דואטים? מסרים?

nute kram

New member
דואטים? מסרים?

היום ידידה שלי הפנתה אותי לאנקדוטה רבת חשיבות, רבת עוצמה ורבת עמון (חחחח). וזו היתה בנוגע לשיתוף פעולה בין אגדות רוק. למשל, מה אם ג'ניס ג'ופלין ובוב דילן היו משתפים פעולה? הרי לג'ניס יש קול מדהים אבל ליריקסים בנאליים. לעומת בוב דילן, שלו היו (ועדיין יש) ליריקסים מדהימים, אבל הוא לא מבצע אותם משהו. זו יכלה להיות חוויה יוצאת מן הכלל! אבל זה הוביל אותי למשהו אחר. האם אומן, כדי להיות שלם, צריך שיהיה לו ליריקס בעל מסר ו/או ביקורת כלשהי? תמיד חשבתי שעדיף ככה, אבל אני כבר לא ממש בטוח
, אולי הפשטות היא מה שהופכת שירים למיוחדים?

country joe

New member
אז בוא אני אשאל אותך את זה

אם לג'ניס היו מילים ברמה גבוהה יותר, אתה חושב שהיו אוהבים אותה יותר?

Chocoholic

New member
זה עניין של טעם ואישיות

יש כאלה שמעדיפים את המוסיקה, יש כאלה שמעדיפים מילים ומסרים, ויש כאלה (אני) שמנסים להנות משני העולמות :)

meandmeandme

New member
מה רע בליריקס של ג'ניס?

Oh lord won't you buy me a color TV I wait for delivery each day untill three או משהו כזה..

electricGirl

New member
המילים הם המסר שמאחורי המוזיקה

אבל הם לא משקפים את המוזיקה עצמה. זה כמו שתשאל: מה עדיף- תמונה או מילים? יש תמונות שאלפי מילים לא יכולות לתאר אותן. ויש מילים כמו חלקים משירים שיותר עמוקים ורבי משמעות מכל תמונה שקיימת. ועל כן חכמים אמרו (או במקרה הזה- אני אומרת)- יש קטעים אינסטרומנטליים שכל מילה מיותרת בהם. ויש ליריקה שאף סולו לא מסוגל לה. לכן צריך לדעת לאזן בין השניים.

למעלה