דג קרב חיוור

לירונדה

New member
דג קרב חיוור

יש לי דג קרב כבר למעלה מחצי שנה דג קרב קצץ סנפירים (כלומר עם הסנפירים שנראים כמו קוצים, ולא הארוכים) בזמן האחרון אני שמה לב שהוא התחיל להיות מאוד חיוור...הצבעים שלו פחות חזקים האם יש סיבה לדאגה?

כן..מה זאת אומרת ?

דג לא סתם ביום בהיר מחליף צבע !! זה אינדיקציה למשהו שקורה וחייב לבדוק....רגע לפני שאני אומר..אשאל...יש גוף חימום או הוא בצינצנת ?? אם יש גוף חימום אז זה מסיבות,האכלה,גיוון..כמות ?..איכות המים...שינת משהו לאחרונה ? צמח מהחנות ? דג נוסף ? הסיבה שאני שואל היא שיכול להגיע טפיל...מחנות...מציוד משומש וכו".. בצינצנת בתקופה קרה בלילות הם סובלים מכות קור..מטמפ" של 25-28..ל..19-20,חלקם עמידים ושורדים,רובם מתים. לא מומלץ בחורף ציצנת ללא חימום...ושינוים כאלו בהחלט יכולים לגרום לדג "להחוויר"..זה חולה...

לירונדה

New member
הוא בצנצנת

ואני יודעת שזה בעייתי עם דג קרב...אבל אי אפשר לשים גוף חימום - הוא יהפוך למרק דגים! אז אני מנסה ביום לשים אותו כמה שיותר במקומות מוארים שיתחמם קצת מבחינת שינויים לא היו שינויים בזמן האחרון מאכילה כרגיל, מחדשת לו מים כרגיל (מים מינרלים, לא מהברז) ובאמת שמתי לב, שבד"כ הוא נמצא במקום יחסית לא מואר הוא לא שוחה הרבה וכשאני שמה אותו במקום מואר הוא מתעורר אז אולי כדאי להחליך לו מקום?

../images/Emo23.gifאו...זה כבר יחס..בטח להחליף

מקום...נשמה זה דג עדין...אולי אף צלח את כל הדרך מתיאלנד....עבר בחיים הבחור..תני צומת
העבירי למקום ללא רוח בלילה....ואפילו..אני עשיתי כך....עטפתי במטלית ישנה את הצינצנת בלילה וכיסיתי ממעל..עם פתח מספיק לאוויר.......וביום היתי מוריד....זה שמר על חום סביר...עד שהבנתי שזה התעללות להחזיק דג ללא חימום בחורף...קפצתי לשניה וקניתי אקו" הכי קטן שראיתי וגוף חימום.....ועד היום אני והוא סחבקים..... שדרגי אותו חמודה....אם לא תשרדו הפעם...לפחות שלבא אחריו יהיה תנאים

למעלה