דוד שמש כרומגן

nisimc

New member
דוד שמש כרומגן

האם מספיק קולט אחד לדוד שמש 150 ליטר,לדברי התקין כיום מסתפקים בקלוט אחד?

רשר

Well-known member
מנהל
תלוי בצורת ההתקנה

אם יש זוית לדרום ושיפוע חורפי זה בהחלט יספיק

avi5199

New member
כנס לאתר של כרומגן , יש שם טבלה

לאיזה דוד איזה קולטים מתאימים.

רשר

Well-known member
מנהל
הזוית המקובלת אינה האידיאלית

מול קרני שמש חורפית ולכן בחורף מקבלים פחות קרינה ואילו בקיץ מקבלים יותר מדי קרינה, התוצאה - אבנית מגוף החימום בחורף ואבנית מהקולט בקיץ, הפתרון זוית הטיה מול קרני השמש בחורף שמורידה מהיעילות בקיץ (ממילא יש עודף קרינה), המהדרין מצלים עם בד על 1/3 מהקולט בקיץ להורדת החום, הזוית האידאלית תלויה במיקום הבית (קו אורך),

nisimc

New member
אם כך מה אני עושה?

האם למקם את הקולט במזרח או במערב אין לי הרבה בררות!!

צימעס

New member
תמצאי דרך.

זה פשוט בזבוז, קולט לדוד שמש שאינו בדרום. מה יעזרו לך טיפונת מים חמים רק בערב? הגג שלך כבר בנוי? לדעתי, זה נון של הארכיטקט. יש גגות רעפים שיש להם 3-4 כיווני רעפים. אולי תעשו ככה?

nisimc

New member
מיקום הבית צלע מערבית זכרון יעקב

הבית הוא דו, ויש קצת צפון ודרום

avi5199

New member
אתה צריך הטיה כמה שיותר לדרום

זה לא כלכך חשוב אם זה על הגג המזרחי או המערבי , ההטיה של הקולט צריכה להיות לדרום. השאלה אם מכון התקנים יאשרו לך את הקולט לטופס 4 .

nisimc

New member
בצד הדרום מזרחי של הגג נראה לי המקום

הטוב ביותר זה מה שעושה רוב תשובי השכונה

nisimc

New member
למה שמכון התקנים לא יאשרו?

מכון התקנים יאשרו לך את הקולט לטופס 4 .

avi5199

New member
לפי התקן צריך 45 מעלות לדרום

כל הטיה מהדרום מורידה את היעילות, והם מחשבים את היעילות של המערכת בדוח של הבדיקה, ויש איזה מינימום מסויים, שאם אתה מתחתיו הם לא מאשרים. בנוסף הם דורשים שצנרת נחושת מחייבת קולט נחושת, ולא ברזל. ואם הכל מנחושת צריך שיהיה צינור הקרבה בין הדוד לצנרת. (הגנה נגד קורוזיה) צריך את המתקן נגד כויות שמכניס מים קרים כשהטמפרטורה גבוה מידי כדי להגן על ילדים מכוייות. על כל האלמנטים צריך שתהיה חותמת של מכון התקנים. תסגור עם המתקין שלך שהוא אחראי להעביר את המערכת אישור של מכון התקנים ואם יש בדיקה נוספת זה על חשבונו (600 שח כל בדיקה)

avi5199

New member
נב. המתקין של כרומגן בזיכרון

זה רחמני . כרומגן לא ממליצים על מתקינים אחרים. אני לא לקחתי אותו , אלא מתקין אחר, והיו לי הרבה פשלות שחייבו בדיקה חוזרת. רק אחרי זה התברר לי שהוא המתקין היחידי בזיכרון שמוסמך ע"י כרומגן.

avi5199

New member
5700 כולל הקולט וההתקנה.

התקין לי אינסטלטור מזיכרון בשם גבי, בחור נחמד וישר, (המליצו לי עליו במועצה), אבל הוא הסתבך עם ההתקנה, ונכשל בבדיקה של מכון התקנים...(את הבדיקה החוזרת הוא שילם) אצלי זה דוד שוכב מתחת לרעפים, כולל פודסט לדוד, הקולט שוכב על הרעפים ונתמך עם מחזיקים מתכתיים מלטה... התקנה קצת מסובכת כי הגג קטן .

THE UNDER TAKER

New member
המהדרין שמים מסנן אבנית והעוד יותר מהדרין

שמים גם דוד נוסף בטור לראשון .

למעלה