דוגרי..

דוגרי..

לפעמים נראה כאילו החבר`ה הסרוגים ממרכז הרב או כרם ביבנה וכו` הרבה יותר אדוקים בירא``ש מאשר בחור ישיבה ממוצע..(אני לא מתכ וון לדל``ים הרגילים..)נכון או לא נכון?

נכון מאד!

כי שם מי שלא רוצה להיות בישיבה וללמוד אין לא בעיה של שם וכ..ואלה שכן הולכים אז הם החברה הרציניים..

יש בזה משו

אבל כמו בכל ציבור, חצי מהציבור חזק והחצי השני חלש יותר,והכי גרוע שמשווים בין חרדי דוס לת``ל חלש,אם כבר תעשו השוואה הגונה של חרדי דוס ודת``ל דוס. ואף ציבור לא מושלם-גם החרדים!

ברור שאין ציבור מושלם!ובכלל,

אני דוגל לא להסתכל על אדם כחלק מציבור אלא כעל יחיד בפני עצמו,כלומר,לא ``חרדי`` טוב,אלא אדם שמקיים תורה ומצוות ועושה מה שצריך לעשות!וכן גם דת``ל..הכל תלוי בבן אדם!

מי שמסתכל בצורה שטחית על הדברים,

חושב ככה!! אין פה וויכוח, הם שואפים לבינוניות. ואנחנו למצויינות. הבחור המזרוחניק עם הכי יראת שמים שבעולם, לא משתווה לבחור ישיבה שמתנדנד ביראת שמים. כי המטרה שלו זה להגיע למצויינות. בעוד שהמזרוחניק מסתפק במה שהוא...

תקרא דחוף את מה שאתה כותב!

חוץ מהמבוגרים של החרדים,אז בקושי יש צעירים ששואפים למצויינות! תסתכל מסביבך מה הולך ברחוב ובישיבות!!! זה נקרא שאיפה למצויינות?! דחוף תתאפס ותרד לקרקע ואל תהיה כמו אותם עיוורים שבטוחים שהציבור מושלם...לא חשבתי שעיניך סתומות מלראות זאת!

מעניין,

אם אני או את חיים בישיבות.... עייני לא סתומות אני רואה מצויין נאמר שרוב הציבור לא שואף למצויינות (למרות שאני חושב שזה הפוך) אבל אצל המזרחי הרוב כבר חילונים... לקחנו תדוגמא הטובה שלהם שקיימת בצורה מזערית...

בבקשה

יש הרבה שבאבניקים יותר גרועים מחילונים! ואני מכירה סיפור על בחור ממשפחה דוסית שהפך לשבאבניק ואז לחילוני וכאשר ראה שיותר נוח להיות חרדי שבבניק חזר להיות,אתה בכלל מודע לעובדה שלא ``חרדים`` צעירים בקושי שומרים שבת ודופקים בנות בלי חשבון?!

!

מי ששואף למצויינות חרד עד הסוף לדבר ה`!!! ואם הוא דבק במטרתו זה הולך לו טוב מאוד ואל כסת``ח על זה שאתם אומרים ירידת הדורות,פיתויים, יצה``ר וכו` מי שרוצה להיות הכי טוב בהכל מצליח למרות הכל!!!

את לא חיה בעולם החרדי....

ולא יעזור לך שתכחישי.... יש לי עשרות חברים שבבניקים (מהסוג הגרוע שהזכרת) ועשרות בחורי ישיבה... וגם מזרחיסטים. ואני מודע למציאות שיש שבבניקים גרועים אבל מהיכרות עם הצד החיובי שלהם תמיד אדם שגודל בסביבה חרדית ירצה להתקדם זה קשה מאוד ויש נסיונות קשים. זה לא אוטומטי שמי שרוצה להתקדם מתקדם... זה עבודה קשה! ויש בחורים שעמוסים בנסיונות וקשה להם מאוד ואפילו עד המוות שלהם הם נחשבים שבבניקים. אבל לפחות יודע שהמטרה שלו זה למעלה... ואני אומר אתזה מהיכרות ולא מדיבורים מחבר ששמע מאח...

יש לי דוגמא חיה מול העיניים!

יש לי אח דתי לאומי ואח חרדי, ואין להשוות בינהם!!! ולא יעזור כל מה שתגיד...סורי!

עכשיו אני מבין מה הבעיה שלך.

בשבילך כל החרדים כמו אחיך, וכל הדתיים כמו אחיך... תארי לך מה הם חושבים שכל הבנות בעולם כמוך...

ממש לא נכון אלה שלומדים במרכז

הרב וכ..שואפים מאד למצויינות..זה שבחור שם כיפה שחורה זה אומר ששאיפותיו הם למצויינות?ממש לא

למעלה