דה ז'ה וו

דה ז'ה וו

תחושת דה ז'ה וו קלה אחזה בי למראה בת'אני בבי"ח
הדבר הזכיר את הפציעה של פיג'י ( למי שזוכר) השמנמונת בעלת שמחת החיים שנפצעה ברגלה כתוצאה מהאימונים - גם היא שאבה עידוד מרונדה. סה"כ היה פרק סיום נחמד ומרגש לקנדי אשר גילתה את נשיותה ואף השתחררה מההגדים והתפיסה השלילית של אביה.

GiRiLy

New member
כנ"ל

גם לי זה הזכיר את פי.ג'י. עם הפציעה שלה בכלל אין כמו רונדה.

מי יגלה לי מה זה לגלות את הנשיות../images/Emo26.gif../images/Emo90.gif?

אני אמנם פיספסתי חלק מהסדרה העונה, אבל אני לא מצליחה להבין מה המטרה האמיתית של קנדי בבית? מה היא רצתה לשנות? מה זה אומר להיות יותר נשית - רק להתלבש אחרת? אני בטוחה שלא, אבל משהו לא ברור לי איפה היה הכשל בחייה של קנדי, ומה זה קשור למה שקוראים בסדרה 'נשיות'?

פיפיטה

New member
קנדי מקסימה

כשהיא הגיע לבית היא ניראתה כמו............. אישה גברית ? היא לא ידעה להתאפר אז היא לא התאפרה היא עובדת כסוהרת אז היא תמיד השתלטה על הכל מטבח, בביתה על הילדים הובילה בריקוד עם חברה וכו'. ההשפעה של אביה בילדותה השפיעה עליה כל-כך , והיא הפסידה כל כך הרבה בחיים לא היתה לה שימחת חיים בכלל והיום היא יצאה זוהרת קורנת. כל-כל הרבה היה בתוכה והכל פרץ ויצא והיא ניראתה היום 10 לדעתי היא אחת ההצלחות של מתחילות מחדש.

אני עדיין חושבת שיש מחלוקת בהגדרה הזו

מה זה אומר 'לגלות את הנשיות' בעיקר בתוכנית כזאת של נשים: נשיות או 'אישה גברית' מה זה אומר, ומה בעצם המטרה אם להשמיט את נושא ה'נשיות' כהתייחסות למגדר? הרי משהו הציק לה, ואני מאמינה שזה לא היה שהיא לא לובשת שמלות...גם מקווה שלא היתה הכוונה להוביל אותה להיות 'אישה' - אלא להבין את המשמעות האישית שלה לנשיות, אני חושבת. אני לא יודעת, זו עדיין תעלומה בשבילי. ללבוש שמלה לא הופך אותך לאישה (אני חושבת, לא?) וש כאן משהו יותר עמוק, אבל גם משהו שבהגדרת המטרה אני לא יודעת עד כמה נכנסו לזה עם יתר בנות הבית ועם הקהל....

סליחה, אבל אני רוצה מחדד....

לחדד יותר את השאלה - (טוב בשעה כזו פלא שאני בכלל יודעת מי אני). אז - "האם לזה שהיא היתה סוהרת והשתלטה על הכל במטבח" נקרא בעיה שהיא לא יודעת את הזהות המינית שלה (להיות עדינה, אולי מורה או גננת, בטח לא סוהרת, ובמטבח לעשות מה שמבקשים ממך?) = אני מניחה שלא, אבל שאפשר בכל זאת להגדיר כאן איזה רצון בשינוי כי משהו הפריע. השאלה מה, ואיך מנסחים את זה?

godeta

New member
אנסה להיות המחדד/ת

לדעתי, קנדי היתה ונשארה מאד נשית אולם, נסיבות חייה ועל כך דובר רבות הביאו אותה להסתיר ולגנוז את כל סממני הנשיות (כביכול) החיצוניים. קוקטיות, התחנחנות, התנהגות בעלת כפל משמעות - עיין ערך טס שכך משיגה תשומת לב. הדבר התבטא גם בלבוש (פשוט, נֹח, פונקציונלי ולא סקסי. האמת, אני ראיתי בכך איזו שהיא אוטנטיות. אבל היא הרגישה שהיא יוצאת דופן והלחץ החברתי השפיע עליה. הבעיה המרכזית של קנדי היתה השליטה. את זה היא הצליחה בהרבה אומץ, פחד וכאב לנטרל. בשלב זה לפחות. עם הכלים שהיא קיבלה, הידע והחיזוקים דרכה סלולה.

