דג קרב וסקלאר

6ליאורה

New member
דג קרב וסקלאר

האם לאקוואריום עם גופים וניאונים, אפשר להכניס דג קרב? וסקלאר?

MaaYan B23

New member
באמת..

חסר המידע על נפח האקווריום.. אבל בעקרון, דגי קרב לא יסתדרו עם גופים, מכיוון שיחשבו שהם בני מינם [לפי זנב הגופי] ויתקפו אותם, חבל.

6ליאורה

New member
40 ליטר

אורכו 60 ס"מ גובהו 35 ס"מ רוחבו 25 ס"מ בקשר לרמירז, יתכן שאינני מכירה את הדג, אך הוא בגודל כמו האלמנה או רוזי בר, ויש לו מעט כחול. בתמימות, הוא לא נקראה לי דג טורף, יתכן שאני טועה בשם.

MaaYan B23

New member
בכל מקרה..

הרמירז לא יסתדר.. פשוט יאכל לאט לאט את הניאונים ואת הגופים. ולא טעית, אכן, הרמירז הוא ציקליד - דג טורף. וחוץ מהסיבה שלא יסתדר עם הדגים, גם יהיה פיצוץ אוכלוסין, אום הדג יחסית קטן, אבל הוא דורש מרחב מחייה יחסית גדול. תשאירי את האוכלוסיה באקווריום איך שהיא נכון לעכשיו [סקאלרים, ניאונים וגופים].

DyingToLiVe

New member
סקאלרים וניאונים באותו אקווריום?!

השתגעתם?! הניאונים הינם האוכל הטיבעי של הסקאלרים!!!

MaaYan B23

New member
רק אל תשכח..

שבטבע הם גדלים לגדלים של 20 ס"מ קוטר.. ולא בטבע התחילו [כבר המון זמן] לגדל סקאלרים קטנים בהרבה יותר.. אולם הסקאלרים יציקו להם ויאכלו איזה אחד פעם בשבועיים+. אבל אני ראיתי הרבה אקווריומי צמחייה עם הצלחות של סקלארים עם ניאונים [בין היתר].

6ליאורה

New member
אז מה לעשות?

אני מתה לקנות זוג סקאלרים, אך לא אוכל לישון בידיעה שאולי בבוקר אקום ואמצא שחסר דג שנטרף. הסקאלר כ"כ יפה. מה לעשות?

duel

New member
לעשות

בואי נצא מנקודת הנחה שהאקווריום שלך קטן ולכן להכניס מספר דגים עם סבירויות של הצקות יהיה רע כי אין לדגים לאן לברוח - אין מקום. כמה הערות למה שנכתב למעלה, רמירז אכן הוא ציקליד אך זה לא אומר שהוא טורף. רמירז לא טורף אך הוא דג טריטויאלי אשר ינסה לגרש את מסיגי הגבול. גם סקלר ודיסקוסים ועוד כ-5000 מינים של ציקלידים קיימים ולא כולם טורפים. גם לגבי סקלרים וניאונים: בטבע סקלרים, ניאונים וגופים חיים באותם אזורי מחייה נא לא לשכוח. סקלארים לא טורפים ניאונים, הניאון הוא לא מזונו הטבעי של הסקלר ולכן הסרו דאגה מליבכם. יש שמועות כאלו אך אני לא נתקלתי באמיתות של אחת כזו. הקיצר 6ליאורה (או שמא 12 ליאורה או... "קואליציית האבות") ככל שיש לדגים יותר מקום כך יש יותר גמישות.

למעלה