ושם גם יציאת המים החמים לברז?

רשר

Well-known member
מנהל
לדוד השמש לא מחברים כלל חשמל

אין טעם להוציא את גוף החימום ממנו כי זה לא יוריד במחיר אך לא מחברים לו חשמל והוא מתחמם רק משמש! לכן הדוד הקטן יקבל תמיד מים מחוממים משמש כן גם ביום מעונן המים יהיו חמים יותר ממי הברז ולכן הוא מוסיף מעט חימום אם יש צורך (טרמוסטט יש לו), זה בעצם אותו הרעיון של החמם אך משוכלל יותר עם אפשרות שליטה טובה והעיקר מערכת השמש כמעט ללא אבנית שמקורה בחימום החשמלי, כל הדודים המיוצרים בארץ מבודדים יותר טוב מתרמוס ומאבדים 1ºC ב 24 שעות לכן אין סיבה שהדוד הקטן יהיה אי פעם קר גם ללא חשמל, מוכרת התופעה של התקרות הדוד אך היא נובעת מצריכת מים חמים ללא תוספת חימום משמש או חשמל ואילו כאן יש תוספת כל אימת שצריך ולא למאגר גדול של 150-200 ליטר, עוד בנושא ניתן למצוא בפורום עשה זאת במו ידך (774),

צימעס

New member
מעלה ב 24 שעות בחורף? לדוד קטן?

אין הבדל בין דוד קטן לגדול? אין הבדל בין עונות? איפה ניתן למצוא מידע כזה?

למעלה