דוגמנית או לא

חני ב

New member
דוגמנית או לא

רוצה את כנותכם: באספות ההורים הראשונות, על מה אתם מסתכלים כשעומדת מולכם מורה חדשה? האם אתם בכלל מקשיבים לדבריה? או רק בוחנים אותה מכל עבר ובודקים אותה?

ת ב נ

New member
חזות מטופחת ואסטתית לא מזיקה

אף פעם בשום מקצוע ובמיוחד למורות .

גם וגם

כהורה, כשראיתי את המורה היפה שלי יעל (כיתה א´) עברה במוחי מחשבה של איזה כייף ליעל.. גם בכורתי (כיתה ח´) זכתה במורה מובגרת אבל נראית מקסים. אין ספק שמסתכלים גם על החיצוניות כי זה מה שרואים בתחילה אבל אני רוצה לקוות (ממניעים אישיים
) שלא רק... אני מאמינה שגם אם המורה נראית טוב, אבל הדעות עליה חלוקות או לא טובות.. גם מראה טוב לא יעזור לה. ולהיפך

droli

New member
כמו כל יצור אנושי בוחנים

קודם כל את האריזה - קרי חיצוניות. אסטטית וכו´. אלא אם כן יש בה / בו דברים שממש מוציאים מהריכוז עוברים להקשבה מלאה. אין מה לעשות החיצוניות היא חלק מהחיים שלנו, ולא רק של המורים.

חזות חיצונית חשובה אך...../images/Emo160.gif

חני אני די חדשה בפורום כמשתתפת פאסיבית ואני חייבת לציין שאני נהנית מאוד מההתנסחויות שלך, ההתיחסות שלך, התגובות העיניניות והשאלות, שבדרך כלל, מחכות לתשובות כינות. לעצם השאלה, אני יכולה לומר לך, מניסיון שלי כמורה לשעבר, שהחזות החיצונית חשובה מאוד להורים באסיפת ההורים הראשונה, אך לא חזות דראמאטית מידי. מה שחשוב זה התאמת צבעים נכונה, לבוש שיהיה נוח להתנועע נעל בגובה סביר,ומה שחשוב באמת, זה שפת הגוף שתהיה נינוחה, נעימה, לא מלחיצה, תשובות והתנסחויות עיניניות, קונקרטיות והבעה נכונה ואמפאטית. אסרטיביות וביטחון נותנים להורים תחושה שיש על מי לסמוך. מקווה שלא הלאיתי בתשובתי, מבינה מאוד ושותפה לתחושת הבטן המון הצלחה וחופשה מהנה. ביי ענת

חני ב

New member
../images/Emo51.gif רבה ענת על המחמאה

ומסכימה איתך בתשובה וככה אני גם נוהגת להתייחס לאותו יום מלחיץ. כן, שלא תחשבו שהמורות לא נרגשות ולחוצות לקראת המפגש הראשון עם הורים. יש לי חברה שעשתה טעות גדולה לפני כשלוש שנים. היא בעלת ותק לא קטן, כ- 15 שנים במערכת החינוך, אך באספת ההורים הראשונה אז, קרה לה משהו: היא הראתה חוסר בטחון מול ההורים, לא ידעה מה קרה לה באותו היום אך היא ממש לא תפקדה כראוי. אתם יודעים איזו שנה היא עברה? אם היה לה אומץ, היא היתה קמה ועוזבת באמצע השנה. ההורים פשוט במהלך אותה שנה טמטמו אותה, לא שמו עליה, לא ההורים ולא הילדים. והכל התחיל מאותה פגישה קצרה ראשונה.

droli

New member
קשה לי להאמין שהכל בגלל

אותה פגישה אומללה. בדרך כלל נותנים 100 ימי חסד...

מירי,

New member
נספר לך בעוד חודש

או אולי זה חודש וחצי.. אחרי הפגישה הראשונה...

