דה ז´ה וו זה פה?

Psycho Bitch

New member
דה ז´ה וו זה פה?

לא מצאתי קטגוריה לשאול על זה אז אני מנסה פה.. מישהו יכול לתת לי מידע על דה ז´ה וו?

conatus

New member
ניסיתי...

אני יוצא מתוך הנחה ששנינו יודעים שזו תופעה שבה סיטואציה בהווה מחזירה אותנו לסיטואציה בעבר ונדמה לנו שעבר מתערבב במציאות. מייד אחר כך זה נעלם ומתפוגג... רוצה לנסות ולחשוב ולנתח יחד למה זה קורה, בבקשה זרוק איזשהו כיוון או רעיון...

Psycho Bitch

New member
אני בת

אמרו לי פעם שזה כאילו יש עוד עולם מקביל כביכול ושם יש את אותם אנשים שיש בעולם הזה משהו כזה

conatus

New member
סליחה שהחשבתיך לזכר.

קראתי את הודעתך על אפשרות של עולם מקביל. ותגובתי היא כדלהלן : האפשרות קיימת ומולה מתקיימת האפשרות ההפוכה שהיא אינה קיימת. מאחר ואני חובב מושג המתקרא אינסוף הרי שאני סבור שיש לתופעה הזו אינסוף פרשנויות. אז את הבאת אחת מהאינסוף וזה יפה כשלעצמו כי זה מראה שאת "מלאה" ולא מרוקנת ושאת מנסה ולא מתעלמת ורוצה להבין ולדעת וגם סקרנית וזה כשלעצמו יפה מאוד בעיניי הרבה יותר מאינסוף הפתרונות המוצעים לתעלומה שבה אנחנו דנים. לגופו של עניין - הצעתך לפתרון התעלומה נוגעת בתחום המתקרא מיסטיקה. אולי המיסטיקנים יודעים משהו שאנו לא. נסי אותם, אך תזכרי את מושג האינסוף שעליו דיברתי ואם תזכרי זאת את תגלי שהיחס שלך לפתרונות שיוצעו לך יהיה מתון הרבה יותר... ממני conatus

ezmeer

New member
נכון, יש עולם מקביל

זאת באמת התופעה. העולם המקביל(כמו כל עולם), נמצא בתודעה. יש לנו המון עולמות מקבילים בתודעה. כל מצב שונה שאנחנו נמצאים בו (אני מתכוון למצב פסיכולוגי), זה עולם בפני עצמו. מכל מצב אנחנו רואים הכל אחרת. ברגע אחד, אנחנו נמצאים בעולם אחד , אבל הוא יכול להתחלף. קפיצה מהירה כזאת לעולם מקביל וחזרה יכולה נותנת את התופעה של דה ז´ה וו.

conatus

New member
בדימיונך כנראה...

ראה ידידי. אתה טוען שמדובר בעולם מקביל הנמצא בתודעה. אז ככה הבט סביבך ברגע זה ממש בעת שהינך מביט במסך וקורא את הודעתי זו מה אתה רואה, מסך, נכון. ועכשיו הבט ימינה ושמאלה מה אתה רואה עצמים נכון אולי ספר אולי שולחן חלון כיסא וכו´ האם אתה רואה חפץ שאינו קיים ? אתה לא יכול לראותו מפני שהוא אינו קיים, אז מה הרעיון ? הרעיון הוא מאוד פשוט רק העצמים גורמים לנו שנמשיג אותם ( ניתן להם שם ומושג כמו המסך שאתה רואה ) ויוצא מכך שכל הקיים בעולם קיים בתודעתנו מתוקף היותו קיים קודם כעצם ועכשיו אני חוזר לרעיון שלך בדבר עולם מקביל היכן הוא העצם הזה המתקרא עולם מקביל שגרם לך להמשיגו בתודעתך ? (ראה כותרת ההודעה )

arcidea

New member
עולם הרוחות

קונטוס- נא הגדר "קיים" "יש" האם אני קיימת? איך אתה אתה יודע? אולי אתה רואה את המילים שאני מייצרת ומניח שמאחוריהן יישות תבונית אבל אולי אני בכלל סוכנת אינטליגנציה מלאכותית, יישות דיגטלית- ללא התקיימות פיזית שניתן לראות או למשש שנשלחה לתפוז ממעבדות סוני אלקטרוניקס ומה אז? אני קיימת? או שרק מילותי קיימות? האם תיתכן תבונה ללא גוף?

conatus

New member
ארכידאה !

