דהתה לי כביסה

דהתה לי כביסה

השבוע לי מלא בבאסות! הבוקר תליתי כביסה שכיבסתי במשך הלילה, לתדהמתי הרבה גיליתי בתוך הכביסה הכהה גופיה לבנה של הפיצ'ון. כמובן שהגופיה קיבלה גוון אפרפר די מגעיל. יש דרך להחזיר את הלבן שלה?

כן. יש חומר שנקרא 'רן'

הוא מחזיר לובן לבגדים לבנים - משתמשים בו במקום אבקת הכביסה וב 90 מעלות הוא נותן תוצאות מעולות. אפשר גם לא בהרתחה אבל אז לא תמיד התוצאות מושלמות.

בכל הסופרים והפארמים

אני לא בטוחה שזה יעבוד גם ב 40% אבל אולי כן - אפשר להשרות את הבגד עם החומר קצת לפני הכביסה. בכל אופן החומר הזה לא יקר, ואני משתמשת בו גם כדי לרענן את חיתולי הטטרא של הילדה וכדומה. אגב, על מנת למנוע מקרים דומים אני משתמשים בדפים מיוחדים לכביסה שסופחים אליהם צבע שיוצא מבגדים שנמצאים במכונה במקום שבגדים אחרים יספחו אותם. זה מעולה, ומאז שאני משתמשת בהם לא קרה לי שבגדים נצבעו.

וולייט זו המצאה גאונית

גם אני משתמשת בדפים הללו אך לא בכל כביסה. אני שמה כשיש לי בגד חדש שכיבסתי בנפרד כבר כמה פעמים ואני עדיין מפחדת שיעברו צבעים. בד"כ אני ממינת ממש טוב כביסה ואזה אף פעם לא קורה לי. הפעם מיינתי ערב לפני ולא שמתי לב שבעלי הוסיף דברים שהם לא כהים לערימה שהיתה על ריצפת חדר האמבטיה. פשוט הרמתי את כל הערימה ודחפתי למכונה. עכשיו למדתי לבדוק טוב טוב שוב את מה שאני מכבסת. אני אנסה לחפש את החומר הזה.

אני שמה אותם בכל כביסה.

הסתבר לי שגם בכביסה של בגדים שעבר עברו אי אלה כביסות הדפים יוצאים 'מלוכלכים', ולכן אני פשוט שמה דף אחד עם הכביסה.

שוקולתה

New member
תודה לכולכם כל הכבוד לכם.

מודה לכם מאוד באמת רעיון אני ינסה. ודרך אגב לי אין מיבש. האים זה דפים שמכניסים גם למיבש כבסה. כי היום מישהי אמרה לי בסופרפארם.אחת המליצה לריח בארון. והקופאית אמרה לי שזה ילכלך לי את הבגדים. אז מה אתם אומרים לגבי הדפים לריח בארון.

OK קניתי, ועכשיו שאלות

הופתעתי לגלות שאני מכירה את החומר הזה! ברגע שראיתי אותו בסופר ניזכרתי שלאמאשלי יש כופסא כזו ששוכבת אצלה כבר עשרות שנים ובכלל לא ידעתי מזה. אני לא יודעת אם היא יודעת מזה כי מעולם לא ראיתי שהיא השתמשה בזה. עכשיו לאופן השימוש - מדובר רק בגופיה אחת במידה 4 ככה שזה די קטן. חייבים במכונה? אפשרר לעשות את זה ביד? כמה חומר לשים? להפעיל בתוכנית אורכה רגילה או קצרה?

למעלה