דואגת !

דואגת !

הבן שלי בן 2.3 חודשים , לא מדבר (מילים עם הברה אחת רק כאשר אני מבקשת לחזור אחרי) ועוד כמה מילים פשוטות . הגננת אתמול הזמינה אותנו לשיחה , וביקשה שניגש להתפתחות הילד לאבחון. בנוסף היא טוענת שבמפגש הוא לא יושב בשקט כאשר 19 ילדים שנותרו .. כן . (כולל קטנים ממנו) יש לציין שכאשר יש שירים או סיפור או דווקא כן יושב . מה אתן אומרות ? מאתמול אני בלחץ ועצבים.

פלגיה

New member
אין מה להילחץ

בטח שאין מה להיות בעצבים. אני מניחה שלגננת יש ניסיון עם ילדים בני הגיל, והיא רואה את ההבדל. רק שהגננת לא יכולה לאבחן, ולכן כדאי ללכת לאיש מקצוע לקבלת איבחון, ולא פחות חשוב - לקבלת הפניה לטיפול מתאים אם באמת יש בעיה. בנושאים האלה כמה שיותר מוקדם לטפל - זה יותר טוב.

shani74

New member
אני אומרת

שלא תהיי בלחץ ולא בעצבים. את יודעת מה זה אומר אבחון? זה אומר שהם יבדקו מה המצב שלו - אבל לא כדי להגיד לך "גיברת, הבן שלך לא טוב בזה וזה" אלא כדי שאחרי שהם יבדקו תוכלי, יחד איתם, לעזור לו להתקדם! היום יודעים הרבה מאוד על איך לעזור לילדים שמתעכבים בתחומים מסוימים, ויש מקצועות שלמים שעוסקים בכך, בהתאם לתחום הבעייתי (פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, וכו', ולפעמים גנים מיוחדים, וכו') - וילדים שמאובחנים מפיקים לעיתים קרובות המון מהטיפולים האלה! זה לא אומר שהוא לא בסדר וגם לא שהוא יצטרך בהכרח להיות במסגרות מיוחדות כל חייו - ממש לא! יש ילדים שמקבלים טיפולים ואחר כך לא רק שנכנסים לבית ספר רגיל, אלא נכנסים לכיתת מחוננים! אז אני לא אומרת שזה שהגננת הזמינה אותך לשיחה אומר בהכרח שאת מגדלת את איינשטיין בבית
, רק שזה ממש לא סוף העולם - לכי לאבחון, תראי מה אומרים שם - אם אומרים שמשהו באמת מתעכב קצת אצלו ומציעים לך טיפולים מסוימים - תבררי על הטיפולים האלה ותחליטי איך להתקדם, וזהו! אגב, אנחנו אישית נעזרנו בפיזיותרפיסטית כשהבכורה שלי הייתה תינוקת - ולדעתי זה עזר לה מאוד, ואחר כך גם חוג התעמלות בגן עזר לה מאוד - ומאז אני מאוד מקפידה על פעילות גופנית, חוגים וכו' - כי אני רואה עד כמה זה מקדם אותה ומחזק אותה. וככה זה בכל התחומים!

תודה רבה , אך עד שלא אעבור את האבחון הזה...

לא נראה לי שאהיה רגועה והאמת אני לא צריכה את זה מכוון שאני בהריון עכשו.

shani74

New member
אז עוד דבר שחשוב שתביני

כדי שתהיי עוד יותר רגועה. כל ילד הוא שונה מהאחר, והילד שלך עדיין יישאר אותו ילד גם אחרי האבחון, רק ש... אולי גם יעזרו לו להתחיל לדבר יותר מהר. את יודעת כמה זה יעזור לך עם שני ילדים בבית, אם הילד הראשון אשכרה יוכל להגיד לך מה הוא בדיוק רוצה? זה גם עוזר להיות יותר רגועה כשאת יודעת שמישהו דואג לו ומנסה לעזור לו בתחומים שלאמא קשה לעזור לו לבד... וכמו שפלגיה אמרה, כמה שיותר מוקדם יותר טוב, כי אז יש סיכוי גדול יותר לעזור לו, וזה גם עובד מהר יותר. תחשבי על זה ככה, אם הוא היה בן חצי שנה ובבדיקת ההתפתחות בטיפת חלב היו מגלים שמשהו קצת מתעכב מוטורית - היו מפנים אותך לפיזיותרפיה. עכשיו הוא כבר גדול, וטיפת חלב כבר לא מסוגלים לאבחן דברים כאלה - אז במקום טיפת חלב, הגננת מפנה. לדעתי זה מצוין - או שיגידו שאין בעיה, או שיגידו איך אפשר לקדם אותו קצת יותר מהר - מה רע?

