דוד - הערות ושאלות
כן, אני יודעת שאני לא מקורית ובטח דנתם במחזמר כבר כמה פעמים... אבל ראיתי אותו רק בשבוע שעבר, אז זה הזמן שלי לקשקש עליו קצת. (לא רציתי להצטרף לפתילים אחרים בעמוד כי הם שוקעים בדרכם החוצה מהדף, כך נדמה לי). היה לא רע
טוב שהיתה לי חברה שהכינה אותי מראש לשינויים הרבים (מאד) שנעשו מאז ההפקה של השכנים של צ'יץ', אחרת הייתי מן הסתם מתבאסת לאללה. שינו כ"כ הרבה שירים, שכשכבר שרו כמו בהפקה הקודמת, מצאתי את עצמי ממש מופתעת... אז מה חוץ מזה? בסה"כ - יש הרבה מאד שיפורים לטובה, וגם דברים שאני מתגעגעת אליהם. למשל - אמנון ותמר שנותרו בחוץ; הריקודים של פעם (עד כמה שנדמה לי, פעם היו הרבה יותר ריקודים מאשר עכשיו) שלא נותר מהם הרבה; הבגדים החמודים של פעם (שגם היו יותר אחידים) - בפרט התלבושת של דוד (שכללה אז בעיקר מכנסוני טיץ לבנים קצרים להפליא ו...זהו
). לא שאני לא אוהבת את הבגדים של דוד - זה מרענן שהוא מחליף אותם הרבה, אבל בקטע הקצר בו ראינו אותו חושף את גופו לראווה, ראינו שיש מה לראות, אז יאללה!
לגבי התלבושות - הן היו נחמדות, אם כי כשהמסך עלה לראשונה היה נדמה לי שבני ישראל לא היו במדבר 40 שנה, הם פשוט הלכו לאיבוד בסניף של זארה
בסופו של דבר, גם אם ההחלטה היתה תמוהה-משהו בעיני, הרי שהצבעוניות היתה נעימה לעין, ורוב הבגדים היו לא רעים.
אהבתי את הקונספט של המעילים השחורים של שאול ושות', ובכלל - ההפרדה בין מעילי העור השחורים, לאלה המבריקים.
אהבתי את הבגדים הלבנים של חג האהבה (או מה שזה לא היה, בזמנו קראו לזה פסטיבל) - מאד מתאימים, מאד יפים;
אהבתי מאד את הבגדים של דוד - הם היו מוצלחים להפליא אחד אחד
המכנסים של אוריה היו מכוערים;
לא אהבתי את הבגדים של מיכל - מאד סתמיים ולא השתלבו לי עם האוירה בכלל (היא נראתה סתם כמו שנקינאית טיפוסית בשישי בצהרים). למען האמת, גם מהדמות והשחקנית עצמה לא מאד התלהבתי...
השמלה החצי שקופה של בת שבע היתה מכוערת ולא מחמיאה בעליל. לעומת זאת, הבגדים אותם לבשה לבר-מצווה של שלמה (כולל האיפור והתסרוקת) היו פשוט מקסימים, והיא נראתה בקטע ההוא ממש נפלא (וגם הזכירה לי טיפונת את ליאת אחירון, משום מה - כנראה השיער). חבל שהיא קלקלה בשמלה האדומה המכוערת הזו והמגפים שהיא לובשת בסוף - לא מחמיא ולא יפה. לשחקנים עצמם:
דוד היה טוב, והציג גוף מרשים ופריזורה מצודדת בהחלט, כיאה וכראוי.
יואב היה מוצלח מאד, במיוחד כזמר - כנראה בוחרים אותם במיוחד כאלה... (אני עוד זוכרת לטובה את גל בצרי). כנראה שזה שוב השיער שמפעיל אצלי את האסוציאציות - הוא הזכיר לי מישהו בטירוף (ייתכן שאת שי להב ממופע הארנבות של ד"ר קספר).
