דוד כפרי שלח אותי....

haleth

New member
דוד כפרי שלח אותי....

שלום לאנשי הפורום, שמי האלת´ ואני מנהלת פורום הצמחונות והטבעונות החדש "רפובליקת בנענע". חלקכם מכירים אותי גם משרשור הצמחונות המיתולוגי שנערך בפורום אומנויות לחימה השכן. מעט על הקהילה החדשה: בפורום "בנענע" ננסה לעזור זה לזה לגלות את שלל האפשרויות הגלום בהיצע המזון מהצומח ולחיות ולאכול טוב יותר. כקהילה, ננסה לענות על מגוון של שאלות, ממידע בסיסי לצמחוני המתחיל ועד מתכוני גורמה לטבעוני הוותיק: אילו מצרכים, איפה קונים, איך מבשלים, אילו חלופות בריאות יותר ישנן, לאיזה מרכיבים תזונתיים אנו זקוקים... באתר הקהילה ניתן למצוא מבחר מתכונים מהצומח, קישורים לאתרים בנושא , מידע תזונתי, ועוד מבחר מאמרים ומידע שימושי לצמחונים, טבעונים ולמעוניינים להתנסות בשפע האפשרויות שבתזונה זו. עוד לא עברו להם יומיים, והנה כבר עלתה שאלה שעשויה לעניין אותכם. אשמח אם תכנסו ותחוו את דעתכם. ותודה על הזכות הזכות להתארח כאן!

freearth10

New member
רגישות למזון../images/Emo21.gif

הרבה אנשים רגישים, רגישים גם למזון שהם אוכלים. כל פעולה שאנחנו עושים, כל חוויה שאנחנו חווים נשמרת בזכרון התאי. ולכן לא פעם מריבה שהיתה ברקע בזמן אכילה יכולה לגרום למזון שנאכל באותו הזמן, בין אם הוא בריאותי או לא, להיות בשבילנו דבר שמחליש אותנו כל פעם שאנחנו אפילו לא אוכלים אותו אלא רק מריחים אותו, או מדברים עליו. ואתן לך דוגמא ממה שלי קרה. בטיפול קנסיולוגי התברר שאני רגישה לקינמון. ואני חשבתי: קינמון. קינמון הוא התבלין האחד שאותו אני אוהבת ובו משתמשת, כמעט לכל מה שאני מבשלת, אוכלת או שותה. עשו לי נטרול וכלום לא עזר. ברגע שאמרו לי קינמון: היד מייד נחתה והבטן קרקרה. ואז בחזרה בגילאים חזרתי לתמונה שליוותה אותי הרבה שנים מבלי שהבנתי מה היא רוצה להביע. הייתי ילדה מאוד מפונקת, רזונת, שלא אוכלת כלום מלבד קינוח וממתקים. יום אחד בשעת הצהריים, כשלא רציתי שוב לאכול אבא שלי אמר: עכשיו את אוכלת ולא מקבלת כלום עד שהצלחת תהיה ריקה. ואמא נסתה להתערב, ואחי ניסה לרכך, אך כאשר הם סיימו את הארוחה הוציא אותם אבי מהמטבח ונשארתי איתו שעות רבות, באווירה מאוד חנוקה. ואפילו קצת אלימה. אני התעקשתי וכך גם הוא. וגם אחרי שהתברר לי שזה מה שקרה עדיין היד כל פעם נחלשה כשרק אמרו:קנמון. ואז בהארה של רגע, תוך נסיון למצוא את התשובה, נזכרתי שבצלחת היה אורז מבושל בחלב וקינמון. וזהו. לא באתי במגע לא עם הריח, לא עם הטעם ולא עם הצורה של הקינמון ל-72 שעות ומאז אני יכולה שוב לשתות תה עם קינמון או להנות מאורז עם קנמון. ולכן אני מאוד לא אוהבת את האמירות הכלליות אם אתה חולה ב... תאכל ..., כי מה שטוב לאחר יכול להיות מאוד לא בריא לאחר. מאיה

arcidea

New member
../images/Emo9.gif

אותה שאלה נשאלה גם בפורום צמחונות בתפוז אבל אצל הלת´ יותר שווה!!!! תענו אצל הלת´!!! כי ברפובליקת בנענעות הדיקטטורה הכי שווה שבת שלום

freearth10

New member
ניסיתי אבל לא ממש הצלחתי../images/Emo2.gif

לא הצלחתי להעביר את ההודעה שכתבתי בפורום. מרשה לך לעביר אותה או שתוכלי לקשר לתשובות כאן. מאיה

haleth

New member
מאיה, בהחלט הצלחת, ותודה לך ../images/Emo140.gif

...וביניים בתפתח עוד דיון שהייתי שמחה לקבל את חוות דעתכם לגביו.

למעלה