דוד שמש +חמם

חנוך617

New member
דוד שמש +חמם

לפעמים כשאני מדליק את הבוילער לאחר דקה זה מקצר את כל הבית ואח"כ כשאני מיד מדליק שוב הכל תקין. מה ההסבר? איך מתקנים? תודה.

asher40

New member
דוד שמש

שלום לך , לידיעתך עצם הקצר שנוצר לאחר ההדלקה ,משמעותו שגוף החימום מקצר כתוצאה מנזילה מה"פלנש" . כל שעליך לעשות הוא להחליף את הפלנש קומפלט עם החמם המהיר ,הסט הינו זול יחסית והעבודה היא לחשמלאי מוסמך בלבד! בהצלחה , שטרן אשר ,חשמלאי. [email protected] 053-375940

asher40

New member
תשובה

ובכן... הסיבה שבפעם השניה הדוד לא קיצר היא , שבאותו הזמן בדיוק טיפת המים לא קיצרה בין שני המוליכים ,או בין אחד המוליכים להארקה!!! ודבר נוסף ,אל תסתבך בלהבין את "רזי החשמל" ,לשם כך אנשים למדו והתמקצעו!!! הבעיה עם לקוחות היום היא ,חוסר האימון הבסיסי שגורם ללקוחות לפשפש במעשיהם יתר על המידה. לפחות לגבי אוכל לאמר כי ,יש לי נסיון של כ 15 שנה בתחום ותקלה מסוג זה הינה דבר שבשגרה. בהצלחה , שטרן אשר ,חשמלאי 053-375940

לחות בגופי חימום תופעה מוכרת במכשירי חשמל עם גופי חימום. חשמלאים עם נסיון ולאו דווקא "צדיקים" יספרו לך שצריך להחליף גוף חימום. גוף חימום שלא היה בשמוש תקופה ארוכה , כמו בדוד שמש , או תנור. מתקצר עקב לחות במבודד הפנימי שלו. הפעלה של מספר דקות , מסלקת את הגורם הזה ,והגוף חימום ימשיך לעבוד כרגיל. (זה ההסבר למה שקרה אצלך....). בתנורים על החשמלאי לנתק את ההארקה ולהפעיל. אם התופעה חוזרת על עצמה,אז ברור שהגוף חימום נדרש להחלפה. זה ההסבר למי שרוצה לדעת מעט יותר. ואין בו שום הממלצה לאיך לנהוג.

עוד "צדיק" גוף החימום אכן יושב במים . חוט הלהט שגורם לחימום יושב עטוף בחומר מבודד בתוך גוף החימום.

asher40

New member
"חיים הכט"

לצערי בגלל אמירות כשלך ,אנחנו אנשי המקצוע ניזוקים. אנא ממך צנזר בצורת הכתיבה והשתמש במושג חדש שאכיר לך - "אתיקה מקצועית" ו......פ י ר ג ו ן !!! אנו פה בכדי לתת מהידע שלנו ולא בכדי להתנגח ,אז אנא ממך ,יתכן ואין לך ניסיון שטח ,למד מאחרים!!! יום נעים.

הפוסל ,במומו פוסל..... בסך הכל נתתי הסבר לתופעה ששאלו עליה. זה אולי לא מקובל עליך ,אך אלו טיבעם ,ולכך נועדו הפורומים באינטרנט. הפורומים לא נועדו לספק לך עבודה, אלה לתת מידע לכל מי שמבקש. לא כתבתי לא להשתמש בשרותי חשמלאי מוסמך,ומי שמכיר אותי מהפורומים שאני מנהל.יודע שאני מנהל מלחמת חורמה בעשה זאת בעצמך בכל מה שקשור לחשמל. ומבחינת נסיון, אני במקומך הייתי נזהר מלהדביק לי תויות.

asher40

New member
נימה של "איום"

לצערי אני מאוד מאוכזב מהגישה שלך ,אויי לי אם הייתי נזקק לשרותי פורום כלשהו בכדי להתפרנס ,למרות שלא אחת נתתי את שרותי ללקוחות אלו או אחרים שפנו אלי.אני חושב שכל איש מקצוע כשלי חייב לעמוד על כך שלא ייעשו עבודות כגון עבודות חשמל ע"י אנשים לא מיומנים או אנשים ללא הרשיון המתאים ,אז אנא ממך המשך בדרך הנכונה ,להבהיר לגולשים את נושא זה , ושיהיה לך יום נעים.

asher40

New member
תגובה!!!