אהבתי את בת שבע.
לא אהבתי את מיכל
ויהונתן, כמו בפעם הקודמת, היה החמוד מכולם... והפעם חמוד במיוחד.
נרשמה התלהבות. לשירים: רוב השינויים, חייבים להודות, היו לטובה. השיר הלא מוצלח של שאול נמחק (וטוב שכך); שורות מטופשות וחרוזים אוויליים כמו "אבל התקליטון עלה גם על שרטון" שונו, תודה לאל; וברוב המקרים אכן היתה סיבה טובה לשנות את הטקסט. מצד שני, היו גם חרוזים שאהבתי מאד וחסרו לי, למשל: "די ברור שההיסטריה סביב הנער החתיך עצבנה קצת את שאול עד שנשרף לו הנתיך" למה לשנות? זה היה חרוז מופלא! או למשל, ב"כמעט הצלחת" היה קטע בו דוד ויהונתן שרים כל אחד משהו אחר, אבל אז את המשפט "אני אוהב אותך" הם שרו יחד, והפעם רק אחד מהם שר את זה (כבר שכחתי מי) וזה היה ממש חבל (גם אחרים שדיברתי איתם חשו כמוני). היו מקומות נוספים שהשינוי היה בסדר, אבל לא התעלה על המקור, ולא ברור לי למה היה צריך לשנות (בפרט שזה גם שזה ביאס ששינו, לא יכולתי לשיר...) אבל מילא. רוב השירים החדשים היו סתמיים למדי לטעמי - פרווה כאלה. חלקם חביבים, חלקם פחות. בלט לטובה השיר "מה הוא חושב עלי" שהיה תוספת מבורכת ואני מוצאת אותו מזדמזם אצלי בראש בשבוע האחרון (מישהו מוכן לגאול אותי ולכתוב את המילים, לפחות של אחת הורסיות? תודה) חסרו לי כאמור אמנון ותמר וגם השיר שלהם (היה תחליף לא רע, אבל זה לא היה זה...), וחסר לי ההמשך של משל כבשת הרש, שמספר על סיום הפרשה מבחינת דוד - זה היה מוצלח מאד ובסה"כ קצר למדי (דקה? שתיים?) וחבל מאד שלא נכנס למחזמר. לסיכום: היו יותר פלוסים ממינוסים, כך שנהניתי ביותר, אני בהחלט שוקלת פעם נוספת
לסיום: מישהו יוכל לספר לי איך ומאיפה יתכן שחלק מהשחקנים היו מוכרים לי? אני רוצה לציין מראש שמעולם לא ראיתי הפקה כלשהי של בית-צבי, כך שלא ראיתי אותם על הבמה.
נתן הנביא (שאגב הזכיר לי קצת את אנטוני, החבר ההומו של שארלוט מ"סקס והעיר", אבל לא נראה לי שזה רק זה)
בחורה חמודה מה"עם", שיער שחור, עיניים גדולות ויפות, שלבשה חצאית מיני ומגפיים (על אחד מהם היה איזה "פלפי" אדום למעלה, נדמה לי)
עוד בחורה מה"עם" שכבר שכחתי איך לתאר אותה...
אחד מהבנים (נדמה לי שהוא היה בחבורה הראשונית של דוד) - יש סיכוי שהוא היה ב"דומינו" (החדשים) או לפחות בפרסומות? צל"ש לכל מי שקרא ושרד את הודעתי עד הלום. אנא הגיבו! תודה.
כן, אני יודעת שאני לא מקורית ובטח דנתם במחזמר כבר כמה פעמים... אבל ראיתי אותו רק בשבוע שעבר, אז זה הזמן שלי לקשקש עליו קצת. (לא רציתי להצטרף לפתילים אחרים בעמוד כי הם שוקעים בדרכם החוצה מהדף, כך נדמה לי). היה לא רע