לי ולך יש הנחה משותפת והיא שהמילים הנכתבות כאן נכתבות על ידי בני אדם. על בסיס הנחה זו בלבד את קיימת עבורי ( ולא חשוב אם את קיימת כרגע במציאות או לא קיימת מפני שמדובר רק על הנחה המניחה את קיומך ) ולצורת ההתקשרות המלאכותית והאמצעית הזו זה בהחלט מספיק ומספק - זוהי תשובתי לך לשאלתך בדבר קיים ויש. הויכוח או הדיון שיש לך איתי נסוב אך ורק על ההנחה ( תקפותה נכונותה אמיתותה ועוד... ) שהנחתי. אני מצפה לתגובתך על ההנחה. conatus

ezmeer

New member
האם הצצת פעם בפורום "דרך הלוחמים"?

בהזדמנות, תשאל את החברה שם, מה זה תמונת עולם. אתן לך כיוון. נקודה ראשונה: אתה רואה רק תחום מוגבל של גלים. מאדום לכחול. קצת מעבר - איפרא אדום ואולטרה סגול, אתה כבר לא רואה. אם למשל היית רואה גלי רדיו, היית רואה דרך חפצים :)) כנ"ל לגבי שמיעה, תחושה ושאר החושים. דרך אגב, תחומי הגלים שאתה רואה, משתנים בהתאם למצב הרוח שלך, למצב הפיזי שלך ברגע הזה ובעקבות עוד אינסוף דברים. הנקודה הבאה: אנחנו יודעים לעבד עם המוח, רק כמות קטנה יחסית של נתונים. רק מספר סופי של פרמטרים. למרות שתמיד, בכל סיטואציה, יש אינסוף פרמטרים שאפשר להתחשב בהם. כל מצב, אפשר לראות מאינסוף נקודות ראות שונות. מכל נקודת ראות, נגיע למסקנה אחרת, כי נקודות ראות שונות, זה הקשרים שונים, זה פרמטרים שונים שמתחשבים בהם, זה סדר עדיפויות שונה וקריטריונים שונים. אנחנו תמיד מגיעים למסקנה, מתוך נקודת ראות אחת. אולי שתיים. :)) במקרה שאנחנו מוכנים לבחון נקודת ראות אחרת. אבל יש אינסוף נקודות ראות ומכל אחת, אפשר להגיע למסקנה שונה. אבל אנחנו אוטומטית בוחרים נקודת ראות שנמצאות קרוב יותר לאף, יותר מוכרת, יותר ברורה. בחירה אוטומטית ולא מודעת של נקודת ראות, מקשה עלינו לנהל את החיים ביעילות. כל מצב שבו אנחנו נמצאים, אנחנו יוצרים את העולם, איך שאנחנו רואים אותו ומפרשים. עכשיו תקשר את הנקודה הראשונה עם השנייה. לכן עולמות מקבילים. ברור?

conatus

New member
אפשרי והכרחי המציאות

אינני מזלזל בחברה מפורום דרך הלוחמים אך כול החברה האלה כולל הפורום עצמו הם רק אפשרי המציאות ולא הכרחי המציאות בדיוק כמוני וכמוך ולכן במידה ונהיה פה או לא ( כולל כול המין האנושי ) העולם ימשיך להתקיים על פי החוקיות הנצחית שעל פיה הכול פועל מנצח נצחים ( ושיטתך שאנחנו יוצרים את העולם לא מובנת לי ). באשר לתגובתך : קראתי המון מלל שלא מצליח להסביר בצורה פשוטה מה זה עולם מקביל ופעם למדתי משפט חכם "מילים כה רבות מראות על טענה חלשה". ידידי איזמיר אם עיסוקך הוא במיסטיקה אז יופי הבה ונפסיק את הדיון עכשיו מפני שאין בי משיכה לתורות נסתרות. ואם עיסוקך הוא בהיגיון ברציונאל ובתבונה הסבר בכלים אלה כיצד מתקיים עולם מקביל בתודעה בזמן שבמציאות אין לו קיום שהרי אנחנו תופסים מציאות אחת.