אלינור שלום

קודם כל, הגננת שלכם טובה ואכפתית, יש הרבה גננות שלוקח להן הרבה זמן עד שמדברות עם ההורים, ומדווחות על קושי זה או אחר. אכן נשמע שיש לו איחור מסויים בהתפתחות שפה, וכדאי לפנות להתפתחות הילד עמ"נ לבצע אבחון וטיפול במידת הצורך. תנסי להסתכל בינתים על הצדדים החיוביים בהתפתחותו- אוהב סיפורים ושירים, מחקה אתכם ונענה לבקשה שיחקה אתכם ועוד דברים שבוודאי את יודעת אותם כאמו. אם יש לך שאלות ספצפיות לגבי התפתחות השפה אשמח לענות, כאן או במסר.

ושאלה

באיזה גיל ילד אמור לדבר בצורה שוטפת ? והאם דיבור משפיע על קשר חברתי עם ילדים אחרים ? הוא בדרך כלל משחק עם עצמו ולא מתחבר לאחרים. אולי למבוגרים יותר ...

אלינור שלום

בגיל שנתיים ילד לרוב מחבר צירופים קצרים ופשוטים (2-3 מילים), עד לגיל 3 המשפטים לרוב מתארכים, בגיל 3 הם נעשים משפטים מורכבים יותר וכו... שפה יכןלה להשפיע על קשרים חברתיים, לרוב חשובה מידת הבנת השפה, ילד שמתקשה גם בהבנה יתקשה להבין את סביבתו ולעיתים זה יגרום לו להעדיף את הלבד, ולעיתים לא... נשמע מדברייך שהתפתחותו מדאיגה אותך מאוד, קחי בחשבון שפני להתפתחות הילד וקבלה לאבחון לרוב לוקחת מספר חודשים. נסי להסביר להם את דחיפות העניין ואת כל הדברים שמטרידים אותך, ואולי יצליחו להקדים את התור. אם לא , אולי כדאי לפנות לאבחון והדרכה של קלינאית תקשורת. לשאלות נוספות, אני כאן

האמת , שהתחלתי בתהליך רק היום...

מילוי שאלון וכו' מכוון שאת קלינאית תקשורת , אשמח לדעת האם את עוסקת בכך גם באופן פרטי (באבחון) ?

shani74

New member
תסתכלי למעלה

איפה שכתוב תפוז אנשים | פורומים מתחת לזה כתוב שלום אלינור לוין, אח"כ X חברים, ואחר כך יש סימן של מעטפה - זו הכניסה לתיבת המסרים שלך. תלחצי על המעטפה ותיכנסי אל תיבת המסרים, ותוכלי לקרוא את המסרים שלך.

d i v e l

New member
נצל"ש דואגת

הנה ההודעה כפי שהעלתי בגסטרו ילדים, עדיין לא קיבלתי תשובה אולי למי מכן יש תובנות? עדן הפיצית בת 8.5 חודשים. נולדה בלידה קשה וארוכה (30 ש', חבל הטבור היה כרוך לה מסביב לצוואר) בסוף שבוע 38 במשקל של 2370 גרם, עם IUGR משבוע 30. היום נשקלנו, היא שוקלת 5840 גרם ועלתה רק כ- 100 גרם בחודש האחרון. התיאבון שלה
מצויין, היא אוכלת פירות, מרק עם אורז ושווארמה, דיסה ושניים-שלושה בקבוקי תחליף חלב עם דיסה ביום של 180 CC. היא מאוד חלשלושית, לא זוחלת, אפילו לא גחון, לא רוצה בטן, מתהפכת רק מהבטן לגב. קוגנטיבית היא בהתפתחות תקינה, מאוד עירנית, סקרנית, מחייכת מגיל חודש, לוקחת דברים שמוגשים לה (וגם כאלה שלא מוגשים לה ). מה זה יכול להיות?

התובנה היחידה שלי היא שזה לא נשמע קשור לגסטרו

הילדה אוכלת בתיאבון, לא מקיאה, אין לה עצירויות או שלשולים לא מוסברים, אמנם לא עלתה הרבה במשקל אבל בכל זאת עלתה... למה זאת שאלה לסטרו? זאת צריכה (לדעתי הלא רפואית) להיות שאלה להתפתחות ילדים. אולי היא צריכה פיזיותרפיה?

קנצול

New member
זה קשור גם לגסטרו וגם להתפתחות

יכול להיות שיש בעיה בספיגת המזונות ואז יש לבדוק תרבית צואה ואם התוצאה לא תקינה בדיקות מקיפות יותר אי ספיגה של אבות המזון יכול להיות הגורם להתפתחות מוטורית איטית כמו במקרה של אנמיה למשל לכן בודקים את הענין התזונתי ע``מ לשלול בעיות ואז מפנים למכון להתפתחות הילד להמשך טיפול.

d i v e l

New member
תודה לשתיכן ../images/Emo13.gif

קיבלתי מהרופא בדיקות לעשות לה של תפקודי כבד, בלוטת התריס וכו' אבל אני בסרטים רעים לגמרי ורציתי לבדוק אם יש אמהות שעברו משהו דומה...

mAmA MiSiSiPi

New member
בלי סרטים../images/Emo88.gif

אם לא קבעו משהו לא טוב אז בנתיים הכל טוב , תמשיכי לבדוק ולברר עבורה אבל בלי פאניקה וסרטים חבל על הבריאות שלך.

למעלה