דד-ליין

קורלי

New member
דד-ליין

ככל שעובר הזמן וחולפים להם חודשים רבים של טיפולים שמצטרפים לשנה ואחר כך לעוד אחת חולפים בי ההרהורים של עד מתי בעצם אמורים להמשיך,מהו הדד ליין שאנו מציבים לעצמנו מבינת המשך המסע המפרך שאנו עוברות,ואןלי בעצם הענין יוכרע ע"י הרופא עצמו שיבוא ויומר שחבל על עוגמת הנפש והסבל הרב שאנו עוברות ויציא להפסיק,אך אז תמיד נמצא איזו כתבה על אחת שהמשיכה כנגד כל הסיכויים לא ויתרה והצליחה. בינואר מלאו לי 35 בחלומותי הגרועים ביותר לא חלמתי להגיע לגיל זה ועדיין לא לממש את ההורות.עברתי כבר 3 הפריות שנכשלו ,עם תגובה חלשה של שחלה[המקסימום שהגעתי ל4 עוברים שהופרו ובפעמים החרות 3 בלבד ושוב לא מתוך הרבה זקיקים אלא מכמה בודדים. כל זאת עם רקע של זרע לא מזהיר. בסביבה המשפחתית והחברית כבר רומזים לכיוון של אימוץ ושאר אלטרנטיבות והאמת הקשה היא שאיני מסוגלת לדמיין עצמי עושה זאת וגם אין לי כל תחושת רצון לעשות זאת הבעיה הגדולה היא ומענין אותי אם עוד מישהי חשה כמוני אני נכון לרגע זה מעדיפה להסתפק בזוגיות בלבד על פני זוגיות בתופת מאומץ. אני עומדת לעבור היסטרוסקופיה ביום א וכבר ממש ממש עייפה. הייתי מעוניית לשמוע תגובות של בנות לגבי דעתן בדבר העיתוי המתאים לגבי הפסקת טיפולים,אם בכלל,אני מרגישה שמחודש לחודש אני פשוט נחלשת. והחוסן הנפשי מאבד כוחותיו. בריזומה שלי היה גם הריון כימי אחד שנפל בבטא 700 מבלי שנראה שק עובר ואז אני אומרת לעצמי שעד שהוא קרה,מה הסיכויים שיגיע שוב בפרק זמן סביר עם בכלל. אני מודעת לכך שישנן בנות שנמצאות במסע הזה הרבה זמן ממני והייתי מעונינת לשמוע איך הן רואות את המשך דרכן??? מצטערת על ההשתפכות הארוכה.

נועם@בת

New member
קורלי, גיל 35 זה בהחלט גיל

לעשות הפסקה לשיקום הגוף הנפש והזוגיות. קחי לך חופשה ארוכה בלי התחייבות לחזור. תשקיעי בעצמך ובאיש שלך. תעשי שינויי בחיים. תעשי את כל הדברים שלא נתת לעצמך לעשות כי עכשיו טיפולים ועוד מעט הריון... לטעמי (ממרומי 43 שנותי
) זה קצת מוקדם לקבוע דד-ליין. כי קביעת דד ליין מחייבת המון התחבטות וחשבונות וסגירת קצוות וכו´. הפסקה, פסק זמן, פאוז- פשוט לרדת מהרכבת בתחנה כלשהי מבלי להתחייב לחזור. אבל לשמור בכיס את הכרטיס שיש לו עדיין תוקף. אני עשיתי את זה לפני שנה. הפסקתי ועברתי לטיפולים אלטרנטיביים שהייטיבו איתי. אם לא אהרה אחזור לטיפולים בקרוב. אבל השנה הזאת ריפאה הרבה צלקות ומכאובים. היא תיקנה בי דברים שהיו בי שנים על גבי שנים, וצרות שנוספו בשנים ההורמונליות האחרונות. אגב, 3-4 עוברים להחזרה זה לא הישג עלוב כל כך. למרות שהרופאים לפעמים מחמיצים פנים
קחי לך את הזמן, ובעוד שנה או יותר שבי לעשות את חשבון הנפש. בהצלחה נועם

