דג מטיאס כבוש

דפדפ

New member
דג מטיאס כבוש

אני רוצה לכבוש מטיאס. יש רעיונות איך?

שיגריס

New member
סלט מטיאס עם בצל ושמנת, רוצה?

אמנם לא כבוש אבל עם בצל ושמנת (משהו רומני כזה), הולך?

דג כבוש ביתי / קובי בר

מצרכים: 1 דג מלוח 1 בצל בינוני פרוס ומופרד לטבעות 1 גזר קטן פורס לעיגולים 3 עלי דפנה 1/2 כפית סוכר 5 כדורי פלפל אנגלי 3/4 כוס חומץ 1/4 כוס מים אופן ההכנה: שוטפים את הדג ומסירים את ראשו ומנקים אותו היטב מבפנים. שוטפים היטב במים כמה פעמים כאשר בכל פעם צריך להחליף את המים. משרים את הדג במי ברז רגילים ל- 12 שעות עכשיו בקיץ יש להניח את הדג להשריה במקרר. מוציאים את הדג מהמים, שוטפים היטב ופורסים לפורסות בינוניות. מכניסים את הפרוסות לכלי הניתן לסגירה, שיכילם בנוחות ועוד ייוותר מעט מקום. מכניסים לכלי את הבצל, הגזר, עלי הדפנה, הסוכר והפלפל האנגלי. מוסיפים את תערובת המים והחומץ. מערבבים את התערובת על ידי הפיכת הכלי כמה פעמים. מניחים במקרר ל- 24 שעות. הערה: אם יש חלב בדג יש למעוך אותו ולהוסיף אותו לחומרי הכבישה.

שיגריס

New member
סלט מטיאס עם בצל ושמנת

3-4 נתחי פילה מטיאס 1 בצל קצוץ דק לרוטב: 1 גביע שמנת חמוצה 2-3 כפות מיונז 1 כפית חרדל 1 כף חומץ 1 כפית סוכר 2 כפות שמיר קצוץ הכנה: שוטפים את הדגים, מייבשים וחותכים לנתחים ברוחב ס``מ-שניים. מעבירים לקערה. מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומגישים עם לחם טרי. (לקוח מ``לאשה``)

droli

New member
שאלה בנוגע למטיאס

הי האם מטיאס והרינג הם אותו הדבר?

עוד גירסה הפעם של שמוליק כהן

מצרכים: 2 דגי מטיאס שמן כדי כיסוי הדגים 2 בצלים גדולים פרוסים דק אופן ההכנה: שוטפים את הדגים במים, מסירים את הראש ומשליכים אותו. חותכים את הדג לאורך הבטן ומנקים את החלל. משליכים את האיברים הפנימיים, מוציאים את האידרה וחותכים את הדג לפרוסות. שמים את הדג בכלי, מוסיפים מים כדי כיסי ומשרים למשך לילה. מסננים את הדג, יוצקים עליו שמן כדי כיסוי, ושומרים במקרר, בכלי סוגר. הדג יכול להישמר במקרר עד שבוע. שעתיים לפני ההגשה מפזרים על הדג את פרוסות הבצל. הערה: יש שנוהגים לקלוף מעל הדג את עורו לפני ההגשה (לא חובה)

שיגריס

New member
אריאלה - לא נכנעת, הא?

אם כבר מדובר ברומנים אז לא לאכזב, הא? האמת שאני ממש לא אוהבת דג מלוח אבל, מה לעשות, אני גם לא אוכלת בשר אז אני מניחה שניתן לכנותי ``רומניה מקולקלת``.

רומניה שלא אוהבת דג מלוח?

אני בהלם. זה לא זורם בגנים (או יונקים דג מלוח ביחד עם חלב האם)... אני מאוד אוהבת דג מלוח.

מאפין

New member
שיגריס תתנחמי

בעלי רומני ולא יכול לראות את זה ממטר, לעומת זאת אני (יותר נכון הסבים וסבתות (עירקים+תורכים) לא יכולה בלי זה. מאפין

דפדפ

New member
לאריאלה ב. ושיגריס המון תודה

כל הכבוד על הנכונות לעזור. אשמח לתרום חלקי אם יש בקשות שאני, באמצעים שלרשותי, מסוגלת למלא.

סלט תפו``א ודג מלוח הולך?? ;-)

אויש, איזה ניסוח גרוע..;-) ;-) הי דפדפ, יש לי מתכון לסלט תפוחי אדמה ודג מלוח פשוט קל חביב וטעים (וזאת לטענתם של בעלי וחמי -אני לא מתקרבת לדג מלוח) בא לך?

ובכל זאת...

לא שואלת..פשוט רושמת.. סלט תפוחי אדמה ודג מלוח מצרכים: 5 תפוחי אדמה בינונים 1 כפית חרדל 100 גרם שמנת חמוצה או קרם פרש 6 נתחי פילה של דג מלוח פרוסים לרצועות ברוחב של 1 ס``מ כף חומץ בן יין מעט בצל קצוץ דק (בערך 1/2 1 כפות) מעט עירית קצוצה מעט פטרוזליה קצוצה 1/3 כוס מרק עוף חם (בטח שאפשר מאבקה..:) ..) 3 כפות יין לבן מלח, פלפל ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד השלב שהם רכים אך לא מתפוררים. מוציאים ומצננים עד שהם נוחים למגע אך עדיין חמים. קולפים ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס``מ. בקערה נפרדת מערבבים את החרדל, השמנת, החומץ, הבצל, העירית והפטרוזיליה. מתבלים במלח (לא להגזים הדג מלוח מספיק..) ובפלפל. מוסיפים את תפוחי האדמה והדג, יוצקים פנימה את המרק והיין ומערבבים בעדינות, כדי שכל העסק לא יתפרק. מגישים מייד כשזה עוד חם.

סלט מטיאס ואבוקדו במיונז וחרדל

סלט דג מטיאס ואבוקדו במיונז וחרדל: המצרכים: * 1 פילה מטיאס מנוקה מעצמות וחתוך לרצועות * 2 אבוקדו מקולפים וחתוכים לפרוסות * 3 כפות מיונז משובח * 1 כף גדושה חרדל * 1 כף מיץ לימון טרי * 1 בצל קטן קצוץ * 2 כפות עירית פרוסה דק ועכשיו להכנה המסובכת: מערבבים את כל החומרים ומכניסים למקרר ל- 4 שעות. פשוט, צבעוני ויש הטוענים טעים... ב ת א ב ו ן B-)

למעלה