דובים אפריקאיים

5גיא5

New member
דובים אפריקאיים

לפי מה שאני יודע דובים נמצאים בכל היבשות חוץ מאפריקה ואוסטרליה. עניינה אותי השאלה איך לכל יבשת הסתגלו הדובים וקיימים בה, ודווקא באפריקה שלא מבודדת גיאוגרפית ומלאה בחיות בר גדולות אין שום מין של דוב?(לגבי אוסטרליה זה קצת יותר ברור..) חשבתי שאולי כי אפריקה היא בחצי הכדור הדרומי, אך עולה סתירה, שכן בחלקים נרחבים בדרום אמריקה ואסיה יש דובים והם מקבילים בקווי הרוחב שלהם לאפריקה. כמו כהן באפריקה יש הרבה יערות טרופיים ובתי גידול שמתאימים לדובים (לפחות איך שאנחנו רואים זאת במקומות אחרים - כי כנראה שהם לא באמת מתאימים אם הם לא שם), ולא הכל סוואנות צחיחות. כנ"ל לגבי תנינים באירופה, ששם זה גם מפתיע כי האקלים מאוד דומה לאמריקה, ואירופה מקשרת בין אסיה, אפריקה ואמריקה, ודווקא בה התנינים לא בחרו לחיות. מישהו יכול להאיר את עיניי? האם יש קשר לאדם? או שזה מעשה טהור של הטבע? תודה

שאלה מעניינת

מצריכה חפירה קלה עד בינונית
ולצערי אין לי לא זמן ולא כח לחפור עכשיו מקוה שמחר אוכל

חזאי 22

New member
דובים לא יכולים לחיות באזורים חמים וטרטפיים

בגלל הפרווה העבה שלהם כפי שידוע ברוב יבשת אוסטרליה זה מדבר וגם אפריקה זה אזור חם ואפריקה לא נמצאת בחצי הכדור הדרומי אלא חצי יבשבת נמצאת בחצי הכדור בצפוני וחצי בכדור הדרומי באמצע עובר קו המשווה האזור הטרופי החם יחסית ששם לא יכולים לשכון דובים מכיוון ששני הקצוות באפריקה אינם מגיעים מספיק לקטבים אז באפריקה חם ודובים לא יכולים להתקיים שם עם תשים לב כל הדובים גרים באזורי מחיה קרים: דוב הקוטב גר בקוטב הצפוני,דוב קואלה גר בהרים בסין שם יורד שלג,דוב גריזלי נמצא באזורים הצפוניים של ארה"ב וקנדה זור מושלג משך כמעט חצי שנה זה הסיבה למה אין דובים באוסטרליה ובאפריקה.

5גיא5

New member
לא מדוייק

הדוב הממושקף חי בדרום אמריקה ביערות טרופיים באיזור קו המשווה ויש דובים גם באסיה באיזור זה. ועד כמה שאני יודע קואלה זה לא דוב אלא חיית כיס. חוץ מזה - למה אף אחד לא התייחס לתנינים באירופה? זה מעניין לא פחות

חן 133

New member
אני חושב שהוא

התכוון לדוב פנדה ולא לקואלה. אין תנינים באירופה מאחר וזו יבשת קרה יחסית שלא מאפשרת לתנינים לשרוד שם. התנין היחידי שיש בצפון אמריקה הוא אליגטור אמריקאי והוא חי בדרום מזרח יבשת צפון אמריקה, באיזורים חמים.

../images/Emo9.gif

דניאל, אתה קורא אתשאר ההודעות לפני שאתה כותב גם לי זה קורה לפעמים... שתי ההודעות שכתבת מציגות מידע שנכתב ממש מעליהן...

חזאי 22

New member
וגם זה באזור קר../images/Emo45.gif כמו כן דוגמא מישראל

הדוב הסורי שחי באזורי החרמון שגם הוא אזור קר ומושלג בחורף.

לא רק בחרמון גם הרבה יותר נמוך

טריסטרם ראה דב במצוק הארבל בתחילת המאה ה- 19

חזאי 22

New member
ברור שהוא ירד לגבהים יותר נמוכים הוא צריך

גם לאכול משהו אבל השטח המובהק שבו הוא גר זה החרמון שזה אזור קר.

למעלה