kathi

New member
דד ליין

אני נמצאת עכשיו בדיוק באותם התלבטויות, אני בטיפול כבר שנתיים ועדיין לא עשינו ivf. כך שיש לנו עוד לאן להתקדם בטיפולים אבל הבעיה אצלי היא סיכוי גבוהה להפלות. אנחנו בינתיים ממשיכם בטיפולים אבל כמוך אני מרגישה שאני צריכה איזה ד ליין. איזה שהוא תאריך יעד להפסקת הטיפולים או יותר נכון תאריך ייאוש. כי אני פשוט לא מוכנה להמשיך במצב הזה עוד הרבה שנים, לא רוצה למצוא את עצמי עוד 5 שנים עדיין באותו מקום והסיפורים על הנשים שנכנסו להריון אחרי 15 שנה לא מעודדים אותי להפך. אבל אני לא יודעת להגדיר לעצמי את הדד ליין הזה, עוד שנה,שנתיים? עוד 5,10 טיפולים? עוד הפלה? לא יודעת מתי. אבל ברור לי שבכל מקרה בשנה הקרובה אני ארצה לפתוח תיק אימוץ בארץ, כי במילא זה לוקח כמה שנים, ובמקביל להמשיך בטיפולים. אני חושבת שזה יוריד את הלחץ מהרחם החד קרני המסכן שלי, ואולי בלי הלחץ יש יותר סיכוי. לגבי איבוד הכוחות אפשר לטעון את המצברים מחדש אם לוקחים הפסקה טובה ואמיתית, אני מבינה שאולי עניין ההפסקה בעייתי אצלך בגלל הגיל, אבל צריך לעשות את השיקול מה עדיף, כי הרי למצב הנפשי יש השפעה מאד גדולה. ובכל מקרה אם את מרגישה שאת לא מצליחה להחזיר לעצמך את הכוחות לבד אולי כדאי לפנות לעזרה פסיכוליוגית, אני עושה את זה וזה מאד עוזר לי, גם להחזרת הכוחות הנפשיים וגם להגיע להחלטות בצורה יותר בהירה, שיהיה לך המון בהצלחה בהיסטרוסקופיה והלואי שכל הלבטים שלך יעברו מהר עם הריון תקין.

רק את יכולה להחליט

מהו הדד ליין שלך. נכון שיש בנות שעברו הרבה יותר, זה עדיין לא עושה את זה נכון בשבילך, מה גם שאפשר להתחיל לברר לגבי אימוץ, או כל אופציה אלטרנטיבית אחרת, ולהמשיך תוך כדי- אם תרגישי צורך בכך- בטיפולי הפוריות. אני נמצאת בדיוק במקום שבו את עומדת כרגע, רק שאני מרגישה שזהו, לי ניגמר הסוס, ולא משנה לי אם לא ניסיתי את כל אופציות הטכנולוגיה הרפואית, אם לא נתתי מספיק שנים מחיי, וכמה זה מספיק? אולי "מספיק" זה כשאראה רבע עוף(או פרה ענקית בעצם יותר מתאים כאן) נטולת טיפת חיוניות, עמוסה ברחמים עצמיים, מסתכלת אחורה על זמן אבוד..... לא רוצה להגיע לשם, אבל חייבת להתחשב בנסיך שאיתי ולתת עוד צאנס אחרון. אז הדד ליין שלי הוא ממש פה ועכשיו, והמוזר הוא, שכשמגיעים למצב ההחלטה, אפילו המילים הכ"כ יפות שתוליק כתבה כאן על חתירה, נראות לי מעודדות להמשיך בדרך בה א נ י בחרתי. בהצלחה לך בכל דרך בה תבחרי טליה

קייצית

New member
הנושא הזה ממש בוער לי כרגע

ותודה שהעלית את זה. אני כל הזמן בהתלבטות הזאת. אני בת 37 עוד מעט, וברוך השם יש לי ילד, לפעמים אפילו מתגנבת לה התחושה שאין לי כל כך זכות לקטר בגלל זה, וזאת למרות שבפורום אף אחת אף פעם לא רמזה לכיוון הזה... בכל מקרה סף יכולת הסבל שלי בכל נושא הטיפולים הוא נמוך מאוד פיתחתי הרבה אנטי לכל התהליך ומה שהתהליך הזה דורש ממני, ואני כל הזמן מנסה לשכנע את הסביבה הקרובה לשכנע אותי שזה בסדר שיש לי "רק" (מכופלות ומשולשות) ילד אחד, ושהוא לא יסבול מזה וכו´ וכו´, שבעצם אני מתווכחת עם עצמי כל הזמן ולא עם הסביבה, כי אם הייתי באמת שלמה עם עצמי הייתי מעיפה את כולם קיבינימט. אני בכל זאת ממשיכה טיפולים, למרות שקשה לי עם זה, החלטתי שאני עושה הרבה הפסקות, לוקחת אויר וממשיכה, מה שנותן לי מוטיבציה זה הפורום, הסיפורים כאן, הכנות וההרגשה של ביחד, שזה לא רק בראש שלי, זה באמת קשה. אני מקווה שכשהזמן יגיע להפסיק אני אדע.

