דג קרב פולט אוכל

דג קרב פולט אוכל

יש אצלי דג קרב שלקחתי מדודי, הדג אצלו קצת יותר משנה.
לא שיניתי כלל את תנאי המחייה שלו מהסיבה שאם הוא החזיק ככה שנה כנראה שהם טובים ע''פ שלדעתי הטיפול בו היה שגוי לחלוטין (לא הוחלפו לו מים כמעט בכלל והאכילו אותו לעיתים רחוקות)
הדג נמצא בצנצנת גדולה ועגולה ויש לו צמח מפלסטיק באמצע האקווריום אבנים קישוט כחולים. החלפתי לו את המים וניקיתי את כל האבנים, בסיום פיזרתי קצת מלח גס
עד היום הוא אכל אוכל דפים שמיועד לסוג שלו, וברשותי נמצא אוכל כדורים שמיועד לסוג שלו.
נתתי לו כמה כדורים והוא פולט אותם! והיום שמתי לב שהוא פלט גם את הדפים.
מה לעשות?

roeeya

New member
התגובה המהירה היא לשפר את תנאי המחיה

יכול להיות שהם סוף סוף הכניעו את הדג...

איך?

היום הוא אכל ולא פלט, עקבתי אחריו.
אני נותנת לו אוכל של JBL
הוא נראה בסדר גמור, בריא, שוחה, חוקר, כשאני שמה לו חוט הוא רודף אחריו, שמה מראה והוא מתנפח כזה.

מה לשפר בתנאי מחיה שלו?

נתחיל מהתחלה להגדיל לו את מרחב המחייה

הצנצנות האלה טובות לדבר אחד - לדג צעצוע ולא לדג אמיתי חי.

בנוסף צריך להוסיף לו חימום וחמצן.

בהצלחה !

זה יביא אותו לאריכות ימים ולא לחיות בתנאים אומללים למרות שלך נראה שטוב לו.

OK+ שאלה נוספת והכוונה נוספת לאקווריום החדש

החלפתי לו את הצנצנת לאקוריומנצ'ק בנפח של 6.6 הכנסתי אבן כחולה ופילטר. טרם רכשתי חימום אך בכוונתי לעשות זאת השבוע. יש צורך בעוד משהו?

דבר נוסף, שמתי לב שיש לו 2 נקודות לבנות על הראש, הבנתי שזה איזה טפיל. זה עדיין לא התפשט לכל הגוף, אולי זה אפילו לא הטפיל. מה כידי לעשות כידי למנוע את המחלה?

ובנוסף,

חשבתי להוסיף חילזון לאקווריום, אחד כזה שאפילו יאכל את הרפש בקרקעית, יש המלצה למשהו? הבנתי שהם חיים טוב ביחד

banana1976

New member
כנראה שסופו של הדג קרב מאוד.

לפני מספר שנים קניתי דג הוא פלט את האוכל אחרי יום מת.

אצל כל דג זה אינדיבידואלי

בדיוק כמו אצל בני אדם או כל חייה אחרת
בכל אופן, אם אין לך ממש במה לעזור, למה לבאס אם תגובה לא רצינית וכלל לא קשורה?
תגובה ממש לא במקום

תלוי באיזה תסמין מדובר

יש תסמינים שמראים על מצב סופני, גם אצל דגים וגם אצל בע"ח אחרים.
בכל אופן פליטה של אוכל זה לא אחד מהם עד כמה שידוע לי.

השאלה היא בין היתר מה נפח הצנצנת, מה שיגרת הטיפול ומה הטמפ'.
אם מדובר בצנצנת קטנה (פחות מ 5 ליטר), זה כבר לא טוב, ולא משנה כמה זמן הדג חי שם קודם. גם כלב יכול לחיות בקופסת קרטון, אבל זה רחוק מהתנאים האופטימליים עבורו. גם דגים סובלים כשהם נמצאים בתנאים לא טובים.

הנפח המינימלי עבור דג קרב הוא סביב ה 5 ליטר, אם כי גם הנפח הזה בעייתי כי קשה להכניס אליו ציוד (פילטר ומחמם). אם מצליחים לשמור על טמפ' יציבה (ובנפחים קטנים זה לא קל), אז אפשר להסתפק בהחלפות מים יומיות כדי לשמור על איכות מים טובה. כמובן שלא מחליפים את כל המים ביחד, ודואגים להכניס מים חדשים מטופלים באנטי כלור ובאותה טמפ'.
בכל אופן עדיף לגדל אותו באקווריום קטן, עם פילטר ומחמם.

הגורם לבעיה של הדג אצלך יכול להיות הכל - נפח קטן, איכות מים ירודה, שינוי פתאומי בערכי המים, טמפ' שמשתנה בקיצוניות וכו'. מה שבטוח - כדי שהדג לא יסבול כדאי לשפר לו את התנאים. גם אם מצליחים לגרום לו להחזיק מעמד זה לא אומר שהוא לא סובל.

לגבי החימום

משהכנסתי לו את הפילטר המים יותר חמימים, אפילו יש טיפה אדים על הדפנות, יש גם תאורה. ייתכן שבגלל זה? במצב הנתון יש צורך בגוף חימום? כי המים באקווריום החדש חמים ובצנצנת היו ממש קפואים.

רק אל תע ברי 26 טמפ'.

במקרים קיצוניים אפשר להגיע עד 28.
בוודאי שצריף גוף חימום אם את רוצה שיעבור חורף כמו שצריך.

תמונה של האקווריום

היום אני אחליף את החצץ לקוורץ לבן, אקנה אנטי כלור , צמח גדול יותר, מד טמפרטורה.
כמה וואט לגוף חימום אני צריכה בנפח כזה?

אני לגמרי מתחילה והתאהבתי בזה, קראתי המון באינטרנט...

אנסה לעזור -

בקשר לטמפ' -
הבעיה בנפחים קטנים מאוד (כמו בצנצנת שהייתה לך) זה שהטמפ' עשויה להשתנות בקיצוניות, וגם אם היא בטווח המתאים לדג - שינויים חדים עלולים לפגוע בו. באקווריום כמו שקנית (ומצויין עשית), זה יקרה בפחות קיצוניות, אבל עדיין יקרה.

גוף חימום זה בהחלט מומלץ, למרות שהדג יכול לחיות בטווח לא קטן של טמפ' (בערך 23-30 מעלות) אם כי הוא יעדיף מים מעט חמימים יותר. זה יעזור לייצב את הטמפ' כשהיא עלולה לרדת בלילות.
בקשר לגודל גוף החימום - את צריכה את הקטן ביותר (אני מניח ש 25W), כלל אצבע אומר - 1W לכל ליטר מים.

בקשר לחילזון - את יכולה להוסיף חילזון תפוח כלשהו.

בקשר לנקודות הלבנות - אם תוכלי לצלם את זה, זה יעזור.

בקשר לפילטר - אני רואה שם רק ראש כוח...הוא מחובר למשהו?

ואני מוסיפה שהחצץ ששמת למטה הכחול

לא טוב. זה מכיל צבע והוא רעיל. אם את יכולה להחליף אותו לטבעי זה עדיף.

תודה לכם

הנה האקווריום אחרי שיפצור...
קניתי פילטר, כי זאת הייתה משאבת מים

אנטי כלור, חצץ חדש, מד טמפרטורה
בכוונתי לקנות גוף חימום 25W, ומחכה שיגיע לחנות.
מה עוד חסר?

למעלה