דג

landesmn

New member
דג

שלום. כשצללתי בחוף אלמוג ראיתי דגים (הכי יפים בארץ!!) שעליהם כל צבעי הקשת, בפסים אנכיים (!). אני בטוח שכולם ראו אותם ולכן אני מעוניין לדעת מה שמם... בתודה דודי

אבי ע

New member
התיאור לא ממש מספק אבל... ../images/Emo39.gif

ייתכן שכוונתך לפסון (פסון מגוון), שלו פסים בגווני צהוב, כחול, לבן ומה שביניהם. זהו דג ממשפחת הקיסריים, המופיע לרוב לבדו. לקרובו, הקיסר ההדור, פסים מרשימים גם כן אבל אופקיים. אין לי עדיין תמונה שלו אבל מניח שאחד החברים יוכל לשים. דג עם פסים אנכיים הנפוץ בלהקות גדולות הוא דפדוף הפסים. צבעיו אינם כה מגוונים - בעיקר שחור-לבן (לכן קוראים לו לעתים דג זברה) וצהוב, אבל באור שמש מלא צבעיו נראים מגוונים יותר.

landesmn

New member
תודה! אבל זה לא הדג...

תודה על התמונה אבל אני מחפש דג עם כל צבעי הקשת,, הוא דג יחסית גדול (כמו קרפיון קטן). הוא נמצא צמוד לקיר האלמוגים בחוף אלמוג ,אני ראיתי אותו ליד הגשר הדרומי, ממש מתחת. הם היו 3-4 דגים לי צמודים אחד לשני אבל קרובים. מקווה שתדעו על מה שאני מדבר ואיפלו תשלחו תמונה ושם בתודה מראש דודי

landesmn

New member
פרטים נוספים

שוב, מדובר בדג צבועני מאוד, פסים אנכיים בעיקר כחול, סגול ומתבהר. זהו לא דג קטנטן, אלא מכובד. (אני לא יכול להגדיר בדיוק באיזה גודל-אורכו ארוך במעט מאורך חצי מקלדת + - ). ראיתי אותו בעומק של מטר ואולי אפילו קצת יותר עמוק. אני בטוח שכל מי שצלל בזמן האחרון בחוף אלמוג ראה אותם, הם לא היו נדירים כל כך אבל מעטים. דודי

Astro The Dude

New member
אם אפשר

לדעת איזה צורה? והאם היו איזו שהם תבניות בפסים? ואם כן איפה ? אבל הכי פשוט לך למצפה התת ימי וחפש אותו שם יש להם כתוביות מתחת לאקווריום עם שם הדג

דג

אולי מה שראית זה דג פרפר צעיר שלהם פסים אנכיים בולטים מאד כאשר הם עדין לא בשלים מינית. זה מונע אי הבנות, והטרדות מיניות מיותרות מבוגרים ו/או בוגרות שטופי זימה, שהחוק נגד הטרדות מיניות לא עשה עליהם שום רושם.

אולי תפאר הסהרון

מצרף תמונה שצילם בדווי http://www.pic4u.co.il/SharedAlbView.asp?img=152870 לפעמים ניתן לראות זכר אחד (כמו בתמונה) מלווה הרמון של כמה נקבות. אפשרות נוספת שבכל זאת ראיתה תוכינון רק בצבעים שונים מהמין בתמונה של השיח´

landesmn

New member
למנטה ריי

שלום. ראיתי את התמונה בהודעה השניה וזה לא הדג. לדג שאני מדבר עליו יש פסים מאוד מאוד ברורים. זהו דג פשטו בלי זנב מיוחד וכו. לא הצלחתי לראות את התמונה מההודעה הראשונה שלך בנושא. האם מדובר באותה תמונה? תודה בכל מקרה דודי

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הדג אותר

לפי התיאורים שלך והאלמינציה זה הדג היחיד שעונה לתיאור שלך. ו ב ב ח י " נ

אבי ע

New member
לא, לא...

הוא כתב שאין לו זנב מיוחד... בקיצור, ידידנו היקר, פתח מגדיר רגיל או וירטואלי, ואנא הודע לנו מה ראית...

תבדוק במדריך הבא:

http://www.narced.com/scuba/fish_id/ ואם יש לך מגדיר יותר ממצה, תבדוק בין תמונות הטווסונים, אולי ראית מישהו מהמשפחה. אל תשכח לחזור לעדכן.

landesmn

New member
אני לא מוצא !!!

אני מצטער לאכזב אבל אני לא מוצא את הדג שראיתי. איזה באסה~!! חיפשתי בהמון אתרים ואין כלום .... אם מישהו מכיר מדריכי דגים באינטרנט אז שישלח. תודה אגב, זה באמת דומה לציור שצוייר פה, אבל בגוונים כחולים יותר.

נגה. פ

New member
אתר נחמד

שבו אפשר לחפש שמות של דגים ותמונות שלהם לפי המון מפתחות. יש באתר מאגר ענק של מידע על דגים מכל העולם

למעלה