ezmeer

New member
בתגובה לדבריך

אינני מזלזל בחברה מפורום דרך הלוחמים אך כול החברה האלה כולל הפורום עצמו הם רק אפשרי המציאות ולא הכרחי המציאות בדיוק כמוני וכמוך ולכן במידה ונהיה פה או לא ( כולל כול המין האנושי ) העולם ימשיך להתקיים על פי החוקיות הנצחית שעל פיה הכול פועל מנצח נצחים אתה תמיד פותח את ההודעות שלך ככה? למה כתבת את זה? כיצד זה קשור לעולמות מקבילים או לדה ז´ה וו? קראתי המון מלל שלא מצליח להסביר בצורה פשוטה מה זה עולם מקביל במשפט הקודם שלך "ושיטתך שאנחנו יוצרים את העולם לא מובנת לי" אמרת את זה, אבל בצורה יותר נכונה. תשתדל לשמור על הקו. "מילים כה רבות מראות על טענה חלשה" או במילים אחרות: "כל מה שמסובך יותר מ 2*2=4 קשה בשבילי, אז תשתדלו שלא לאמץ אותי יותר מדי" ידידי איזמיר אם עיסוקך הוא במיסטיקה אז יופי הבה ונפסיק את הדיון עכשיו מפני שאין בי משיכה לתורות נסתרות שוב, כל מה שמסובך בשבילך מ 2*2, זו מיסטיקה? לא. עיסוקי אינו במיסטיקה. ואם עיסוקך הוא בהיגיון ברציונאל ובתבונה הסבר בכלים אלה כיצד מתקיים עולם מקביל בתודעה בזמן שבמציאות אין לו קיום שהרי אנחנו תופסים מציאות אחת. נכון, מציאות אחת בכל רגע נתון. לא קרה לך שאתה באותו המקום, בזמנים שונה ובסיטואציות שונות, רואה את העולם בצורה שונה לגמרי? כאשר, אני אומר "עולם מקביל", אני לא מתכוון לעולם מקביל מספרי מדע בדיוני.

conatus

New member
ידידי איזמיר

כן קרה לי שראיתי את העולם בצורה שונה. אבל אני משייך זאת לשינוי ( שכן החיים דינאמיים ומשתנים כל העת ). באשר לכול שאר הדברים שכתבת בהודעתך. אינני ווכחן ואינני מחפש אחר התנצחויות. אני נהנה רק מדיונים. אינני מושלם ואני בקלות יכול להביא נקודות שתימצא בהן סתירה ( אני משתדל כול העת להימנע מלסתור את דבריי כדי להישאר נאמן להם ולטענה הכללית ) ואני נכון בכול עת לקבל את דברי האחר ולהפנימם כאילו היו מחשבותיי ( ראה הודעתי האחרונה בפורום איכות הסביבה ואת השינוי שחל בעמדתי בעקבות תגובה של כותב אחר ) אך רק בתנאי שהם עוברים את ביקורת התבונה האישית שלי ( תבונה - עניין יחסי ) וייתכן בהחלט שלא נמצא נקודה מפגש משותפת בין תבונתי לבין תבונתך.

חברה בגדול הגזמתם והאנרגיות שיצרתם

אינן חיוביות כלל וכלל... גם אם התכוונתם להתדיין אחד עם השני אני מרגישה כאן רצון להתנצחויות הדדיות. לכך אני קוראת: "מלחמת אגו"... תחשבו לרגע שגופנו הוא רק אחוז אחד של כל הישות שנקרא אדם שאר 99% הם רוח: נפש נשמה. מה אתם עושים? מתנגחים אגו באגו: קליפה בקליפה... אם אתם נהנים מכך אשריכם. לי זה לא עושה טוב. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

conatus

New member
מה שהתכוונתי לומר זה...

שהתופעה הינה מחזה זהה למחזה מהעבר אך בשינויים. למשל הייתי ברחוב ( או כול מקום אחר ) כלשהו מתישהוא בזמן מסויים בחיי ומאוחר יותר הזדמן לי להגיע שוב לאותו מקום ( או שהגעתי למקום אחר לגמרי שדומה בקווים מסויימים לאותו מקום מהעבר בו הייתי ) ואז מוחי ניסה להרכיב את התמונה המוכרת לו מהעבר ולהלבישה על זו הנוכחית אך התקשה לעשות כן בגלל השינויים ואז המראה המציאותי תמיד מנצח את אותו מראה מהעבר ( ולכך התכוונתי כשאמרתי שאנו תופסים רק מציאות אחת. conatus

למעלה