רינתילה

New member
קורלי יקרה!

השאלה שהעלית היא אחת השאלות הגדולות שעולות כאן שוב ושוב, ונראה כי כל אחת צריכה לענות עליה בדרכה היא. אני רק יכולה לספר לך שאנחנו התחלנו טיפולים לפני שבע וחצי שנים, ועשינו הפסקה ארוכה מאוד - חלקה כפויה וחלקה מרצון, עד שחזרנו לטיפולים. כעת אנחנו אחרי IVF ראשון ובינתיים כוחותינו עימנו, אבל... בשביל למנוע מעצמינו סבל מיותר החלטנו מראש שאם לא נצליח תוך שנה נפנה לאימוץ בחו"ל. עבורנו, ההחלטה הזו מורידה הרבה מהלחץ של הטיפולים - כי יש עוד אופציה! אני חושבת שאסור לנו לכלות את כוחותינו הפיזיים והנפשיים (אנחנו צריכים אותם הרי כדי לתפקד כבני-זוג והורים בעתיד, לא?). איפה הגבול? לכל פרט וזוג יש את הגבולות שלו, כמו גם את האלטרנטיבות שהוא רואה כמתאימות לו. אני מסכימה עם נועם בכך שלא הייתי סוגרת את הדלת סופית לטיפולים, אך בהחלט הייתי פותחת דלתות נוספות. קחו הפסקה, אם אתם צריכים, ותחזרו קצת לחיים נורמליים (עד כמה שאפשר במדינה הזו). מבחוץ בוודאי תוכלו לראות עוד כמה דלתות ששוה לפתוח... ועוד משהו קטן - בנוגע ל"זוג בתוספת מאומץ": אני יודעת שיש כאלו שהמחשבה על ילד מאומץ קשה להם, אבל... במצבים מסויימים כדאי גם לבחון מחדש עמדות. ילד מאומץ הוא ילד (שלכם!), וזוג עם ילד מאומץ הוא משפחה כמו כל משפחה אחרת. אם המטרה היא ילד משלכם - אז גם זו (וגם פונדקאות) דרך להשיג אותה. בכל מקרה, אני מקווה שהחודש יסתבר שלא תצטרכו לפתוח דלתות נוספות, כי הבית שאתם מתדפקים על דלתו זמן כה רב יחליט סוף סוף להיענות. שיהיה בהצלחה, בכל דרך בה תבחרו! רינת.

אולה *

New member
דד-ליין. למה הוא זז?

אני יותר צעירה - אהיה "רק" 28 בקיץ. מה היה לי? 2 הריונות ו-2 גרידות, 9 מחזורי IUI, הפריות מבחנה - 4 במספרן, מחזור מוקפאים אחד (כי זוהי הפעם היחידה שהיה מה להקפיא). עברו 3.5 שנים מאז שהתחלנו. בהתחלה לא הפסקתי אפילו לחודש. ואז התחלתי להתעייף. לאחרונה עשינו הפסקה של כמעט 5 חודשים. בהפסקה אמרתי, שאם לא מצליחים עכשיו - מאמצים מחול. בינתיים התחלנו בטיפול. אינני בטוחה שאעמוד בדד-ליין שקבעתי לעצמי. ואף אחד לא ישפוט אותי. אם נרצה - נמשיך בטיפולים, ואולי נעשה משהו אחר (תמיד יש מספר אופציות). בספטמבר נרשמנו בשרות למען הילד. התור בארץ כ"כ ארוך, שהאופציה לא נראת ריאלית, אבל היא קיימת. לסיכום: מותר לקבוע דד-ליין ומותר לדחות אותו אינסוף פעמים. מותר להשבר ומותר לחזור. לאף אחד אין זכות לשפוט אתכם. זוהי החלטה בלעדית של הזוג! אולה

למעלה