דודי ירד לגנו

kanaloner

New member
דודי ירד לגנו

קול דודי דופק... אחים יקרים אל נא נשלא את עצמינו הן יבוא יום בוא נשכב על הרצפה עם הרגליים אל הדלת ... רבינו אמר שרצונו שנעשה בהתחלה את שהעולם עושים בסוף , ואף שעיקר דבריו לעניין תפילה הן הם מקיפים וכוללים עד אין סוף . הן נשא לבבנו להסתכל על התכלית, כל רגע שחולף לא ישוב וכמה וכמה טוב אפשר לחטוף בזה העולם החולף-עובר אחים יקרים יש על מי לסמוך! ולדעת שרק רבינו ואך רבינו ישועת נפשינו לנצח הן בן ניתן לנו, גואל כזה, רבי כזה, עין לא ראתה כמה וכמה יש לנו לשמוח! אשים את עצמי לאורך ולרוחב, הוא שאמר שבדיבור בעלמא יכול להוציא מהשאול תחתיות, לאורך ולרוחב ! לאורך ולרוחב !!! רבי כזה!!!

kanaloner

New member
להשתעשע javascript:InsertIcon('../images/Emo6.gif'

רבינו צוחק מכל העולם "נחמן נתן צוחקים על כל העולם" (חיי מוהר"ן כמדומני) חידוש כזה לא היה מעולם ועד משיח צדק לא יהיה פלא כזה ! רבינו יורד למקומות הכי נמוכים מביט לנו בעיניים ואומר אין יאוש! השם אצלך ואתך, איש ישראלי, הנך חשוב, אהוב, יקר, חביב !!!! רק חזק ואמץ רק חזק ואמץ!

קול דודי דופק...../images/Emo82.gif

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו משל לאחד, סוחר, אשר סחורתו היא בזול... אך מעבר לים היא ביוקר...וכך רצה... בעודו, הוא וחבריו הסוחרים, מתהלכים בספינתם על גבי הגלים... כדי לסחור בסחורתם מעבר לימים... באה הרוח סערה...כהרגלה, להסעיר ולנפץ... אל תוך המצולות השליכה היא את הספינה עם סוחריה... אך הרחמים האירו על מיודעינו, הסוחר, אשר סחורתו היא בזול... על חתיכת עץ הובל הוא אל חוף מבטחים... אך בעוד נשימתו חוזרת וגופו מקבל רגע של רגיעה... מגלה הוא כי "חוף המבטחים" כולו מדבר שיממון הוא... אשר בו רק כלום וחולות...כן, איזה "מזל"... אך חברינו הסוחר, אשר סחורתו היא בזול... אהב מאוד את החיים...ובגדול... הלך הוא בתקוה מחודשת ובחיזוק כוחות...המעט שנישארו... לקראת סוף הלילה, הבחין הוא בנקודת אור מרחוק... אשר כה האירה בחשכת הליל המדברי... אחרי זחילה ממושכת על שארית כוחותיו... הגיע הוא לבית קטן באמצע המדבר... אורו פניו ומה רבה היא שמחתו עכשיו... וכשכמעט שאבד...הנה הוא לא לבד... דפק על דלת העץ בשתי אצבעות שבורות... ואין עונה...דפק, דפק ואין משיב... אחרי עקשנות קלה, נפתחה הדלת..."כן, מי אתה?..." "מה רצונך?...ולמה דעתך שאקבל את פניך?..." אחינו הסוחר, לא ביקש הרבה, כי אם קצת חיות... "מעט מזונות, משהו לשתות...", ביקש בתמימות... "האתה הוא הסוחר?...אין כאן מקומך!!!..." דלת העץ נטרקה בפניו ואפילו ננעלה...רגע דומיה... ידידנו הסוחר, אשר סחורתו היא בזול...לא החזיק כאיש טיפש... הסתכל סביב סביב..."לאן אלך?...וכי יש???..." ובמדבר רק המוות מטייל מחפש נוודים... המשיך הוא לדפוק על הדלת בבכיות ותחנונים... עברו עוד רגע ויותר עד נפתחה הדלת ונתגלו הרחמים... ידוע שמנצח המלחמה הוא זה שעוד נלחם ולא מתייאש, על אף מה שעובר, אז אחים יקרים, נסיכים ונסיכות, נתחזק ביחד...לא נישבר. רבינו הקדוש אומר לנו שהעיקר הוא להחזיק מעמד. יה"ר שנזכה בכל פעם להתחיל אצל הצדיק את השנה...אשרינו...

kanaloner

New member
יאירו דבריך

על אף שלא ירדתי לעומק המשל, לפחות תחילתו אמנם הסוף בהיר ומאיר ישר כחך

מידה כנגד מידה...../images/Emo42.gif

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו "קול דודי דופק פתחי לי רעייתי..." כי כמו שהשי"ת לא מתייאש מאיתנו... ורבינו הקדוש מקיים בעצמו..."אין שום יאוש בעולם כלל" כך גם אנחנו נתחזק לבקש תמיד יהיה איך שיהיה... "אחת שאלתי מאת ה' אותה אבקש שבתי בבית ה' כל ימי חיי..." באמת אין לי עוד לאן ללכת...אין עוד מלבדו

אומר דבר בשם אומרו...

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו את המשל הנ"ל הבאתי מקלטת של הר' אליהו גודלבסקי שליט"א:"צריכים להתעקש" קלטת קצרה אמנם, מעט מחזיק את המרובה, בקושי צד אחד... הוא מביא שם עוד משל או שניים, על העקשנות... וגם על העקשנות של "לא לשנות בדבר המלך" יהיה איך שיהיה... המלך אמר כך, ואפילו שאני לא מצליח לעשות את דבר המלך, "אני משקה ולא גודל כלום", אז גם ככה זה דבר המלך, כי זה "העציץ" שקיבלתי ואלו ההוראות שקיבלתי ורק איתם אני מנסה ומשתדל רק עליהם, ואפילו שלא זז כלום...אני עקשן...אני לא זז ולא משנה רצוני לעשות את דבר המלך... אשרינו שיש לנו מלך כזה גדול ("אין יודעין כלל כלל לא")... ומתוך ארמונו מביאים השרים את דברו למען נתגדל בממלכתו... רבינו הקדוש אמר: העיקר זה להחזיק מעמד...
אומן!!!אומן!!!!ראש השנה!!!!!!!!

למעלה