דודה שהפכה לאמא

Gilly Liberman

New member
דודה שהפכה לאמא

אמא שלי נפטרה לפני שנתיים מסרטן. היא הייתה בת 60. אבא שלי התחתן לפני שנה עם אחותה. מאז דודה שלי עוזרת לי עם הילדה שלי שהיא בת שנתיים. אני גרושה. היא שומרת עליה כשאני עובדת ויוצאת. הבעיה היא שהיא מבקרת אותי על כל דבר שבעולם. שום דבר שאני עושה לא בא לה טוב. הייתי רוצה לקחת לבת שלי בייביסיטר אבל היא לא מרשה לי. היא שולטת בי. מה לעשות במצב הזה?

אשבל1

New member
היי גילי

אז נשמע שהכל נשאר במשפחה... איך את מרגישה עם זה?

לגבי השליטה של הדודה, נראה לי שכדאי לשבת לשיחה ולהגדיר ציפיות, אולי לפתוח ולומר שאת מאוד מעריכה אותה ואת עזרתה, אבל את מעוניינת להיות יותר עצמאית ולנהל את הדברים בעצמך...
השאלה היא גם עד כמה את עצמאית, ותלויה בהם, האם את גרה איתם? צריך לחשוב מה יכול לעזור לך לפתח עצמאות וכוחות פנימיים לעמוד מולה ולומר מה שחשוב לך... נשמח להמשיך ולשמוע ממך ולהיות לך לכתף תומכת..

Gilly Liberman

New member
תשובה

אני לא גרה איתם.. אני גרה לבד.. אני חושבת שאני לא מספיק עצמאית כי אני תלויה בהם מבחינה כלכלית במידה מסוימת.

אשבל1

New member
ייתכן וזה קצת מבלבל אותם..

כאילו מצד אחד את נעזרת בהם כלכלית ומצד שני רוצה להעסיק בייביסיטר... ואז כיוון שיש תלות כלכלית הם אולי קצת משתמשים בזה בכוונה טובה לעזור לך, השאלה אם יש אפשרות לנהל איתם שיחה בעניין, להגדיר ציפיות האחד מהשני....מה דעתך?

למעלה