דוד ושלמה בnational geographic

דוד ושלמה בnational geographic

Kings of Controversy Was the Kingdom of David and Solomon a glorious empire—or just a little cow town? It depends on which archaeologist you ask.

Lakedaimon

New member
אף פעם לא אמרתי שהם לא ציוריים...

האמת - נהנתי מהכתבה, אפילו צחקתי מדי פעם. יש לציין שהם "תפסו" את חתך הדיבור של כל הנוגעים בדבר. לצורך התוכן, כל הנושאים שנדונו בכתבה עברו בפורום במשך השנתיים בהם הוא קיים* וניתן למצוא את הדיונים (הנרגשים לעתים) בארכיון. כמה מאמרים חדשים שפורסמו בTA האחרון מחזקים יותר את הכרונולוגיה הנמוכה, אבל צריך לזכור שאנחנו מדברים על איסוף של הרבה מאוד פריטים קטנים לכדי תמונה כוללת. * אגב, עוד חודשיים יומולדת שלוש - הפורום עלה לאויר ב21.12.07

דוד ושלמה האם בכלל היו? ההיתה ממלכת דוד ושלמה

ועוד לפני שקראתי את המאמר. גם הדיבור על "ממלכת דוד ושלמה" יוצא מנקודת הנחה שהתאור התנ"כי מתאר מציאות הסטורית בדוקה ושאכן המלכים המתוארים בתנ"ך והמעשים הקשורים בהם כולל הממלכה אכן היו קיימים. לא אכחש שהסיפורים יפים ומושכים והם חלק מהתרבות לא רק היהודית אלא גם הנוצרית והמוסלמית. אבל, מבחינה ארכיאולוגית זה בעייתי לדבר על ממלכת דוד ושלמה ובאותה נשימה לציין שאין הוכחה שמלכים אלו התקיימו וכך גם ממלכתם.

Lakedaimon

New member
אני מניח שהכוונה היא

שכשמדברים עליהם מתייחסים לתיאור המקראי, לא הארכיאולוגי. גם השמרנים ביותר מבין הארכיאולוגים יכירו בזה שממלכת דוד לא הייתה גדולה כפי שהיא מתוארת, השאלה היא כמו בכל מקום: מה ההבדל בין התיאור המקראי למציאות ההיסטורית?

אם התכוונת אלי?

אם כן, הרי שכוונתי היתה בדיוק לאמור בדברי. בפורום ארכיאולוגיה ראוי לדעתי לשאול על הממלכות שהתקיימו, אם בכלל, בארץ ישראל בתחילת האלף הראשון לפני הספירה. גודלן, הרכבן האתני וכו. נושא מעניין ומרתק. כששואלים על "גודלה של ממלכת דוד או שלמה" הרי שבתוך השאלה יש כבר הנחה שדוד ושלמה אכן התקיימו והיו להם ממלכות.

Lakedaimon

New member
ואכן דנו בנושא לא פעם ולא פעמיים

אבל כיוון שזה נושא שלא נס ליחו, ניתן לדון עליו שוב.

סלסרו

New member
כאן המקום להודות למנהל (והמייסד?) של הפורום

אני קורא פסיבי, הדיוט (ויש אומרים אידיוט) גמור בנוגע לארכאולוגיה, אך אני נכנס לכאן מדי פעם, ובכל פעם שאני נכנס אני מוצא דברים מרתקים שלא ידעתי אודותם. האמת שהייתי מקווה שהיו כאן יותר ארכאולוגים ידועים ויתפתחו כאן דיונים מעמיקים, אבל אולי זה יותר מדי לקוות מפורום בתפוז.. בכל מקרה, שוב, הרבה תודה. רק רציתי שתדע שיש קוראים כאן שהם אינם בהכרח פעילים, אבל מעריכים את פועלך.

Lakedaimon

New member
ראשית תודה, אכן המייסד.

אני שמח שאתה מוצא את העניין במחקר, אני אישית שמח להכיר את הנושא. לגבי הארכיאולוגים הידועים, היו פה כמה, ואני מנסה להביא עוד, לפחות לשם אירוח מזדמן שיביא אחריו עוד גולשים. כך שזה לא יותר מדי לצפות מפורום בתפוז.

הנדריקס

New member
זה רק אני...

או שאם אתה מכיר את הנפשות הפועלות אתה מצליח ממש לשמוע אותם מדברים מהטקסט אהבתי במיוחד את האנדרסטייטמנט בה גרינברג מגיב flatly

Lakedaimon

New member
זה לא רק אתה.

אכן אפשר "לשמוע" את סגנון הדיבור הייחודי אצל כל אחד מהם.

למעלה