דג מת..

אינדיגו

New member
דג מת..

הדג של עומר (הוא קורא לו שיקו) מת היום. לא יודע אם בשיבה טובה או מצער , בכל זאת בר מינן. עומר לא ראה אותו בבוקר , מה עדיף לעשות: 1. לאפשר לו לראות את ה
בערב, ואז לומר לו כי ה
מת. 2. להעלים את ה
, ולספר לו כי הלך לים למשפחת הכספיונים המתגעגעת שלו (נעשה בעבר עם אחיו של שיקו , ועבר חלק...). כרגע עומר קצת יותר מבוגר , 2.8 , האם יבין מה זה ה
מת? שווה בכלל להיכנס לזה? מה דעתכם?

מירי,

New member
לא ממש יבין, אבל תלוי בילד...

היו לנו דגים כשדודו היה בערך בן גילו של עומר. כשהדג מת הסברנו לו שהוא מת , ושדג מת פשוט זורקים , לא נצפו תגובות מיוחדות של דודו... אחרי תקופה , בשיחה שהתנהלה בינינו שאל דודו איפה סבתא שלי כשהיסברתי לו שסבתא שלי נפטרה - הוא שאל אם זה כמו שהדג שלו מת? כן, טוב אז אני מוכן לתת לך את הסבתא שלי....

לאה_מ

New member
אני לא אוהבת העלמות, אז אני בעד

להראות לו ולתת לו לשאול שאלות. אני חושבת שתתפלא לשמוע את ההשקפה שלו, משום שלילדים יש ראיה מאד עניינית של מוות, ולא נלווים אליה כל המשקעים הרגשיים שנצברים אצלנו במהלך החיים. הדג מת. אולי הוא כבר היה זקן. אולי הוא היה חולה. לא יודע מה הסיבה. תענה למה שהוא ישאל אותך. אם הוא יבקש, אפשר לקבור אותו באדמה בתוך קופסת גפרורים ריקה (או לעשות לו לוויה ויקינגית באמבטיה). לדעתי בכל מקרה לא להעלים את הדג.

נעה גל

New member
גם אני לא בעד העלמות חד צדדית

ועומר לא צריך להבין מה זה מת בדיוק. פשוט תגידו לו שהדג מת. אם הוא ישאל תסבירו לו שהוא לא זז, לא אוכל, לא כלום - פשוט מת ועכשיו צריך לקבור אותו. מהנסיון שלי המצב "מת" מאוד נהיר לקטנטנים, מבחינתם זה עוד שלב בהוויה של הדג אוכל-שוחה-מת. אנחנו קוברים אחר כבוד את הדגים באסלה ומורידים את המים. הילדים מחלקים בינהם את המשימות: אחד זורק את הדג לאסלה, השני מוריד את המים. כולנו עומדים מסביב לאסלה ואומרים "ביי ביי" וישר נכנסים לדיון המעמיק מתי ואיזה דג חדש נקנה...

אפשרות א´

אני חושבת שהוא יבין ברמה שלו, וזה ישמש אותו כבסיס להבנה מאוחרת כשהוא יגדל. (הרי גם בסיס צריך להיות מתישהו...) ציפור מתה בחצר שלנו, אחרי שהסתכלנו עליה וראינו איך נראת ציפור מתה (לא משהו, האמת), קברנו אותה בגינה. עבר חלק. גם בגינה שלנו מתים צמחים, אותם אנחנו לא קוברים אלא אוכלים (לפעמים אנחנו גורמים מוות יזום). >ספל חמאה הורגת (גם) יתושים<

למעלה