דה ז'ה וו

Y. Welis

New member
מהמעט שאני יכול לומר (או ככל שהבנתי)

היא רצתה לברר לעצמה אם היא עדיין תוכל להישאר מי שהיא, גם במראה נשי. אם היא תוכל להיות חזקה היכן שצריך ורכה היכן שצריך, אם היא תיראה אחרת. אני לא חושב שהיא היתה צריכה להראות כך רק משום שזה מקובל, אלא משום שזה מייחד אותה. כי היו דברים נשיים שהיא מנעה מעצמה, בגלל השפעתו המזיקה של אביה, ואלה דברים שהגיעו לה. איאנלה ציינה שאין פחיתות או נחיתות בהשקעה במראה חיצוני - זו לא כניעה למוסכמה, אלא דוגמא לביטוי אישי (היא גם שאלה, האם אשה מאופרת פחות חזקה? האם נשים בעמדות כוח לא משקיעות בעצמן?). לקנדי לא היה ביטוי כזה כשהיא הגיעה לבית, והיא *רצתה* שיהיה לה. אילו היא לא היתה רוצה, אני מניח שאף אחד לא היה בא אליה בטענות על המראה שלה.

שוב, מדגישה, שחוסר הנוחות שלי הוא

עם המילה 'נשיות' כמטרה. אני לא חושבת שזה מובן מאיליו שמתכוונים למראה ולסוג מסויים של התנהגות, אני רק חושבת שזה מעורפל ומאוד נופל לסטיגמות כאשר מגדירים מטרה כך. זה גם יוצא ש"ההפך " זה להיות 'לא נשית'. אז נכון שזו הגדרה שלה, אבל זה בהסכמה של אלו שמובילים את הסדרה, שיש בה מסרים טיפוליים אבל גם חינוכיים (למשל בפרק על הבושה,הוא לחלוטין 'ערכי/חינוכי' - ולמעשה בכל פרק שיש בו אמירה טיפולית יש גם מסרים שהם ערכיים/לימודיים). בקיצור, אני לא סגורה על זה, אני רק נותנת פתח לדיון. ומה שמפתיע אותי זה אם לא היה דיון עמוק ואמיתי בנושא זה בבית בזמן שעבדו עם קנדי - עם שאר הבנות ואנשי המקצוע. אני כאמור ממש לא ראיתי את העונה ברצף, אך שאלתי אם היה דבר כזה ואם לא - מדוע? ומה עוד אפשר להגיד על הנושא של 'נשיות'?

Y. Welis

New member
אני מסכים - המסרים של הסידרה הם ערכיים

היא באה להקנות מידות ואמות מידה לדברים, אבל לא כדוגמה או אידיאולוגיה, אלא כמשהו שמסייע לאדם לקבל את עצמו. בפרק הבושה למשל כל טיעון ערכי לווה בהדגמת התהליך שעובר על האדם - לכן הייתי אומר שאלה ערכים אוניברסליים יותר מאשר ספציפיים או משוייכים לאיזשהו צד (אם לנחש, היית משייכת אותם לצד השמרני?). התכוונת לשאול האם היה נסיון להגדיר את מהות הנשיות? אם כן, אני לא חושב שהיה, כי כל אחת שם מגדירה את עצמה באופן אחר, ומבחינת איאנלה המטרה היא להוציא החוצה את הפנימיות האמיתית האותנטית, שעשויה להתבטא בכל צורה (ר' הדוגמא של ליאה בעונה 1).

meli99

New member
העניין הוא בתחושות העמוקות

ובתפיסה העמוקה של קנדי "מהי אישה". המסר שהיא קיבלה בבית הוא שאישה שווה פחות, מיותרת, טיפשה, חסרת ערך וכו'. מעבר לכך הובהר לה מעל לכל ספק שכל סממן של נשיות מתאים רק לבחורות זולות, כלומר מי שמטפחת את עצמה היא זונה. תפקיד האישה, כפי שהובן מפי אביה, הוא להביא ילדים לעולם ולטפל בהם, בבעלה ובמשפחתה, לבשל, לכבס וכו'. קנדי מעולם לא קיבלה את הלגיטימציה להיות אישה ולהגשים את עצמה כאישה ולכן, הדרך היחידה בה יכלה להרגיש עוצמה וערך עצמי, הייתה ע"י "מחיקת" הסממנים הנשיים שלה, הזנחת המראה החיצוני שלה, עליה במשקל, בגדים רחבים וכו' ואימוץ מנהגים גבריים כגון שליטה, כוחניות, קשיחות וזה בא לידי ביטוי גם בבחירת הקריירה שלה (סוהרת במתקן כליאה לגברים) רק כך הרגישה שהיא יכולה להשוות את עצמה לגברים וע"י כך להיות בעלת ערך. גילוי הנשיות של קנדי הוא בעצם גילוי העובדה שהיא לא מאבדת מהערך שלה ומהיכולות שלה כשהיא מאפשרת לנשיות שלה להתבטא באופן חיצוני. היא לא מאבדת מהרמה האישית או המקצועית שלה ובשורה התחתונה, לא רק שהיא לא מורידה מהערך שלה אלא אף מעלה אותו מכיוון שכך היא אדם שלם ובריא יותר.

מלי תודה../images/Emo141.gif

ההסבר שלך סידר לי את העניינים ועכשיו אני מבינה הרבה יותר את המטרה, כפי שהוגדרה בסדרה וגם את האופן שבו 'תקפו' אותה. חן חן לך.

inbary68

New member
הי, שלום לך חברתי!../images/Emo39.gif

אז מה, אני רואה שהחלטת להצטרף אלינו. וואוו, ואיזו כניסה, שאלה 'כבדה' - כמו שאת אוהבת...
אני שמחה באמת. אולי ככה נוכל 'להיפגש' - יש סיכוי יותר גדול ככה, זה מקצר מרחקים. רק לאחרים ששומעים את השיחה: זאת חברתי מהקצה של המדינה, ואנחנו חברות משכבר, אך בקושי מצליחות להתראות. הייתי אצלה לא מזמן - בשבועות - ואז במקרה התגלה לנו שגם היא אוהבת את הסדרה - פחות צופה בה ממני בגלל אילוצים, אבל הנה, אני רואה שהיא הצטרפה. מקווה שתבואי לכאן שוב גלילה. שבוע טוב לך ולכווווווולן!

לפי ג'י המסכנה היה ממש חור ברגל

זה היה קשור גם לסוכר שלה, ולמצב הקשה בו הגוף שלה נמצא. במצב של סוכרת פצעים לא נרפאים בקלות, לפעמים יש גנגרנה ודברים איומים אחרים. מה קורה אתה היום? מישהו יודע/ת?

GiRiLy

New member
ככל הידוע לי

היא דוגמנית למידות גדולות והיא השתתפה בסרט קצר שנקרא FAT GIRL .

למעלה