חני ב

New member
ממך אני ממש רוצה עדכונים

יש עוד זמן עד הראשון בספטמבר, אך לאור ההתלבטויות אם להעלות את דודו לכתה א´ או לא, נורא רוצה שתעדכני אותנו, טוב?

ציפי ג

New member
על אורך הזקן

ועל אורך הפאות. הפאות של הרב של יהודה מגיעות עד החזה. לרב של ישראל הפאות באורך ההכרחי על פי ההלכה. המורה של עופר חובשת פאה ארוכה, ואינה בעלת זקן כלל וכלל. אבל מה, היא תמיד עם מסטיק בפה. עד כאן החיוכים. אני תמיד מסתכלת על העינים. ועל העינים המביטות בילדים. בהן רואים אם יש אהבה לילד.

נב12

New member
מורה

אני חושבת שהכל אך לי חשוב המסר אודות הערכים שלמורה חשוב. ואהבה לילדים ולמקצוע שלה, שזה מישתקף מיד בטון הדיבור, באיכפתיות ואני מזהה מיד מתוך הניסיון שלי כבר שחיקה, ועיניים כבויות. שזה אסון אצל מורה. עליזות, שימחה והתלהבות לקראת השנה שתהא, את זה אי אפשר לזייף, וההורים "מריחים" את זה

לאה_מ

New member
בעיקר מקשיבים

אבל גם מסתכלים. ובעיקר בעיניים. אני מחפשת את האדם, את האנושי, את הנוגע ללב. אני מחפשת את האמפתיה, ומקווה שהיא תופנה גם כלפי הילד (עוד מעט הילדה) שלי. אני חייבת לומר, שלפעמים זו בעיה, כי למשל את המורה הנוכחית של עומר אני מאד מחבבת ומעריכה ברמה האישית, כאדם, אבל כמורה הרבה פחות, והחיבה האישית שלי כלפיה הופכת את האינטראקציה בינינו להרבה יותר "רכה" ו"מוותרת" ממה שאני חושבת שנכון.

אמיר.

New member
אדרבא...

אם היא מחצינה את יופיה -זה יראה רע מאד. וביותר רצינות: אני לא חושב שאני מסתכל ככה על המורות של הילדים שלי. ממה שנראה לי בפועל - המורות המצוינות של ילדי אינן מתנהגות ככה (ב"ה).

zmirit

New member
מורות יפות

לא יודעת למה אבל אם אני נזכרת במורות שלי בילדותי קודם כל בסדר העדיפיות עולות לי המורות היפות המטופחות עם הכל הנעים והחזות המרשימה, ואחר כך אני נזכרת בכל היתר. שכנה שלי היא מורה ביסודי ועלי לציין שכשאני רואה אותה כל בוקר בדרך לבית הספר אני מקנאה בתלמידים שלה שיהיה להם כיף לראות אותה כל כך מטופחת (ואני לא מתחנפת).

אמיר.

New member
וכשאני נזכר במורה שהשפיעה עלי

הכי הרבה... מורתי מכיתה ו´ (אז בשלהי מלחמת יו"כ) מורה מבוגרת, עם פאה לא אופנתית. לא רזה ולא דוגמנית.... אבל.......... הוי איזה אבל... איזה טיפוח של השכלה וסקרנות ! איזה יחס אישי לתלמיד !! הלואי על ילדי מורה כזאת... אחר כך השפיע עלי ר"מ מכיתה י´... אני ממש לא דומה לו. הוא היה חרדי ומן הסתם היום הייתי בויכוח קשה איתו. אבל אהבת תורה, וביחוד אהבת השבת - ממנו למדתי.

אתיר

New member
רושם ראשוני הוא חשוב מאד

על כן המורה צריכה להתלבש בהתאם לא כאילו שהיא על שפת הים ( והאמיני לי שהיתה מורה כזאת) ובהחלט אני מקשיבה לה, ומסתכלת על תנועות הגוף - שהן חשובות לכשלעצמן.

למעלה