godeta

New member
שכחתי לשאול, על איזו חתונה דיברו שם? של מי?

einatgross1

New member
החולשה של התוכנית

אני מכורה לתוכנית הזאת, אוהבת אותה ברמה החויתית וגם מוצאת שיש מה ללמוד ממנה. ובכל אופן יש בה חולשה מסוימת. המטרה נראית כמונחתת יותר מאשר כנבנית ביחד עם המתאמנת. נשיות, על פי הקאוצ'ינג, צריכה להיות מוגדרת עם המתאמנת. בד"כ שלב זה לא נעשה או שלא משודר בסידרה.

s m i l e 2 4

New member
את אומרת שהמאמנות מנחיתות על הבנות את

המטרה שלהן בלי להגדיר את זה לפני יחד איתן?

einatgross1

New member
רמות של הנחתה

בתוכנית זה מוצג ממש כהנחתה. כלומר, ממש לא מראים לנו את המסע המשותף להגדרת מטרה. המתאמנת החדשה מספרת את סיפור חייה ואז המאמנת אומרת לה את המטרה שלה. יחד עם זאת אני מניחה שיש שלבים מוקדמים של מיון מועמדות לתוכנית שבהם מבינים את צרכי המתאמנת. נראה לי שבפועל בתוכנית, מתוך צרכי המתאמנת המאמנת גוזרת עבוה את המטרה. בניגוד לכך, באימון במציאות, יש מספר פגישות שבהן יוצאים למסע משותף להבנת הייעוד של המתאמנ/ת.בנושא נשיות למשל, במציאות, היה בירור מעמיק של המושג בעיני המתאמנת דרך תנועה בין עתידה, עברה ועוצמותיה.

Y. Welis

New member
בעניין הזה, אני מתכנן לארגן אירוח של מאמן/ת

מקצועי בפורום בקרוב, שיספרו על המקצוע שלהם ומה נדרש מהם ומהמטופלים, ואיך הם עובדים יחד. אני מאמין שזה יהיה מעניין מאוד.

לדעתי זו לא חולשה..

זה פשוט כורח המציאות. תראי את הפרק של היום, למשל. הרי קארן הזו הגיעה היום שבורה, מעוכה, נזולת איפור ועוד כמה תיאורים שאני חוסכת ממנה פשוט כי היא מסכנה. במצב כזה, כשבנאדם לא רוצה לחיות בכלל ואיאנלה בקושי מצליחה להוציא ממנה מילה אני חושבת שזו ציפיה מאוד גבוהה ולא מציאותית לבקש מהן להשתתף באופן פעיל יותר בהצבת המטרה שלהן. חוץ מזה, מאיפה להן מה בדיוק המטרות שלהן? הן יודעות שכל החיים שלהן "מקולקלים" סביבן ואין להן מושג קלוש מאיפה להתחיל, אחרת הן היו מסתדרות בעצמן. לא ככה?

einatgross1

New member
הידע בתחום האימון

זה בדיוק הידע של המאמנ/ת-איך לבנות עם מתאמנ/ת מטרות, גם כשהם מרגישים סמרטוטיים, נמוכים וכד'. בכל אופן המסע לבניית מטרות הוא תהליך לא כל כך טליוזיוני ולכן אני מניחה שהחליטו לדלג עליו. לדעתי, על חשבון רמת ההצלחה של האימון...

המונשרי

New member
האישיו של הנשיות

קנדי - מעבר לעובדת עבודתה כסוהרת בת מתוך 14 !! ילדים אמא ל 8 ! ילדים וסבתא (כבר בגיל 44 ) חיה של קנדי התנהלו במתכונת כזו שהאינטרסים של כולם קדמו לשלה. ןאז יום אחד היא קמה וגילתה שהיא לא אוהבת יותר את מה שניבט אליה במראה [ וולקאם למשבר גיל ה-40]. היא הייתה אשה מוזנחת שלא ידעה איך להתלבש / להתאפר וכו'. בנוסף, התגלה שהיא סוחבת איתה תיבת פנדורה מהילדות - האבא שלה העדיף בנים על פני בנות - הוא ציפה לבן ובמקומו קיבל את קנדי (שהיא הבכורה) שהצטרכה לטפל ביתר האחים שבאו אחריה. בנוסף הייתה לו תפיסה קצת מוזרה - שאשה שמתאפרת = ל $@*!

למעלה