דוד מים חשמלי

דוד מים חשמלי

בוקר טוב, אשמח לתשובות מהמבינים. בשיפוץ דירה שיש בה דוד חשמלי לחימום מים, כרגע נמצא בחדר הרחצה ונראה רע.. באיזה בעיות עשויה להתקל במיקום שלו בשכיבה, בבוידם קיים?
האם פתירות?

רשר

Well-known member
מנהל
מיקום דוד חשמל עדיף במקום בו נזילה תגרום לנזק הקטן ביותר

בנוסף שלא יתפוס מקום איכסון נחוץ כמו בוידם,
לכן כדי שניתן לסבול דוד בחדר אמבטיה גודלו לא יעלה על 80 ליטר ועדיף 60 ליטר כי זה מספיק לכל צורך ביתי, הדודים הגדולים לא נועדו לספק יותר חום אלא לאגור חום כי שעות השמש וחשמל לילה מוגבלים, בדוד חשמלי אין כל מגבלה על חימום בכל שעה ביום או בלילה,
לגבי התקנה מכוערת - צריך ואפשר לשפר עם שרברב מקצועי ואף כסוי בארון עץ או מתכת

כן, תודה רבה. עניין איתור הנזילה ברור לי

אך מקום האחסון לא קריטי בכלל באיזור הזה,
השאלה היא יותר לגבי המנח, בשכיבה במאוזן
ולא מאונך, שמעתי משהו לא ברור על כך שלא מומלץ מבחינת העברת החשמל??
זה מוכר לך?

רשר

Well-known member
מנהל
בעקרון דוד עומד אנכית יכול ליצור שכבות מים בחום שונה

כשהפרש הגבהים בין השכבות גדול יותר מדוד שוכב מאוזן אך כל שכבה מכילה פחות נפח מים, בדוד אנכי חלק מגוף החימום והטרמוסטט נמוכים מבדוד מאוזן לכן יתחממו המים בנפח מעשי גדול יותר,
תליה של דוד אנכי קלה מדוד מאוזן (וו אחד פינתי מספיק או 2 לקיר שטוח),
בטעינת חום איטית כמו בדוד שמש נושא השכבות מאוד חשוב כי כך הקולט מקבל מים קרים וזה הופך את החימום ליעיל יותר, בדוד חשמלי קטן אין משמעות כי החום מוסע בתוך הדוד ומערבב את השכבות מהר,
סיכום - עדיף אנכית ומחוץ לבוידם (מותר להלביש עליו ארון כולל תאים נוספים לחומרי נקוי),

גלמיש1

New member
כל מה שאמר רשר - אין בעיה להשכיב דוד חשמלי,

היתרון של דוד חשמלי קטן זה חימום מהיר מאד, ככה שלא צריך לחכות שעות שהמים יתחממו.
פתרון אחר למצב (של חוסר מקום במקלחת) - וזה שימוש במכשיר של חימום מיידי. (מה שפעם היה אטמור, ועבד גרוע) יש היום מכשירים קטנטנים וחזקים שמספקים מים לפי דרישה. מה שאומר שאין בזבוז בחימום מים שלא ישתמשו בהם. אצלנו בבית מותקן אחד כזה (ביחידה של החיילת במרתף) ועובד מעולה. שווה לשקול.

תודה!! אשמח לעוד פרטים

זה במקום דוד רגיל או בנוסף? תוכלי להפנות אותי לחברה שעושה את זה
שאברר איזה הכנות נחוצות, כאן או בפרטי?

גלמיש1

New member
את המכשיר בביתי רכשתי מחברה איטלקית.

לקוח שלי בדיוק קנה מכשיר דומה מחברה אחרת שאנחנו הולכים להתקין אצלו. אני יכולה לקשר ביניכם.
הכנות :הכנה מתאימה של חשמל (יש לברר עם ספק המכשיר הספציפי), וחיבור למע.המים כמובן.
רצוי שהמכשיר יותקן בקרבה לצרכן המים (למקלחת/מטבח וכו).
שלחתי לך בפרטי תמונה של המכשיר שאצלנו.

למעלה