דוד אבידן

nutmeg

New member
דוד אבידן

עלה על שולחני בשבוע האחרון. אפשר לבקש את מחשבותיכם לגבי השיר הבא? אם לא מחשבות - האם ריגש? לא טוב היות האדם תאב את הבשר אשר ממנו והלאה כי אם טוב היות האדם תאב את מחסורו ואת עצמו ובשרו ואת הנשים ואת הטף ואת הגמלים ואת נושאי החרבות ורומי הרומח ואת הגייסות ואת המרכבות עם עצום ורב אבל היות האדם חפץ חפץ לעצמו לעשות חפצים בארץ תחת השמים חפץ חיים חפץ מות חפץ תקווה לוקט חפצים ביד נמהרת בראש רכון ושם במקום שלו יועדו למזכרת עד לא טוב היות האדם נפטר מן הבשר אשר ממנו והלאה כי אם טוב היות האדם נפטר מכל מחסורו ומכל עצמו ובשרו ומן הנשים ומן הגמלים ונושאי הרומח ומן הגייסות ומכל המון העם זכר ונקבה ברא אותם ואדם בראם דוד אבידן (שבכוונה לא ניקד ולא פיסק)

לא לטעמי, דלות החומר הזו ../images/Emo141.gif

אני מניח, שלאנשי האקדמיה יש הרבה מלים טובות וגבוהות על אבידן. השימוש ב"אדם" אנונימי, גוף שלישי יחיד. ניכור, שכלתנות, מודרניזם. שימוש במקרא תוך הפניית גב למסורות. התפעמות מן המדעים ומן הפילוסופיה האירופית. אבל אני אדם פשוט, סוניה. בעיניי, זה מרגש בערך כמו רשימת חומרים לניסוי בכימיה, או רשימת תרופות של חולה גריאטרי.

nutmeg

New member
עוד מישו?

אני תריכה להחליט משהו לגביו עוד השבוע...

אהבתי. מה את רוצה להחליט לגביו?

איך נוכל לעזור לך? מאיזה ספר של אבידן השיר לקוח?

nutmeg

New member
אז ככה

בקבוצת שירה שאני מעבירה עם קולגה ראינו שככל שהשיר עמום יותר העיבוד סביבו מאפשר יותר עבודה השלכתית (duh!). בכל מקרה, אנו שואלות את עצמנו אם השיר הזה, מעבר ל"אהבתי / לא אהבתי", מזמין עבודה השלכתית, ומסביר פנים. תהליך הבחירה חשוב לנו כי אנו לומדות בו הרבה על עצמנו, על ההנחייה בזוג, על הסגנון האישי שלפעמים מעיב על ההנחייה ולפעמים להיפך... עם השיר הזה (שאגב היא הביאה כדף מודפס, כנראה מהאינטרנט, כך שאיני יודעת מתוך איזה ספר) - חלוקות דעתנו ואנו לא מצליחות להחליט... שזה לכשעצמו אולי כבר אומר משהו לגביו. אני אומרת: "ברררר - קר מידי", והיא: "מה כ'פת לי קר תראי כמה אפשרויות להבין" אני: "מעצבן" היא: "זה לא משנה - ואולי אפילו טוב" אני: "איך אצליח לא להתעצבן שעה שלמה?" היא: "תתאפקי! את אשת מקצוע" וכך הלאה. יש לי זמן להסכים או להטיל וטו עד שעה 10:00 בבוקר. ב- 10:30 הקבוצה.

מוגג

New member
אם השיר מעצבן

אז זה יהווה לך ניסיון מעניין, להעביר שעה שלמה בעיצבון וכך תחושי הזדהות עם חלק מהקבוצה שלעיתים חשים עצבנות במשך שעה ואולי יותר. הויתור לידידתך/עמיתתך תאפשר לך בעתיד להתעקש על פעילות שלך חשובה ואילו היא יותר ספקנית לגביה. אם רוב הקבוצה תאמר שהשיר מעצבן אז תוכל חברתך להיווכח כי צדקת ותתן יותר אמון בתחושתך ואם חס וחלילה הניסויצליח וכולם יגיעו לדרגות פתיחות ויצירתיות גבוהות אז.. יופי! אני חושב שהשיר הזה דווקא מזמין התייחסות למרות שאישית הוא לא גורם לי צמרמורות עונג ידועות אבל אני חייט ואל תקני לי שמלה.

nutmeg

New member
נפלה החלטה

הקבוצה עברה בשלום. החלטתי לעמוד בגבורה מול שיר שאינו my cup of tea. היה מעניין לעשות עליו עריכה. לקחת את אפשרויות הניקוד השונות והפיסוק השונה ולראות מה יוצא. היה "תרגיל" בעיני אבל בסדר. נשאר קר ומנוכר.

למעלה