-->
לגבי session - מהגרסה הנוכחית שרצה אצלנו בפרודקשן, כמעט ולא מבחינים בזמן של הפנייה לשירות. מה שיותר מרגישים היום זה הזוועה של ה-postback של דוט נט. מסכים שאנחנו בונים היום באמצעות callback כאשר ב-callback מבוצעת פנייה לשירות, כמעט ולא מרגישים את הזמן של הפנייה לשירות (עוברת לפעמים פחות משניה משליחת הבקשה עד קבלת התוצאה). לגבי גישה ל-DBMS - בשביל זה יש מנגנונים כגון connection pooling שעוזרים להקטין את הזמן שנדרש לפתוח connection מול ה-DB (אם לא היו דברים כאלו, זה היה סיוט כמובן). לגבי caching - אכן caching זה בעייתי בהיבט של שמירה על עדכניות. בגלל שהמערכת שלי היא היחידה שמזינה נתונים אני מרשה לעצמי לשמור ב-cache את הנתונים הכי עדכניים, בידיעה שאני היחיד שמסוגל לעשות זאת (מערכת ה-VB לא יכולה לעשות זאת כי הנתונים יתעדכנו לה כל כמה שניות, אבל מצד שני, הנתונים שלי הם לא ה-main issue של המערכת והיא צריכה אותם רק מדי כמה זמן, לפי דרישה, כך שאני לא כל כך דואג לחצי שניה שיקח להם לאחזר את זה). לגבי המראה של המערכת - כל הרעיון של שירות הוא שאני מספק את המידע, לא את המראה, וזאת מאחר ואני לא רוצה לקחת על עצמי אחריות של עיצוב ממשק משתמש למערכת שאני לא מכיר וללקוח שאני לא מכיר. מי שצורך את המידע הוא זה שמכיר את הלקוח ואופן העבודה שלו והוא זה שצריך להתאים את הממשק לאופן העבודה. אם אותו לקוח יבוא ויאמר לי שהממשק שאני למשתמשים שלי טוב גם עבורו - אין לי בעיה שישתמש בו, אבל אני ספק שירותים, לא מעצב גרפי ! ראית פעם בפרטי חשבון הבנק שלך את פרטיך האישיים ? איפה אתה גר ? כמה חריגות אשראי היו לך מאז שפתחת את החשבון ? מה מנהל הבנק כתב על הבקשה שלך למשכנתא ? פקיד הבנק רואה פרטים שמעניינים אותו, אתה רואה פרטים שמעניינים אותך, אבל שניכם מקבלים את הנתונים מאותו מקור - זה כל העניין של צריכת שירותים זהים והצגתם בצורה שמתאימה ללקוח שצורך את המידע.