חבר נכבד , אם תעיין בפניה ,תשים לב כי הוא מציין "....לפעמים כשאני מדליק....." לכן מכך עליך להסיק כי הקצר הוא לא חד פעמי!!! ואנא אל תסיק מסקנות חפוזות! אשמח אם הפונה יפנה לכל חשמלאי ,או אפילו הוא בעצמו יפתח את מכסה הפלנש ואז יתברר כי יש טיפות מיים על המוליכים בוודאות!!! יום נעים.

ALEF111

New member
אז אני מבין שהחלפת חמם זו עבודה של

חשמלאי ולא של אינסטלטור. האם אינסטלטור המחליף חמם עובר על חוק החשמל ?? השאלה למען הדיון בנושא. אלון

מאגר

New member
טוב ילדים בגן שלנו לא רבים

מה שאמר חובב ציון נכון לגוף חימום חדש על תנור אמבטיה בגלל הדרך בה הוא נעשה החומר הבידודי בתוכו מוכנס אלין במצב נוזלי ומאחר והבדיה שלו נעשת על יבש כלאמר אומית בלבד וללא חשמל חייבים בזמן הדלקת תנור חדש לנתקו מהארקה לפרק זמן של בערך 20 דקות בהשגחת חשמלאי בלבד בכדי ליבש אותו פנימית פעם אחת בחמם שלדוד גופי החימום עוברים יבוש ע"י היבוש של תמיסם הניקל הם ניטבלים בה אי לכך החומר הבידודי בפנים יבש. הסיבה לכך שהקצר מופיע רק אחרי מספר דקות של הדלקה היא שלפעמים גוף החימום אינו שרוף אבל הציפוי החיצוני שלו נבקע או שכמות האבל עלין גדולה ורק כשהו מתחמם נורת חדירת מים ואז הוא מקצר.או וגם זו סיבה לכך כאשר המפסק מקולקל יש מצב שעד שהמפסק מתחמם הוא אינו מקצר וברגע שהוא מתחמם יוצר קצר. אי לכך. בכל מקרה יש להחליף את החמם או המפסק יש להזמין חשמלאי מוסמך בעל רשיון בתוקף לעשות את העבודה. מקוה שעכשיו ברור הכל וחידלו לריב בגן שלנו כל הילדים שמחים

חנוך617

New member
זה לא תשובה לשאלתי

כי אני שאלתי שאצלי זה בדיוק הפוך שפעם ראשונה מקצר ואח"כ כבר לא. מה ההסבר?

asher40

New member
תגובה

בהחלט עובר על חוק החשמל לפחות ,אלא אם כן יש ברשותו לפחות רשיון "חשמלאי מעשי".

stio

New member
גם לי היה את הבעייה הזאת

שהדלקתי את הדוד הפקק הראשי של הבית קפץ ולא היה חשמל בכל הבית. הבעייה היתה הגוף החימום שבתוך הדוד, צריך להחליף אותו לגמרי.

asher40

New member
ראשית....

אתקן אותך ,במחילה מכבודך..... מה ש"קפץ" הוא מפסק הפחת בלוח הראשי ,המושג "פקק" אינו מקצועי. מקווה שלא כועס ..... ולעיניין ,ברוב המקרים כמו שאמרתי נאלצים להחליף את כל הסט של הפלנש וגם את הטרמוסטט שלרוב גם נרטב כתוצאה מהנזילה. המשך יום נעים.

בגוף חימום תקין אין מים ולחות

גם אחרי שנים. אם חודרים מים אז יש תקלה וצריך להחליף.

למעלה