דג או חכה

דג או חכה

מתי נותנים להם דג ומתי נותנים להם חכה - ואיך עושים את זה? כתה ח'. ריב בין הבנות. אחת (יש לנו ניחוש מי) התחזתה באינטרנט לגוזלית שלי (לא ידעתי אפילו שאפשר ששניים ישתמשו באותו כינוי בישראבלוג) וכתבה השמצות וביקורות וקיטרוגים על כמה אחרות. הן, שהיו מהקרובות לגוזלית - לקחו ברצינות ולא האמינו שזו התחזות. לא הבינו שאין לה תועלת ממעשה כזה. לא הבינו שזו לא דרכה. הסכסוך הצליח. הגוזלית שבורה ולא יודעת להתמודד. אולי היום יפתרו בעצמן ואולי לא. ואני לא יודעת איך ואיפה להעביר את הגבול בין להציע הצעות כמו "תגידי כך או תעשי כך" לבין "אני סומכת עליך שתדעי לפתור - שפתאום נראה לי פתרון תיאורטי לגמרי ומסוכן... אולי השאלה עצמה תיאורטית - ובמיוחד אם יפתרו בעצמן - אבל בטוח שהפעם הבאה תגיע.

noa_f

New member
אני חושבת שאם את מוסיפה "אולי"

או "מה דעתך על" לכל הצעה - אז את נשארת בגדר "מציעה" או "מלמדת לדוג" ולא מאכילה בדגים (בכפית
) בכל מקרה, הייתי מוסיפה את ההצעה לכתוב תלונה לישראבלוג, על היכולת לגנוב כינוי. או שאולי היא הצליחה לגלות את סיסמת הכניסה של הבת?

פלגיה

New member
אחד הדברים שהכי קשים לי

זה לראות את ההסתבכויות של הבנות שלי, בעיקר מהצד החברתי, ולעמוד מהצד. לא תמיד אני מצליחה להתאפק, אבל אם אני מצליחה, אני רואה שבעצם הן יודעות להסתדר די טוב. אני לא נעלמת. אני מקשיבה, אני אמפטית, אני אומרת המון "אהה" כאשר אני שומעת את כל הכעסים. אבל אני משתדלת לתת את העצות רק כאשר הן מבקשות. כך גם יש סיכוי יותר גדול שהעצה תיקלט ותיושם.

למעלה